Top 10 lucruri de făcut în Arcachon

Aveți de gând să vizitați Arcachon și bazinul său? Descoperiți 8 activități pe care trebuie să le faceți în timpul șederii dumneavoastră în această perlă a coastei atlantice.

Să vizitezi Arcachon înseamnă să experimentezi autenticitatea unei stațiuni balneare care a reușit să rămână simplă. Situat pe coasta atlantică, protejat de bazinul cu același nume, oferă o stațiune perfectă pentru o escapadă de weekend sau o vacanță. Plăcerile mâncării și băuturii, combinate cu numeroasele activități, fac din acest loc un paradis secret pe care clienții obișnuiți ar dori să îl păstreze pentru ei înșiși.

Între drumeții, plaje cu nisip fin și situri excepționale, iată cele mai bune activități dacă sunteți în căutarea a ceea ce trebuie să faceți în Arcachon.

1. Bazilica Notre-Dame

A vizita Arcachon înseamnă în primul rând să te interesezi de istoria orașului. În 1522, călugărul Thomas Illyricus s-a rugat pe plajă pentru salvarea a două corăbii aflate în stare proastă. A găsit o statuie a Fecioarei Maria. A decis să construiască o capelă din lemn pentru a o proteja, care a devenit Bazilica Maicii Domnului în 1560.

Astăzi, ziua de sărbătoare a orașului Arcachon este 25 martie, ziua Sfintei Maria. Alegeți să vizitați Arcachon în această zi, pentru a asista la o procesiune de la slujbă până la Crucea Marinarilor. Veți vedea toți locuitorii ținând în mâini un trandafir galben, în semn de omagiu pentru marinarii care au murit pe mare.

2. Licitația

Va trebui să vă treziți în zori cel puțin o zi dacă aveți de gând să vizitați Arcachon. Există într-adevăr un eveniment care nu trebuie ratat: licitația de pește! Veți fi scufundați în inima tradiției piscicole, de la întoarcerea bărcilor în zori până la degustare. Urmăriți călătoria peștelui care va fi descărcat, cântărit, clasificat și vândut.

Urmăriți cum profesioniștii scanează cutiile pentru a obține cea mai bună calitate. Apoi, lăsați-vă purtați de atmosfera electrică din sala de licitație. Merluciu, biban, limbă de mare, limbă de mare sau calcan trec prin fața ochilor dumneavoastră conform unui mecanism bine orchestrat. Un sfat: urmați cumpărătorii până la restaurant pentru a gusta cel mai proaspăt pește!

3. Insula Păsărilor

În mijlocul bazinului Arcachon se află un loc remarcabil de bine conservat. Insula păsărilor este cunoscută pentru cele două colibe tchanquées (de la cuvântul gascon “chancas”, care înseamnă “montat pe picioroange”). De asemenea, aici se află aproximativ cincizeci de cabane fără apă sau electricitate, locuite pe tot parcursul anului sau doar în vacanță.

Peste 150 de specii de păsări pot fi observate pe acest sit, însumând aproximativ 400.000 de indivizi! Vizitarea Arcachon și a bazinului său cu un catamaran sau cu o barcă de pescuit vă va conduce în mod natural la minunile de pe Île aux Oiseaux.

4. O excursie cu barca

O excursie cu barca în Arcachon

Credit foto: Shutterstock – Arcachonphoto.com

Vizitarea orașului Arcachon înseamnă, de asemenea, să profiți de linia de coastă. Într-adevăr, există câteva excursii foarte frumoase care pot fi făcute cu barca, permițându-vă să mergeți la Cap Ferret sau să mergeți în jurul Bassin d’Arcachon!

5. Cabane tchanquées

Celebrele cabanes tchanquées au fost folosite inițial pentru a monitoriza bancurile de stridii. Astăzi, ele reprezintă o atracție turistică majoră pentru frumusețea și aspectul lor pitoresc. Accesibile cu barca sau cu caiacul și cocoțate pe piloni, ele pot fi vizitate doar din exterior.

Dacă mergeți la maree mare, puteți ajunge cât mai aproape de fundații cu barca. La mareea joasă, vă veți apropia de clădiri cu picioarele în noroi. În ambele cazuri, puteți imortaliza momentul cu fotografii spectaculoase. Un loc de neratat în Arcachon.

6. Orașul de iarnă

Dacă vă întrebați ce să faceți în Arcachon, nu ratați Ville d’Hiver. Acest cartier cocoțat pe înălțimi este emblematic pentru istoria orașului. Vă veți plimba printre vile din secolul al XIX-lea cu o arhitectură spectaculoasă, uneori chiar extravagantă. Pe deal se află aproximativ 300 de case.

Nu ratați vilele Brémontier, Toledo, Alexandre Dumas, Bayard sau Athena, fiecare cu un stil aparte. Parcul Mauresque este o invitație la relaxare și un loc minunat pentru un picnic. Urcați apoi în vârful observatorului Sainte-Cécile. Vă puteți bucura de o priveliște frumoasă asupra Ville d’Hiver și a bazinului de mai jos.

7. Duna Pilat

Monument natural emblematic al regiunii Landes, această imensă dună de nisip are o lungime de aproape 3 kilometri. Ca și alți călători care au venit să viziteze Arcachon, urcați pe dună pe scări sau direct pe nisip. Admirați priveliștea de 360 de grade asupra peisajului rural și a oceanului. Plimbări ghidate, un traseu de interpretare, o expoziție permanentă care povestește istoria dunei sau o vânătoare de comori sunt toate activități pentru a petrece o zi de neuitat singur sau cu familia.

Pentru un moment de excepție care va rămâne gravat în memorie, urmăriți apusul de soare din vârful dunei. Lasă-te legănat de sunetul vântului în nisip, urmărind cum se schimbă culorile pe măsură ce stelele se ascund în spatele orizontului.

8. Banca Arguin

Atunci când veniți să vizitați Arcachon, vă puteți răsfăța cu o excursie excepțională în culorile Caraibelor. Banc d’Arguin este o limbă de nisip alb înconjurată de apă translucidă, a cărei formă se schimbă în funcție de vânt. La mareea joasă, acest teritoriu asemănător unei insule deșertice are o lungime de aproape 4 kilometri.

Există multe excursii de o zi în această mică bucată de paradis. Puteți să înotați în apele limpezi, să faceți plajă sau să priviți păsările. Într-adevăr, situl este clasificat ca rezervație naturală și găzduiește numeroase specii migratoare. Încercați să zăriți stârcul caucazian sau sturzul de mare, care vin să cuibărească în lunile de primăvară și de vară.

9. Cap Ferret

Cap Ferret, Arcachon

Credit foto:Flickr – julnegre

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Arcachon pentru o zi plină, porniți spre Cap Ferret! Această limbă de pământ, situată în fața Arcachon, separă bazinul de ocean. Ușor accesibil cu barca, Cap Ferret este plin de tot felul de activități. Mai multe plaje se întind de-a lungul vârfului său și puteți înota cu vedere la Dune du Pilat. Sau pur și simplu puteți să vă plimbați de-a lungul coastei și să descoperiți sate tipice precum Le Canon, Piraillan sau L’Herbe. Plimbați-vă pe străzile înflorite și lăsați-i pe pescari să vă invite să gustați stridii proaspăt culese.

Pentru a vă încheia escapada, urcați cele 258 de trepte până în vârful farului Cap Ferret. Veți fi răsplătiți cu o panoramă uluitoare a întregului bazin Arcachon. În fața ochilor dumneavoastră veți vedea Île aux Oiseaux, Banc d’Arguin, Dune du Pilat și bancurile de stridii.

10. Lucruri de văzut și de făcut în Arcachon

  • Plimbare prin portul Arcachon.
  • Îmbarcați-vă pentru o zi pe o barcă.
  • Observarea păsărilor la rezervația ornitologică Le Teich.
  • Plimbare prin pajiștile de sare din Arès-Lège.
  • Plimbare pe plaja Pereire la mareea joasă.
  • Descoperiți proprietățile Certes-Graveyron.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro