Recomandari cazare in Instanbul – Centru – Langa Bazar

Unde ar trebui să vă puneți bagajele pentru a vă bucura de viața din Istanbul? Urmează acest mini-ghid pentru cele mai bune zone de cazare din Istanbul!

Capitala extinsă a Turciei, cu picioarele în strâmtoarea Bosfor și în Marea Neagră, cu un braț în Asia Mică și celălalt în Europa, Istanbul – fostul Bizanț, apoi Constantinopol – este centrul cultural, economic și financiar al țării. Cu peste 15 milioane de locuitori, este una dintre cele mai mari megaorașe din lume. Găsirea unei locuințe aici poate fi ieftină, dar trebuie să știți unde să vă cazați în Istanbul. Cu o istorie și un patrimoniu cultural bogat, “a doua Romă” atrage peste 9,5 milioane de vizitatori pe an și se mândrește cu o mulțime de monumente istorice (Bazilica Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Moscheea Süleymanye etc.). În plus, unele districte sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Fie că este vorba de cartierele istorice, burgheze, populare, pitorești sau festive, studențești și comerciale, orașul Istanbul vă poate oferi o multitudine de atmosfere diferite de la un cartier la altul. Și, ca peste tot, această perlă a Bosforului are o ofertă de cazare variată: hoteluri, hosteluri pentru tineret, camere în case particulare, închirieri de apartamente… Iată unde puteți dormi în Istanbul.

Sultanahmet, orașul istoric

Cazare în Sultanahmet, Istanbul

Credit foto: Flickr – LASZLO ILYES

Partea istorică a orașului este situată în așa-numitul Corn de Aur, pe o mică peninsulă din inima orașului. Aici se concentrează majoritatea monumentelor istorice celebre, cum ar fi faimoasa Bazilică Hagia Sophia – care a fost succesiv bazilică creștină, moschee și apoi muzeu popular – Moscheea Albastră – sau Moscheea Sultanahmet -, Marele Bazar și impunătorul Palat Topkapi. Să dormi în Sultanahmet înseamnă să poți vizita patrimoniul Istanbulului pe jos, dar trebuie să știi să te descurci printre hoardele de vizitatori care se adună zilnic în zonă, răpind cartierului identitatea sa de Istanbul. Cazarea în Sultanahmet variază de la hosteluri ieftine pentru tineret la hoteluri de cinci stele.

Taksim și Beyoğlu

Cazare în Taksim, Istanbul

Credit foto: Flickr – Tony Mendez

De cealaltă parte a Cornului de Aur se află “templele” petrecerilor și ale cumpărăturilor. Dacă aveți impulsuri consumeriste, acesta este locul unde trebuie să vă cazați în Istanbul. Este o zonă frecventată de localnici atât ziua, cât și noaptea. Este o zonă foarte comercială, unde oamenii vin să se plimbe, să găsească cele mai bune produse (haine, mâncare, decorațiuni etc.), să bea o cafea neagră sau un ceai bun pe terasă și să petreacă noaptea. Taksim este o zonă centrală de cumpărături, în timp ce Beyoğlu este cunoscut pentru cluburile de noapte și numeroasele baruri. Chiriile pentru cazare și hoteluri pot fi ridicate, iar zona poate fi, după cum probabil v-ați dat seama, cam zgomotoasă. Altfel, partea modernă a Istanbulului este cea care vă va atrage aici, cu cartierele sale vechi care se numără acum printre cele mai în vogă din oraș.

Galata, un oraș în oraș

Cazare în Galata, Istanbul

Credit foto: Flickr – Cycling Man

Situat între agitația din Taksim și malurile Bosforului, Galata este un cartier în care va trebui să mergeți, să cercetați, să urcați și să coborâți: aleile sunt abrupte și se împletesc pe pante sinuoase, spre deliciul vizitatorilor cărora le place să se piardă în labirintul de străduțe populare. Locurile de cazare sunt numeroase și veți găsi cu siguranță ceea ce aveți nevoie pentru a vă caza în Istanbul, fără a fi departe de centrul orașului (cartierul Sultanahmet nu este departe). Una dintre cele mai fermecătoare zone ale orașului și totul la prețuri foarte accesibile.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro