Top 10 lucruri de făcut în Honolulu

În vizită în Honolulu: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala hawaiiană?

Bine ați venit în Hawaii! Acest stat din Statele Unite a devenit sinonim cu paradisul și este una dintre acele destinații care îi fac pe călătorii din întreaga lume să viseze la simpla menționare a numelui său.
Descoperit de James Cook Arhipelagul Hawaii, care a fost descoperit de James Cook în 1778, este situat în inima Oceanului Pacific, între Statele Unite și Japonia. Este formată din 137 de insule, dar doar cinci dintre ele sunt cele mai vizitate, inclusiv cea principală, Oahu, care găzduiește capitala, Honolulu.

Acest oraș fascinant, locul de naștere al lui Barrack Obama, este renumit pentru apele sale calde și strălucitoare, pentru plajele vaste și aurii și pentru siturile culturale, istorice și pitorești. În capitală locuiește 75% din populația din Hawaii. Prin urmare, este foarte urbanizată! Dar nu trebuie decât să vă îndepărtați câțiva kilometri pentru a găsi peisajele idilice ale arhipelagului.

1. Pearl Harbor

Pearl Harbor Ce să faci mai întâi în Honolulu? Fără îndoială, Pearl HarborLocul unde a avut loc teribilul atac aerian japonez din 1941, care a adus Statele Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Mergeți în Oahu, la doar 20 de minute de Honolulu: la fața locului, retrăiți un moment cheie din istoria americană vizitând această fostă bază militară, acum un loc al memoriei și al istoriei.

De asemenea, puteți vizita Muzeul Aviației din Pearl Harbor și Memorialul USS Arizona, o experiență imersivă pentru tinerii soldați americani care au fost atacați prin surprindere de japonezi în dimineața zilei de 7 decembrie.

2. Plaja Waikiki

Plaja Waikiki Cu o frumusețe de neegalat, plaja din Waikiki este unul dintre cele mai renumite din lume. Amplasat printre zgârie-nori impresionanți și înconjurat de trei kilometri de nisip alb, este renumit ca loc de întâlnire pentru surferi.

În timpul zilei, puteți să vă plimbați prin centrele comerciale de lux, să beți ceva și să vă bucurați de lecții de surfing sau puteti opta pentru un cocktail pe croazieră sau mergeți la observarea broaștelor țestoase și a balenelor.

De asemenea, zona prinde viață după lăsarea întunericului, cu baruri de cocktailuri pe malul apei, restaurante gastronomice și spectacole de dans hula la Plaja Kuhio.

3. Diamond Head

Diamond Head Cunoscută de localnici sub numele de “Le’ahi” (coloana vertebrală a tonului), această Diamond Head este un crater vulcanic stins. Este o adevărată emblemă a Hawaii, silueta sa este recunoscută în fotografii, poate fi văzut de pe mai multe țărmuri și se poate urca pe el pentru a admira Honolulu de sus (se numără 3 ore de mers pe jos).

Cel mai bine este să optezi pentru o plimbare de dimineață și să admirati răsăritul soarelui. Nu veți regreta!

4. Golful Hanauma

Golful Hanauma Vă întrebați ce să faceți în Honolulu? Nu ratați vizita celor de la Golful Hanauma ! Situată la mai puțin de 30 de minute de centrul orașului Honolulu, aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din Hawaii.

Renumit pentru viața marină bogată și abundentă, nu ezitați să faceți scufundări. snorkeling și înotați alături de pești, broaște țestoase sau caracatițe, bucurându-vă în același timp de toate bogățiile coastei hawaiiene.

5. Palatul Iolani

Palatul Iolani

Credit foto: Flickr – Lismadom

Singurul și unicul palat regal din Hawaii și din toate Statele Unite, Palatul ‘Iolani este un monument public și fosta reședință a ultimilor conducători hawaiieni.

Veți descoperi, în timpul unei tur ghidat Istoria regatului Hawaiian de-a lungul anilor în acest muzeu inclus în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. O adevărată descoperire istorică și culturală care nu trebuie ratată.

6. Centrul Cultural Polinezian

Centrul Cultural Polinezian Honolulu

Credit foto : Flickr – Joel

Acest muzeu viu și interactiv, care ocupă un spațiu de 16 hectare, este unul dintre cele mai bune locuri din Hawaii pentru a afla mai multe despre insulele polineziene și influența lor asupra statului Aloha.

Numeroase activități, prezentări și spectacole sunt oferite de către centrul cultural polinezian.

7. Cascada Manoa

Cascada Manoa

Credit foto: Flickr – Cardon Fry

Dacă ți se spune că drumul către Cascada Manoa a fost locația unor scene din Jurassic Park sau din serialul Lost, așa că asta deja ne dă o imagine, nu-i așa?

O junglă tropicală incredibilă, o cascadă de 45 m înălțime (nu se recomandă înotul din cauza unei bacterii foarte dăunătoare): este un peisaj absolut incredibil care vă este oferit în timpul acestei excursii. drumeție la Cascada Manoa în inima unei vegetații luxuriante.

8. Kalakaua Avenue și Ala Moana Center

Kalakaua Avenue

Credit foto: Flickr – Prayitno

Fanii cumpărăturilor nu vor fi lăsați pe dinafară în Honolulu! Kalakaua Avenue se întinde de-a lungul plajei Waikiki și are nenumărate magazine și restaurante pentru toate gusturile.

Honolulu găzduiește, de asemenea, cel mai mare centru comercial în aer liber din lume, centrul comercial Centrul Ala Moana. Fie că plouă sau nu, Ala Moana Center este popular pentru sutele sale de magazine într-un centru în aer liber, dar vă protejează dacă plouă. Există, de asemenea, o zonă mare de alimentație publică.

9. Muzeul Bishop

Muzeul Bishop

Credit foto: Flickr – Mike

Dacă există un muzeu pe care trebuie să îl vizitați în Honolulu, acela este Muzeul de Stat de Istorie Naturală și Culturală din Hawaii, cunoscut și sub numele de Muzeul Bishop. A fost fondată în 1889 de Charles Reed Bishop pentru răposata sa soție, prințesa. Bernice Pauahi Pakicare a fost ultimul descendent al familiei regale Kamehameha.

Veți putea admira o somptuoasă colecție de obiecte hawaiiene, dar și o importantă colecție de insecte din Statele Unite: 13,5 milioane de exemplare, nimic mai puțin!

10. De asemenea, în Honolulu

  • Dacă veniți cu copii, de ce să nu faceți o excursie la Grădina zoologică Honolulu sau la Acvariul Waikiki ?
  • Parcul regional Queen Kapiʻolani. Situat la capătul estic al orașului Waikīkī, acesta este cel mai mare și al doilea cel mai vechi parc public din Hawaii!
  • Alte drumeții minunate de făcut: Koko Trail, Makapu’u Point și Kalauao
  • The Grădina Botanică Foster pentru o plimbare liniștită
  • Cimitirul Național Punchbowl, unde sunt înmormântați morții din Războiul din Pacific și din Războiul din Coreea
  • Grădina Botanică Hoʻomaluhia
  • Plantarea Dole cea mai mare plantație de ananas din lume, la 30 de minute de Honolulu

Lasă un comentariu

TravelMax.ro