Recomandari unde să vă cazați în Strasbourg

Farmecul Alsaciei pentru vacanțe ? Iată un mini-ghid al celor mai bune zone de cazare din Strasbourg, pentru un sejur reușit!

Oraș de frontieră cu Germania, cu un bogat patrimoniu istoric, Strasbourg este al șaptelea oraș ca mărime din Franța, cu 768.868 de locuitori. Nu va fi dificil să găsiți cazare în Strasbourg, deoarece oferta de cazare și hoteluri este în creștere. Important oraș studențesc, este emblema reconcilierii franco-germane și se află la intersecția a două zone culturale, cea latină și cea germanică. În prezent, este sediul principalelor instituții europene (Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Parlamentul European), ceea ce i-a adus porecla de “capitala parlamentară a Europei”. Centrul orașului – Grande Île, cu catedrala Notre-Dame de Strasbourg și cartierul Petite France – se află pe lista patrimoniului UNESCO: nu trebuie ratat!

Orașul a fost construit literalmente pe o mină de aur: un bazin de 35 de miliarde de m3 de apă potabilă, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai mari rezerve de apă potabilă din Europa. Printre numeroasele cartiere ale orașului se numără cartierul gării, cu faimoasa sa piață de Crăciun, Kléber-Cathedral, Petite France, Krutenau și cartierul instituțiilor Uniunii Europene.

Marea Insulă din Strasbourg

Cazare pe Grande Ile din Strasbourg

Credit foto: Flickr – DavideGorla

Dacă doriți să vă cazați în Strasbourg, cel mai bun loc de cazare este în zona din jurul acestei insule mari din centrul orașului. Aici sunt concentrate o serie de monumente istorice, dintre care unele datează din epoca romană, în special tabăra romană Argentorum. Vizita dumneavoastră trebuie să includă inevitabil Catedrala Notre-Dame de Strasbourg, Place Kléber, Place du Marché Gayot și faimoasa piață de Crăciun din Place Broglie, una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Europa, numită “Christkindelsmärik”, care înseamnă “piața lui Iisus”. Și da, tradiția creștină este foarte puternică în Alsacia. Această piață există din 1570 și începe în fiecare an în prima sâmbătă din Advent, până pe 24 decembrie. A fost exportat în multe orașe mari din lume, cum ar fi Tokyo, Taipei, Moscova și Beijing. În acest cartier se află multe case cu multe case pe jumătate acoperite cu lemn, poduri acoperite, vile renascentiste și majoritatea magazinelor și restaurantelor din centrul orașului. Deoarece aceasta este cea mai turistică zonă a orașului, există o gamă largă de locuri de cazare – apartamente, hoteluri și pensiuni pentru tineret.

La Petite France

Cazare în Petite France, Strasbourg

Credit foto: Flickr – Miquel Fabre

Acesta este Strasbourgul pitoresc: pentru cazare în Strasbourg, Petite France, situat pe malul râului Ill, este un compromis bun, deoarece este istoric și vă permite să găsiți cazare la prețuri accesibile, la o aruncătură de băț de centrul aglomerat al orașului. Este cartierul de odinioară, în care pescarii, morarii și tăbăcarii trăiau împreună în casele alsaciene tipice, cu pereți cu colț de lemn. Clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, districtul Petite France garantează un sejur fermecător, romantic sau memorabil în familie, iar infrastructura sa de cazare este, de asemenea, variată. Rezervați cazare aici pentru câteva nopți, deoarece acest district merită o vizită.

Krutenau

Cazare în Krutenau, Strasbourg

Credit foto: Flickr – Alexandre Prévot

Adiacent la Petite France și lângă Universitatea din Strasbourg, acesta este cartierul “bobo” din Strasbourg. Aici sunt concentrate multe restaurante și baruri, de la bucătăria gourmet la restaurante mediteraneene (libaneze, italiene, iberice), precum și multe baruri “lounge”, de design și de clasă. Este un cartier festiv, tânăr, plin de viață, dar – gentrificare obligă – puțin mai scump. Este o zonă ideală pentru a sta în Strasbourg dacă doriți să petreceți și să cunoașteți oameni, mai ales că puteți alege dintr-o gamă largă de opțiuni de cazare.

Cartierul European

Cazare în Cartierul European, Strasbourg

Credit foto: Flickr – Caroline ALEXANDRE

Dacă sunteți fascinat de instituțiile europene, dacă sperați să vedeți un ministru din una dintre cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene sau dacă sunteți într-o călătorie de afaceri, alegeți acest cartier. Districtul se învecinează cu cartierele Orangerie, Robertsau și Contades, la nord-est de centrul orașului, și găzduiește aproximativ 20 de instituții europene, ceea ce înseamnă că orașul poate revendica statutul de capitală europeană sau de capitală parlamentară și civică a Europei. Aici există multe hoteluri de lux, cu camere și apartamente luxoase. Cu toate acestea, nu ratați marele Parc de l’Orangerie, unde puteți face o plimbare în zilele însorite. Închiriați un apartament sau o cameră de hotel în această zonă? Va fi scump!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro