Top 10 lucruri de făcut în Auch

Vino să vizitezi Auch, în Gers, cu selecția noastră de locuri de neratat!

Auch, inima regiunii Gasconia, are o istorie bogată. Orașul medieval este construit pe un oppidum antic. Centrul său istoric este bogat în monumente, constituind un patrimoniu frumos și o oprire esențială pe traseul de pelerinaj spre Santiago de Compostela. Vizitarea orașului Auch este o adevărată scufundare în istoria sud-vestului.

Auch, capitala istorică a regiunii Gasconia, este traversată de râul Gers, care pune în valoare orașul vechi. De asemenea, gastronomia locală va fi o incursiune în aromele locale. Iar dacă sejurul este mai lung, podgoriile din Gers, precum și castelele și satele din împrejurimi, vor îmbunătăți vizita. Iată selecția noastră de locuri de vizitat în Auch!

1.Scara monumentală din Auch și statuia lui d’Artagnan

Vizitați Auch - scara monumentală

Credit foto: Shutterstock – TravelKiwis

Urcarea în vârful scării monumentale este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți în Auch. Această scară este o emblemă a orașului. Într-adevăr, acesta face legătura între orașul istoric și orașul nou. Acesta datează din 1863. Oferă, de asemenea, o priveliște frumoasă a orașului și a văii Gers. Și chiar mai departe, pe lanțul Pirineilor, dacă cerul este senin.

În plus, se poate admira o foarte frumoasă sculptură în bronz a lui Michelet care îl reprezintă pe d’Artagnan. Charles de Batz, căpitanul muschetarilor regelui, cunoscut sub numele de d’Artagnan, era într-adevăr un localnic. S-a născut într-un sat nu departe de acolo.

2. Catedrala Sainte-Marie

Catedrala - vizitați Auch

Credit foto : Shutterstock – vouvraysan

Catedrala Sainte-Marie este un monument impunător, care domină orașul cu prestanță. În inima centrului istoric, este situat în Place de la République, iar frumoasa sa esplanadă pune în valoare monumentul. Este un loc plin de istorie, cu o arhitectură grandioasă și admirabilă. Într-adevăr, construcția sa a durat două secole (1489-1680) și permite să se admire diferite stiluri.

Are accente de stil gotic flamboaiant, dar și de ordine renascentistă și corintică. Este una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Franța. Interiorul este splendid, cu numeroasele sale vitralii maiestuoase, dar și cu orga sa din secolul al XVII-lea și corul său de stejar.

Această catedrală este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, ca parte a pelerinajului la Santiago de Compostela. Este un monument care nu trebuie ratat în Auch.

3 Muzeul Trezoreriei Catedralei din Tour d’Armagnac

Turnul Armagnac - Vizitează Auch

Credit foto: Shutterstock – Iakov Filimonov

Turnul Armagnac este un monument din secolul al XIV-lea, care domină orașul din vârful celor 40 de metri ai săi. A fost cândva o închisoare, iar temnițele pot fi încă vizitate. Parterul și subsolul sunt deschise publicului.

Astăzi este un muzeu dedicat textilelor și obiectelor religioase. Sunt expuse peste 200 de obiecte, inclusiv sculpturi, picturi și argintărie. Muzeul poate fi vizitat în paralel cu catedrala Sainte-Marie d’Auch, care se află la doar o aruncătură de băț. Într-adevăr, muzeul vă permite să înțelegeți mai bine istoria faimoasei catedrale.

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Auch după catedrală, mergeți la Musée du Trésor! Iar după vizitarea muzeului, puteți face o pauză chiar în fața acestuia, în Place Salinis.

4 Artă precolumbiană la Muzeul Americilor

Muzeul Americilor - Auch

Credit foto : Musée des Amériques-Auch

Pentru iubitorii acestei perioade, acest muzeu este o necesitate, deoarece este a doua cea mai mare colecție precolumbiană din Franța. Acest muzeu de vizitat în Auch a primit eticheta “Centrul Național de Referință pentru Artă Sacră precolumbiană și latino-americană”.

Arta extraeuropeană este, desigur, în centrul atenției, cu tot ceea ce este legat de Americi. Dar există și o colecție de antichitate-medievală, cu antichități egiptene și gallo-romane, precum și antichitate târzie și Evul Mediu, cu relicve din regiune.

În plus, două colecții sunt la fel de interesante! În primul rând, cea referitoare la Auch și la cultura gasconă, începând cu secolul al XVII-lea. În al doilea rând, cea referitoare la artele plastice.

5 Centrul istoric

Vizitați Auch

Credit foto: Shutterstck – Iakov Filimonov

Dacă vizitați Auch, un tur al centrului istoric, prin monumentele istorice, este o necesitate. Pe lângă monumentele emblematice, cum ar fi scara monumentală, catedrala și Tour d’Armagnac, sunt interesante și alte monumente. Puteți vedea fortificațiile medievale cu incinta Auch, rue des Pénitents Bleus.

Dar și casa lui Henri al IV-lea, primăria, fostul palat arhiepiscopal al prefecturii, precum și un teatru în stil italian. Dar, mai presus de toate, faimoasele pousterles, străzi medievale în scări cu o pantă abruptă. Sunt cinci, iar la vremea respectivă erau folosite pentru a ajunge la râu din orașul de sus.

De asemenea, este posibil să faceți un tur cu un ghid certificat sau să descărcați aplicația mobilă Explore Auch.

6. Gastronomia din Gers

Gastronomie Gers

Credit foto: Shutterstock – freeskyline

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Auch pentru a vă aprofunda vizita, atunci interesați-vă de gastronomie! Bucătăria din Gers este foarte gustoasă, iar epicurienii vor fi încântați. Degustarea specialităților locale va fi o imersiune în tradițiile culinare ale Gasconilor.

Pentru serile de iarnă un bulion de usturoi cu pâine înmuiată. Iar la desert, o croustade de mere, o prăjitură tradițională cu fulgi. Îmbogățiți-vă mesele cu vinuri locale: Côtes de Saint-Mont, Madiran, Pacherenc, fără a uita de Floc de Gascogne și faimosul Armagnac!

7. Parcul Couloumé

Vizitați Auch

Credit foto: Wikipedia – Spechcontal

Parc du Couloumé este un frumos spațiu verde de 5 hectare, în apropiere de centrul orașului. În acest parc în stil englezesc, un bulevard de tei oferă o perspectivă frumoasă asupra catedralei și a Tour d’Armagnac. Se poate vedea o mare varietate de copaci, inclusiv diferite specii de stejar și sequoia. În funcție de anotimp, mai multe varietăți de flori înveselesc acest parc, în special orhidee sălbatice.

Copiii și adolescenții se pot distra la locul de joacă sau pe pista de alunecare. Parcul Couloumé dispune de Eticheta EVE (Zona ecologică vegetală). Este una dintre cele mai plăcute și odihnitoare zone, perfectă pentru o plimbare sau o activitate sportivă. O escală relaxantă și bucolică la Auch, pe malul râului Gers.

8. Festivalul internațional de circ

Circa Auch

Credit foto: Facebook – CIRCa Auch

Festivalul Circului este un eveniment care nu trebuie ratat și care are loc în fiecare an în luna octombrie, timp de zece zile. A început în 1988 și a crescut de-a lungul anilor, devenind un festival de renume internațional. Este un eveniment interesant pentru profesioniștii și pasionații de circ, precum și pentru spectatori.

Este un loc minunat pentru a vedea spectacole de calitate și pentru a întâlni profesioniști în artele circului. Festivalul de circ este, așadar, spectacole, întâlniri cu artiști, concerte, expoziții, ateliere de inițiere… Așadar, dacă v-ați decis să vizitați Auch în octombrie, profitați de ocazie pentru a merge să vedeți acest festival!

9. Muzeul rezistenței și al deportărilor

Muzeul Auch

Credit foto: Wkikipedia – MarineB-LycéePardailhan

Actualizat la 22/07/2020 În prezent, muzeul este închis pentru lucrări. Redeschiderea este planificată cel puțin în 2021 (data exactă nu este cunoscută).

În acest muzeu care trebuie vizitat în Auch puteți descoperi istoria luptătorilor din rezistența din Gers. Sunt expuse numeroase obiecte de epocă, cum ar fi arme, echipamente de sabotaj, îmbrăcăminte, brățări și fotografii din acea perioadă.

De asemenea, poate fi văzută o hartă care arată locația maquis-ului și acțiunile luptătorilor din Rezistență. Un spațiu este dedicat deportării, pentru că au fost deportați oameni din Gers. Acolo pot fi văzute diverse obiecte, în special hainele deportaților.

10 Malul Gersului, Promenade Claude Desbons

maluri de gers

Credit foto – Shutterstock – Iakov Filimonov

Gers este un râu care trece prin Auch, iar malul său este deosebit de plăcut. Este într-adevăr un loc bun pentru o plimbare și pentru a admira priveliștea unor monumente. Plimbarea Claude Desbons este o potecă rezervată pietonilor și vehiculelor nemotorizate. Se întinde de-a lungul râului Gers pe o lungime de 4 kilometri și reprezintă o pauză plăcută în aer liber atunci când vizitați Auch.

TravelMax.ro