Spania cu rulota: sfaturi, zone, trasee

Sunteți deosebit de inspirat să vizitați Spania într-o rulotă, furgonetă sau camper van în această vacanță viitoare? Aveți dreptate. A doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, Spania este o țară plină de minuni: un soare generos tot timpul anului, plaje magnifice, o limbă suavă și cântătoare, peisaje grandioase, un patrimoniu istoric printre cele mai bogate din Europa, o răscruce culturală de civilizații, o populație pe cât de festivă, pe atât de primitoare, totul încununat de o gastronomie plurală care se degustă sub sunetul unei muzici tradiționale care face să danseze emoțiile.

Deci, de ce să zburați până în cealaltă parte a lumii și de ce să stați la hotel când, la doar câteva ore distanță de Franța, puteți dormi în mijlocul naturii, după bunul plac? Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Spania într-o rulotă, dubiță sau camper van!

Idei pentru itinerarii cu Auto Rulota în Spania

Spania Spania este o țară vastă de 505.911 km², formată din munți, câmpii aride și o biodiversitate foarte bogată. Spania este una dintre cele trei țări din lume cu o coastă oceanică și una mediteraneană – alături de Franța și Maroc – și are o serie de orașe de neratat: Barcelona, Girona, Toledo, Valencia, Alicante, Salamanca, Madrid, Sevilla, Cordoba, Granada, Cadiz etc. De asemenea, ați putea închiria o rulotă în Insulele Canare pentru a vă bucura de eterna primăvară în Tenerife sau în Insulele Baleare pentru a vă pune picioarele în apă.

Prin urmare, planificarea unui itinerar pentru a vizita Spania cu o rulotă sau o furgonetă va fi destul de dificilă, mai ales dacă aveți puțin timp la dispoziție. Dacă veniți din Franța, prima oprire va fi traversarea Pirineilor – parcurile Pirineilor Catalani și Ariège, Hautes-Pyrénées. Dar unde să mergeți de la nord la sud pentru a vizita Spania cu motorhome în 7, 10, 15 zile sau o lună?

Există o multitudine de trasee posibile, în funcție de faptul că sunteți în căutarea parcurilor naturale regionale, a munților pentru drumeții, a stațiunilor de la malul mării sau a pelerinajelor culturale pentru a vedea cele mai bune monumente istorice care au trecut testul timpului încă din antichitate. Cu toate acestea, am încercat să creăm câteva idei de itinerarii în Spania pentru cei care au la dispoziție o săptămână, două săptămâni sau o lună:

  • 7 zile: Costa Brava (El Port de la Selva, Cadaqués, Roses), Girona, Barcelona, Tarragona, Parcul Natural Delta Ebro, Valencia, Parcul Natural Sierra Calderona
Itinerarii în Spania
  • 7 zile în Andaluzia: Jaén, Granada, Antequera, Malaga, Ronda, Sevilia, Cordoba
Itinerarii în Spania

Credit foto: Caramaps

  • 15 zile în Spania: San Sebastian, Valladolid, Salamanca, Plasencia, Cáceres, ruinele romane de la Mérida, Sevilla, Cordoba și Granada, Almería, deșertul Tabernas, Valencia, Tarragona.
Itinerarii în Spania

Credit foto: Caramaps

 • O lună și ceva în Spania: Același traseu plus Parcul Natural Picos de Europa, Madrid, Segovia, traseul Don Quixote, Parcul Natural Serrania de Cuenca, Zaragoza
Traseele din Spania

Credit foto: Caramaps

Aceste rute sunt doar orientative. Scopul este de a vă optimiza etapele, astfel încât să nu vă petreceți tot timpul pe drum!

Acum este ușor să închiriați o rulotă în Franța. Cum o faci? Prin utilizarea platformelor care pun în contact chiriașii (dumneavoastră) cu proprietarii privați de rulote, cum ar fi Yescapa de exemplu.

Cum funcționează?

 • Aveți grijă să alegeți kilometraj nelimitat, à verificați numărul de paturi și dacă este posibil să faceți o călătorie în străinătate.
 • Faceți o cerere de închiriere online și comunicați proprietarului informațiile despre călătorie (date, opțiuni de închiriere, kilometraj etc.).
 • Dacă cererea dvs. este acceptată, după efectuarea plății veți avea acces la datele de contact ale proprietarului pentru a stabili un prima întâlnire.
 • În ziua plecării, prezentați permisul de conducere și achitați taxa de călătorie. depozit.
 • L’situația actuală și se semnează un contract de închiriere între cele două părți. La întoarcere, după un road-trip de neuitat, semnați inventarul de retur al dotărilor și gata!
Spania Înainte de a ateriza pentru a vizita Spania cu rulota, se recomandă să faceți o rezervare online. Da, ar fi păcat să ajungeți în Barcelona, Malaga, Madrid sau Sevilla și să descoperiți că nu există vehicule disponibile în nicio agenție sau, mai rău, că prețurile au crescut vertiginos.

Dacă doriți o rulotă, vă recomandăm să folosiți o platformă online de închiriere de rulote și camionete. Aceste site-uri sunt acum numeroase pe piața de excursii și camping sălbatic. Principiul este simplu: alegeți vehiculul pe care îl doriți – în funcție de prețul zilnic, de tipul de rulote/camper, de echiparea vehiculului – și trimiteți o cerere de închiriere proprietarului.

Ultimul pas: după plata online, primiți un e-mail de confirmare și sunteți gata să vizitați Spania cu o rulotă!

Conduceți în Spania cu o rulotă: regulile de circulație pe care trebuie să le cunoașteți

Spania

După cum probabil ați ghicit, în Spania se circulă cu o rulotă sau o furgonetă pe partea dreaptă a drumului, iar regulile de circulație sunt aproape la fel ca în cazul unei mașini. Pe drumurile de munte, este obligatoriu să claxonați în curbe dacă nu aveți vizibilitate. Este demn de remarcat faptul că, la fel ca și Italia, Spania a introdus conceptul de zone restricționate în care numai rezidenții locali pot conduce: acestea se numesc “zone restricționate”. zona de prioritate rezidențială”. și sunt accesibile doar persoanelor cu permisiune specială: nu aveți voie să traversați aceste zone.

Autocaravana sau furgoneta trebuie să aibă un triunghi de presemnalizareun set debecuri de rezervă și un vestă galbenă (nu, nu este pentru demonstrațiile de sâmbătă) pentru fiecare pasager de la bord. În plus, este evident că este obligatoriu să aveți asupra dvs. permis de conducereasigurări și documentul de înmatriculare a mașinii a vehiculului.

Să ne amintim ceea ce este evident: fiecare ocupant trebuie să-și pună centura de siguranță. centura de siguranță și nici un pasager nu trebuie să meargă în partea din spate a autocamionului pentru a dormi în timp ce conduce. Copiii cu vârsta sub 10 ani trebuie să fie asigurați în scaune înălțătoare și un semn de avertizare din spate (cu diagonale roșii și albe) trebuie să indice prezența oricărui obiect atașat care depășește spațiul liber al vehiculului.

În plus, limitele de viteză pentru vizitarea Spaniei cu o rulotă sunt următoarele:

 • 50 km/h în zonele construite,
 • 80 km/h în afara zonelor construite,
 • 90 km/h pe drumurile cu două sensuri de mers cu bandă de urgență,
 • 100 km/h pe șoselele cu două benzi de circulație.

Cum rămâne cu alcoolemia maximă admisă în sânge? Este de 0,5 g/l.

Este bine de știut: benzină înseamnă “benzină” în spaniolă și se spune că gazóleo pentru “diesel”. Nu vă înșelați!

Taxe de autostradă în Spania: ce tarif pentru categoria dvs. de motorhome?

Spania

Vești bune: există câteva taxe de trecere pe autostrăzile din Spania! Vizitând Spania cu rulota și îndreptându-vă spre sud, veți avea la dispoziție o rețea rutieră destul de bună. Rețeaua rutieră cuprinde 346.858 de kilometri de drumuri, dintre care 9.063 de kilometri sunt autostrăzi. În Spania post-francofonică, drumurile au fost reconstruite cu ajutorul subvențiilor europene, ceea ce înseamnă că, de multe ori, trebuie să alegi între drumul național și cel național.autovía, Ca urmare, drumurile de țară sunt goale și mult mai puțin periculoase decât înainte. Rețeaua de autostrăzi este formată din autostrăzi (autopistas) și autostrăzi (autovías).

Există 21 de autostrăzi cu taxă și de trei ori mai multe (62) autostrăzi gratuite. Autostrăzile “AP” sunt foarte circulate în Spania, fiind folosite în special de turiști și de vehicule grele de marfă. Prin urmare, este preferabil să se utilizeze autovías gratuit (marcate cu “A”)! Pentru a plăti pentru autostradă, trebuie să treceți printr-un colector de bilete la intrare, pe care îl veți preda la stația de taxare. Peaje “pentru a plăti kilometrajul parcurs.

Vă rugăm să rețineți că tarifele sunt a crescut la orele de vârf ! Semnul cu fundal albastru indică plata cu cardul de credit, în timp ce spaniolii care au un serviciu de taxare electronică folosesc semnul Via-T. Taxele de drum vor fi destul de scumpe în Spania. Iată câteva indicații de preț:

De la Perthus la :

 • Gerona : 6,4 €,
 • Barcelona: 14,45 euro,
 • Tarragona: 21,8 euro,
 • Valencia: 47,95 €,
 • Sevilla: 124 €,
 • De la Hendaye la Burgos: 27,35 €.

Parcuri pentru rulote în Spania: unde să parcați?

Spania În Spania, puteți să vă instalați tabăra oriunde și să faceți camping sălbatic peste tot! Din păcate, glumim. Oprirea oriunde pentru a dormi în timp ce vizitați Spania într-o dubă este literalmente interzis și este considerat ca fiind camping sălbatic. Controalele nu sunt stricte peste tot – există multe zone izolate în țară – dar trebuie să fiți atenți. În mod normal, puteți opri și dormi doar pe parcuri și campinguri pentru rulote. De asemenea, evitați parcurile naturale regionale. Practic, este permisă parcarea oriunde doriți, atâta timp cât nu există semne care să interzică acest lucru.

Nimeni nu va verifica ce faceți în vehicul – dacă mâncați, gătiți sau dormiți – dar este interzis să vă instalați echipamentul de camping. pe drumul public (mese, scaune, șezlonguri, umbrele de soare, parbrize etc.). Așadar, nu puneți crampoanele pe un loc de parcare într-o zonă urbană! Rețineți că este încă posibil să scăpați de turismul de masă – nu acesta este scopul de a dormi în mașină, la urma urmei? – dormind în podgorii și campând în ferme. Această soluție se numește España Discovery, și se referă la peste 250 de locuri din Spania unde puteți dormi și descoperi gastronomia sau vinul local, 800 de zone de servicii pentru rulote și camionete. Din păcate, acest serviciu nu este gratuit și costă 29 de euro.

Doriți să vizitați Spania într-o furgonetă sau o rulotă și aveți gustul riscului (mai ales pentru nopțile sub stele)? Aplicația mobilă Park4night a devenit o referință în materie de camping în sălbăticie. Este o aplicație mobilă gratuită care împărtășește experiențele călătorilor, cu hărți interactive care arată parcuri, drumuri pustii, parcări pentru rulote, campinguri, păduri izolate și multe alte locuri unde poți dormi.

De asemenea, puteți vedea zonele în care nu trebuie să mergeți (călătorii care au fost verificați de poliție), zonele cu plată și parcările gratuite. Să vizitezi Spania cu o rulotă sau o dubiță, este destul de atractiv, nu-i așa?

Care este cel mai bun moment pentru a călători cu rulota în Spania?

Spania În cele din urmă, când să vizitați Spania cu rulota? Spania este o țară mediteraneană, dar există mai multe influențe climatice în Peninsula Iberică. Iarna poate fi friguroasă și vara caniculară, în special în Andaluzia, în sudul regiunii Extremadura și în regiunile centrale (Castilla y León). Spania are trei tipuri de climă: oceanică, continentală și mediteraneană.

În general, climatul pentru vizitarea Spaniei cu duba este favorabil dinDin aprilie până la sfârșitul lunii octombrieRămân astfel 6 luni pentru a călători sub soare. Pe de altă parte, în cazul nopțile pot fi răcoroase (8° până la 10°C noaptea) în aprilie, mai și octombrie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro