Recomandari unde să vă cazați în Frankfurt

Unde să vă cazați în Frankfurt, al cincilea oraș ca mărime din Germania? Iată o prezentare a celor mai bune zone de cazare!

Găsirea unui loc de cazare în Frankfurt va fi probabil destul de costisitoare. Considerat unul dintre cele mai plăcute orașe din lume, Frankfurt pe Main este și unul dintre cele mai scumpe. Fiind un important centru financiar internațional, aici se află numeroase instituții bancare, precum Banca Centrală Europeană, Banca Federală a Germaniei și Bursa de Valori din Frankfurt. Cu cei 731.095 de locuitori, orașul are o istorie și un patrimoniu cultural bogat. Cu toate acestea, cu multe monumente istorice și muzee minunate care împânzesc orașul, Frankfurt are o viață culturală vibrantă și un oraș vechi foarte prietenos.

Frankfurt este alcătuit din peste o sută de districte. Este imposibil să le prezentăm pe toate. Cele mai populare sunt Nordend, Bornheim, centrul orașului, orașul vechi, Westend, Bockenheim și Sachsenhausen, iar fiecare are propria sa atmosferă. Iată selecția noastră a celor mai bune locuri de cazare din Frankfurt.

Innenstadt și Altstadt, centrul orașului

Cazare în centrul vechi al orașului, Frankfurt

Credit foto: Flickr – scot2342

Zona centrului orașului va fi perfectă pentru dvs. dacă intenționați să faceți cumpărături în timpul vacanței. În această zonă veți găsi centre comerciale mari, în special de-a lungul Zeil, principala stradă comercială a orașului. Buticurile de modă din Hauptwache și Konstablerwache vor umple cutiile de bijuterii și garderobele femeilor șic, în timp ce există atât de multe restaurante de toate naționalitățile și baruri din care puteți alege. Zona este înconjurată de numeroase parcuri, ceea ce o face un loc plăcut de ședere. Cu toate acestea, prețul cazării poate fi ridicat, așa că, dacă aveți un buget restrâns, ar trebui să vă gândiți să vă cazați la un localnic.

Sachsenhausen

Sachsenhausen, cazare în Frankfurt

Credit foto: Flickr – Carpe diem7

Situat pe malul sudic al râului Main, Sachsenhausen este un cartier liniștit, potrivit pentru familii și pentru turiști, cu restaurante cu specialități germane, cafenele mici și baruri pe străzi pavate liniștite. Este al doilea cel mai populat cartier din oraș, dar are o atmosferă senină. Există foarte puține monumente istorice, dar turiștii îl apreciază datorită apropierii de centrul orașului și a numeroaselor spații verzi. Această zonă ar putea oferi soluția de cazare potrivită pentru dumneavoastră, la doar câțiva pași de orașul vechi.

Bornheim

Bornheim, Frankfurt - cazare în Bornheim

Credit foto: Flickr – Nicola Holtkamp

Nenumărate cafenele, restaurante, pub-uri și magazine alcătuiesc acest cartier plin de viață: este popular printre studenții și noctambulii cu inimă – și stomac – pentru petreceri. Strada principală și cea mai animată este Berger Strasse, care are o lungime de 2,9 kilometri și este cea mai mare stradă comercială din oraș. Este cea mai mare stradă comercială din oraș, cu magazine, restaurante, terase etc. Tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de aglomerație într-o sâmbătă însorită, în timp ce luați masa după o plimbare bună prin oraș. Dacă sunteți tânăr și/sau nu sunteți un fan al zonelor cu părul gri, atunci acesta este locul unde trebuie să vă cazați în Frankfurt.

Nordend

Nordend, Frankfurt - cazare în Nordend

Credit foto: Wikimedia – Karsten11

“Urcați” la Nordend dacă sunteți un artist, un cuplu tânăr, atras de cultura organică, un iubitor al galeriilor de artă și al arhitecturii wilhelmiene – de la imperiul german din 1871 până în 1918 -, un muzician sau dacă sunteți în căutarea unui parc liniștit prin care să vă plimbați într-o după-amiază de primăvară sau de vară. Acesta este cel mai dens populat district și poate satisface o gamă largă de interese. Aici se găsesc numeroase baruri, cafenele, restaurante, magazine de produse organice și de instrumente muzicale, precum și buticuri pentru cumpărături elegante. Zona, ca orice zonă îmbogățită, poate fi scumpă din punct de vedere al cazării. Dar dacă aveți un nivel de trai bun, este o zonă excelentă pentru a vă caza în Frankfurt.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro