Taxa de turism pentru vizitarea Veneției: informații, metode și prețuri

Taxa de Veneția

Mergeți în Italia și vă întrebați ce este această taxă pe care trebuie să o plătiți pentru a vizita Veneția? Nu intrați în panică, vă spunem totul!

Ah, Veneția… Acest oraș magic, care primește aproximativ 80.000 de vizitatori pe zi, atrași de canalele sale, de Podul Rialto, de Bazilica Sfântul Marc sau de Palatul Dogilor, își va vedea accesul taxat pentru turiști!

Anunțată anterior pentru vara anului 2019, parlamentul italian a aprobat o măsură, introdusă în legea finanțelor țării, care prevede implementarea unei taxe care intră în vigoare din 1 septembrie 2019 să limiteze turismul de masă fără a afecta prea mult economia turismului.

Dar care este originea acestei taxe de turism la Veneția și care va fi cuantumul acesteia? Afectează toți turiștii? Generation Voyage vă spune tot ce trebuie să știți pentru a vizita Veneția în cunoștință de cauză!

De ce turiștii vor trebui să plătească o taxă pentru a vizita Veneția?

Primul motiv este evident financiar. Potrivit informațiilor noastre și estimărilor orașului Veneția, această taxă ar putea aduce municipalității aproape 50 de milioane de euro pe an! O sumă considerabilă care ar putea fi folosită pentru a menține curățenia în numeroasele spații publice și pentru a asigura siguranța orașului.

Al doilea motiv, și nu cel din urmă, este că această taxă turistică va fi pusă în aplicare pentru a limitare și control numărul de turiști care vizitează Veneția. Căci este important de știut că Veneția primește în fiecare an aproape 30 de milioane de turiști, pentru 55.000 de locuitori, dintre care aproximativ 23 de milioane sosesc printre cele aproximativ 600 de nave care pornesc în orașul plutitor.

Cât de mare este această taxă?

Această “taxă de aterizare” s-ar ridica la o valoare cuprinsă între De la 2,50 la 5 euro de persoanădar ar putea ajunge până la 10 € în sezonul de vârf. Obiectivul pentru orașul Veneția este de a strânge între 40 și 50 de milioane de euro pentru a asigura, așa cum s-a anunțat anterior, costurile de curățenie, securitate și controlul fluxului de turiști.

Această taxă afectează pe toată lumea?

Nu vă faceți griji, această taxă se referă doar la turiști în trecere prin VenețiaCu alte cuvinte, turiștii care nu dorm într-unul dintre hotelurile din oraș și care, prin urmare, nu plătesc taxa de turism atunci când vin să viziteze Veneția. Aceasta este o mare pierdere de venit, dacă ne gândim că numărul de turiști care vin pentru o zi este destul de substanțial și este echivalent cu populația din Vitry sur Seine…

Veneția nu este primul oraș care a introdus o taxă pentru a preveni ” disneyfication Conceptul de “Disneyfication”: Barcelona, satele grupate din Cinque Terre, Amsterdam, Santorini, Insulele Eoliene sau Elba au pus în aplicare acest concept sau unul similar.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro