Top 10 lucruri de făcut în Hobart

Vizitați Hobart: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala Tasmaniei?

Vrei să descoperi Tasmania, o mică insulă la sud de Melbourne, în Australia, cu un fals aer de Noua Zeelandă? Atunci este o alegere excelentă! Capitala sa, Hobart, este un oraș dinamic și plăcut pe malul mării, cu aproape 220.000 de locuitori, care merită o vizită și care va fi baza ideală pentru a descoperi insula. În ciuda unui trecut oarecum zbuciumat (fostă colonie penală, fost port pentru comerțul cu foci și balene), orașul, numit după exploratorul Abel Tasman, care a descoperit Tasmania, este astăzi atractiv și bogat în activități autentice. Natura insulei, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, vă va lăsa fără cuvinte! Vă întrebați ce să faceți în Hobart? Este aici:

1. Punct de baterie

Battery Point, Hobart

Credit foto: Flickr – Robyn Jay

Dacă vă întrebați ce să faceți în Hobart, ar trebui să începeți cu o vizită la punctul de baterie ! Aceasta este cea mai veche parte a orașului și are un farmec incredibil. Plimbați-vă pe străzile sale înguste și admirați clădirile istorice ascunse. Este o zonă mai degrabă rezidențială, dar puteți găsi mici cafenele, restaurante și magazine fermecătoare în care să vă plimbați.

2. Muntele Wellington

Aflat la aproape 1.300 de metri deasupra orașului, hotelul Muntele Wellington va face parte integrantă din peisajul dumneavoastră dacă vizitați Hobart. Ușor accesibil din centrul orașului, puteți alege dintr-o varietate de activități odată ce ajungeți la poalele muntelui: drumeții, ciclism montan, escaladă… Odată ajuns în vârf, priveliștea este uluitoare! De sus, Hobart și Valea Derwent capătă o cu totul altă dimensiune.

3. Centrul orașului

La fel ca în multe orașe, centrul orașului are întotdeauna ceva în plus… Este exact cazul aici, în Hobart. O mulțime de lucruri de făcut sau de văzut se află în centrul aglomerat al orașului, în special în jurul străzii principale. Elizabeth Street și zona portuară. Veți găsi cu siguranță ceea ce căutați într-unul dintre numeroasele magazine, cafenele sau restaurante fermecătoare de pe Elizabeth Street. Tot aici puteți vizita Muzeul Maritim Tasmanian și muzeul Tasmanian Maritime Museum. Catedrala anglicană St David’s. Spre deosebire de ziua, seara centrul orașului devine foarte liniștit, iar activitatea se mută în alte zone.

4. Portul Hobart

Portul Hobart

Credit foto: Pexels – Victoria Ugarte

În aceeași zonă, portul Hobart este o atracție de sine stătătoare, deoarece orașul se bazează foarte mult pe mare și pescuit. O necesitate dacă vizitați Hobart? Mâncați un fish and chips pe o terasă sau pur și simplu într-un ziar, pe o bancă la soare, de-a lungul portului, admirând bărcile.

5. Locul Salamanca

Salamanca Place, Hobart

Credit foto: Flickr – Jörn Guy Süß

Chiar lângă port și centrul orașului despre care am vorbit mai sus, există un loc de neratat dacă sunteți în căutarea a ceea ce să faceți în Hobart, este vorba de Locul Salamanca ! Ideal pentru o băutură pe străzile pietruite sau pentru un prânz într-un bistro confortabil în clădirile de cărămidă din secolul al XIX-lea. Piața superbă care are loc aici în fiecare sâmbătă dimineața merită o vizită: produse locale delicioase, produse artizanale tipice insulei… Este locul cel mai popular din oraș.

6. MONA

Încă te întrebi ce să faci în Hobart? Luați feribotul de la Brooke Street Pier din Hobart până la faimosul MONA, (Muzeul de Artă Veche și Nouă). Este cel mai mare muzeu privat din Australia. Pe lângă faptul că are o colecție impresionantă și excentrică, construcția sa este, de asemenea, destul de uimitoare. Muzeul este sculptat în stânci de gresie. Este un muzeu foarte controversat, destul de excentric și surprinzător! Majoritatea expozițiilor organizate aici tratează subiecte legate de sex, moarte și religie.

Centrul de Arte Salamanca, Hobart

Credit foto: Flickr – Alex Davern

Dacă vizitați Hobart, există și alte muzee și expoziții pe care să le vizitați, cum ar fi TMAG (Muzeul Tasmanian și Galeria de Artă) și Centrul de Artă Salamanca. Acesta din urmă este, de fapt, un colectiv de artiști și asociații care își expun aici creațiile, de la picturi la obiecte de artizanat. TMAG este plin de informații fascinante despre Tasmania, istoria și simbolurile sale, cum ar fi tigrul tasmanian, sau thylacine, a cărui rasă a dispărut în 1936.

8. Grădina Botanică Regală Tasmaniană

Grădina Botanică Regală Tasmaniană, Hobart

Credit foto: Flickr – njcull

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Hobart pentru a vă relaxa, într-un loc liniștit și pașnic, atunci mergeți neapărat la Grădina Botanică din oraș. Particularitatea acestor grădini este că au o seră unică dedicată vegetației subantarctice, o regiune extremă, ceea ce face din această seră un loc rar și interesant!

9. Insula Bruny

Situat la mai puțin de 2 ore de mers cu mașina de Hobart, Insula Bruny este o necesitate dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Hobart! Îndreptați-vă spre micul oraș Kettering De aici veți lua un feribot spre insulă. Faceți drumeții în parcul național, gustați produse locale, urmăriți pinguinii Neck la apus… Nu veți fi dezamăgiți de mica voastră escapadă pe insula Bruny!

10. Fabrica de femei Cascades

Fabrica de femei Cascades, Hobart

Credit foto: Flickr – Peter

Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, aceasta veche închisoare pentru femei este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le vedeți dacă vizitați Hobart. Deschis publicului, acest loc arată stigmatul condițiilor dure de detenție! Între 1788 și 1853, aproape 25.000 de femei și unii dintre copiii lor au fost ținuți între aceste ziduri. Sarcina lor zilnică era în principal cusutul, dar condițiile și insalubritatea locului nu lăsau prea multe șanse de supraviețuire ocupanților. Vă așteaptă o vizită istorică frumoasă și emoționantă.

Pentru a ajunge la Hobart, să fim sinceri… Este mult timp! Nu există zboruri directe spre Tasmania (și nici spre Australia). În primul rând, va trebui să mergeți în Australia, de preferință în sud, cum ar fi Melbourne, Sydney sau Brisbane. În mod inevitabil, veți avea o escală, a cărei locație va depinde de compania aeriană pe care o alegeți. Stați puțin, va trebui să vă rezervați mai mult de 20 de ore de călătorie… În ceea ce privește prețul, un zbor lung-curier va costa o anumită sumă de bani: este deci necesar să verificați din timp ofertele pentru a obține cel mai bun preț în funcție de datele de plecare.

Odată ajunși în Australia, trebuie să știți că unele companii oferă zboruri directe către Hobart (între 1h30 și 2h30 de zbor). Aeroportul Hobart este situat la 16 km de centrul orașului, la care puteți ajunge cu autobuzul de transfer, cu taxiul sau, pentru mai multă liniște, cu închiriere de mașini.

O altă modalitate de a ajunge în Tasmania, dacă ajungeți la Melbourne (și dacă aveți timp), este cu feribotul. În fiecare zi, la ora 19.30, serviciul de feribot Spirit of Tasmania pleacă de la Melbourne la Devonport (situat în nordul Tasmaniei) în aproximativ 10 ore. După ce ajungeți în Devonport, mai aveți la dispoziție încă 3,5 ore de condus sau de luat autobuzul spre Hobart.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro