Top 10 lucruri de făcut în Cherbourg

Doriți să descoperiți peninsula Cotentin din Canalul Mânecii? Atunci veniți să vizitați Cherbourg și să descoperiți obiectivele sale de neratat!

La capătul peninsulei Cotentin, în partea de nord a departamentului Manche, se află Cherbourg. Este un oraș la scară umană care, la fel ca și Brest, a fost grav afectat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Multe răni cicatrizante și-au lăsat amprenta, dar din care Cherbourg reușește să își extragă forța. Dar vizitarea Cherbourg nu se rezumă doar la clădirile sale. Are o istorie îndelungată, pe care este fascinant să o descoperi la o cotitură de “boël”, de-a lungul portului sau plimbându-te prin port. Cherbourg este un oraș secret, discret, dar mai ales cald și primitor. Pregătește-te, Cherbourg îți întinde mâna!

1. Rade de Cherbourg

Rade de Cherbourg

Credit foto: Wikipedia – JMEnault_Ville de Cherbourg-en-Cotentin

Rade de Cherbourg este astăzi cel mai mare port artificial din Europa. A fost construită în secolul al XVIII-lea cu un scop inițial defensiv. Baza sa este, de fapt, o succesiune de diguri în largul mării, pe o distanță de aproape 4 kilometri. Pe scurt, un zid construit în apă! O adevărată capodoperă logistică, acesta găzduiește în prezent 4 porturi majore: comercial, militar, de agrement și de pescuit. Puteți vizita portul în întregime, datorită excursiilor ghidate cu barca.

Știați că? Titanicul a făcut o escală în portul Cherbourg în 1912. A fost penultima ei escală înainte de marea tragedie pe care o știți cu toții.

2. Castelul Cherbourg în realitate augmentată!

Castelul Cherbourg

Credit foto: Wikipedia

Un castel în Cherbourg? Da, dar astăzi a dispărut. Cu toate acestea, sub egida orașului Cherbourg, îl puteți descoperi în continuare! Pentru a face acest lucru, va trebui să descărcați o aplicație gratuită pe telefon sau tabletă. Apoi, realitatea augmentată se va ocupa de tot. Tot ce trebuie să faci este să te plasezi în locuri strategice din oraș, indicate pe o hartă.

Veți putea apoi să descoperiți castelul așa cum a fost construit la acea vreme. Un mod distractiv de a vizita Cherbourg și de a afla mai multe despre istoria sa. Aplicația este disponibilă pe toate piețele (Android și Apple).

3. Orașul de la mare

Cité de la Mer

Credit foto: Shutterstock – Gimas

The Orașul mării Cité de la Mer este, de fapt, fosta stație maritimă transatlantică a orașului, care a fost transformată în muzeu. Descoperiți toate secretele oceanelor printr-o vizită plină de surprize. În Galeria mașinilor, descoperiți dispozitivele care au fost implicate în descoperirea fundului oceanului. De asemenea, puteți intra în interiorul Redoutable, un submarin militar care a fost un precursor al acestui tip de submarin. Într-adevăr, a fost primul submarin nuclear și cu rachete.

Cité de la Mer își propune, de asemenea, să sensibilizeze vizitatorii săi. Deși puțin cunoscute, oceanele trebuie conservate. Ele adăpostesc mii de specii vii, dintre care unele încă nu le cunoaștem.

4. “Boii” orașului

Credit foto: Shutterstock – Gimas

Boalele sunt alei foarte mici. La prima vedere, acestea par private, dar, de fapt, sunt revelatoare pentru vechiul Cherbourg. Urmați-l pe unul dintre ei și faceți o întâlnire cu Cherbourgul de dinainte de război. Aceste spații uitate de ghidurile turistice vă vor duce inevitabil înapoi în timp.

Fațadele clădirilor nu sunt făcute din ciment, ci din piatră. Dar nu orice piatră: șist albastru, o rocă tipică pentru regiunea Cotentin.

5. Umbrelele din Cherbourg

Umbrelele din Cherbourg

Credit foto: Facebook – Le Parapluie de Cherbourg

Vocea lui Catherine Deneuve îți răsună în urechi încă din 1963, din filmul “Les Parapluies de Cherbourg”? Atunci nu mai ezitați și vizitați fabrica de umbrele Cherbourg Umbrella, brandul ambasador al orașului!

Veți descoperi toate etapele de fabricare a unei umbrele, prezentarea mărcii și un mic muzeu. Un produs de excepție merită o vizită de excepție!

6. Specialitățile din Cotentin

Specialități și delicatese tipice merelor din Franța Camembert și Cidre

Credit foto: Shutterstock – Michael Schroeder

Ca orice regiune, Canalul Mânecii are câteva specialități culinare de excepție, adesea extinse la regiunea Normandia. Dar, după o zi de vizitat Cherbourg, acordați-vă câteva momente de relaxare.

 • Când vine vorba de băutură, puteți alege între cidru, pommeau, calvados sau bere locală. Apoi, în ceea ce privește mâncarea, nu veți fi dezamăgiți.
 • Lasă-te tentat de specialitățile de brânză, cum ar fi Camembert de Normandie, Bricquebec, pe care le poți pune pe o felie de pâine brié.
 • Altfel, dinții dulci vor fi încântați de aceste specialități pe bază de mere: tartă Normandia sau flan Normandia sau unt.

Bucătăria din Cherbourg este la fel de bogată ca dragostea pe care locuitorii săi o pun în rețetele lor!

7. Castelul Ravalet

Castelul Ravalet

Credit foto: Shutterstock – TalyaPhoto

Castelul Ravalet este situat în extremitatea sud-estică a orașului Cherbourg. Familia Ravalet este celebră pentru soarta teribilă a copiilor Julien și Marguerite. Vinovați de adulter și incest, amândoi au fost executați la Paris în 1603.

Astăzi, castelul lor este o clădire incredibilă și magnifică, cu pietre de șist albastru și multe ferestre. Din păcate, nu este posibil să o introduceți. Cu toate acestea, vizitarea exteriorului și a parcului este accesibilă și foarte plăcută. Într-un mediu bucolic, foarte verde și înflorit, acordați-vă un moment de relaxare, departe de tumultul urban.

8. Muzeele

Muzeul Thomas Henry

Fotografie: Facebook – Muzeul Thomas Henry

Muzeul Thomas Henry

Acest muzeu de Arte Frumoase vă va seduce cu bogatele sale colecții. Veți putea admira aproape 400 de picturi și sculpturi într-o atmosferă unică. Acest muzeu este un adevărat must-see în Cherbourg și se remarcă prin importanta sa colecție de lucrări ale lui Jean-François Millet.

Muzeul Emmanuel Liais

Acesta este Muzeul de Istorie Naturală, Arheologie și Etnografie din Cherbourg, primul muzeu din oraș. A fost deschis în 1832 și a fost găzduit anterior într-o încăpere a Primăriei. În prezent, muzeul este găzduit în casa lui Emmanuel Liais, un explorator de meserie care a fost primar al orașului timp de zece ani. Într-un cabinet de curiozități dedicat naturii, puteți vedea numeroase specii de animale, rămășițe arheologice surprinzătoare și obiecte exotice.

Muzeul Eliberării

Iubitorii de istorie vor dori să viziteze Cherbourg pentru Muzeul Eliberării. Amplasat în Fort du Roule, acest muzeu reconstituie evenimentele care au marcat secolul XX, în special cel de-al Doilea Război Mondial. Numeroase documente și obiecte de arhivă vă vor permite să vă întoarceți în timp și să (re)descoperiți rolul jucat de oraș în logistica debarcărilor din Ziua Z între 1944 și 1945.

9. Le Fort du Roule

Le Fort du Roule

Credit foto: Wikipedia – JMEnault_Ville de Cherbourg-en-Cotentin

Fort du Roule a făcut parte din apărarea Radei pe vremea când aceasta încă mai avea rol defensiv. Acesta este construit pe Montagne du Roule, care domină orașul.

Fortul este cel mai înalt punct din Cherbourg, cu o înălțime de 117 metri, și vă permite să vizitați Cherbourg cât ai clipi din ochi. Merită o vizită doar pentru priveliștea pe care o oferă: centrul orașului, portul și portul.

10. În jurul Cherbourg

Vechiul buncăr german din Normandia, Gold Beach

Credit foto: Shutterstock – photoneye

Vizita la Cherbourg nu este foarte lungă, deoarece orașul nu este foarte mare. De aceea, există și câteva lucruri frumoase de făcut și de văzut în zona înconjurătoare.

 • Vizitați o fabrică de cidru normandă în Sotteville
 • Descoperiți locurile de debarcare din Ziua Z
 • Explorați Parcul natural regional al mlaștinilor Cotentin
 • Drumeție pe GR®223
 • Zbor într-un avion la Hangar à Dirigeables din Ecausseville

Cu mașina

La fel ca în Bretania, unde autostrada se oprește la Rennes, în La Manche se oprește înainte. A84 se oprește la Villedieu-les-Poêles, la sud de Saint-Lô, iar A13 se oprește la Caen. Așadar, pentru a ajunge la Cherbourg, aveți mai multe posibilități:

 • Luați un drum național cu 2×2 benzi, limitat la 110 km/h, N13, dinspre Caen;
 • Luați A84, apoi E3 și N13 dinspre Bretania;
 • Urmați A28, apoi A88 și, în cele din urmă, N13, de la Le Mans ;
 • De la Paris, conduceți pe A13 și apoi pe N13.

Cu autobuzul

Mai multe companii oferă călătorii cu autocarul către Cherbourg. Acest mijloc de transport este mult mai economic, dar durează mai mult. Este necesar să se numere între orele 6 și 12 pentru a ajunge la Cherbourg de la Paris. O gamă destul de largă, dar depinde de traseu, dacă include sau nu opriri în alte orașe.

Apoi, dacă trebuie să petreceți câteva zile acolo, este destul de rentabil din punct de vedere al prețului. Consultați site-urile de comparare a autobuzelor pentru a găsi călătoria dvs. la cel mai bun preț!

Cu trenul

Deși singura linie de cale ferată existentă în Cherbourg o leagă de Paris, trenul poate fi o alternativă interesantă. Într-adevăr, oriunde ați ajunge, va trebui să schimbați automat în stația Caen, Paris sau Lison. Avantajul este că stația se află chiar în centru. Apoi puteți coborî din tren și vizita imediat Cherbourg!

În ceea ce privește durata călătoriei, numărați între 3h și 4h pentru a face legătura între Paris și Cherbourg cu trenul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro