Recomandari cazare Atena – apartamente si zone

Unde să dormiți în timpul șederii în capitala Greciei? Iată o prezentare a celor mai bune zone de cazare din Atena!

Leagănul filozofic, intelectual și cultural al Europei în antichitate, Grecia este cunoscută, printre altele, pentru vestigiile sale galo-romane, insulele sale paradisiace, clima mediteraneană de vis, blândă iarna și caldă vara. Cu o istorie și o cultură bogate, Atena este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, iar monumentele sale sunt renumite în întreaga lume. Între cartierele șic, zonele turistice, zonele culturale și cartierele muncitorești, închirierea unei locuințe în Atena promite o mare varietate de atmosfere, de la malul mării până la înălțimile orașului. Urmați ghidul pentru a descoperi cele mai bune locuri de cazare din Atena.

Centrul orașului Atena

Cazare în centrul Atenei

Credit foto: Flickr – cb_agulto

Situat la poalele Acropolei, orașul vechi cuprinde cele mai fermecătoare cartiere ale capitalei grecești. Acestea se numesc Plaka, Monastiraki, Syntagma sau Psiri și toate sunt concentrate în jurul Partenonului. În orașul vechi al Atenei veți găsi majoritatea barurilor și restaurantelor, magazine de toate felurile și, bineînțeles, hoteluri. Cosmopolit și popular, cartierul Monastiraki atrage oamenii pentru piața de vechituri, în timp ce Plaka este cartierul turistic prin excelență: puțini atenieni locuiesc acolo. Dar este o zonă bună de cazare în Atena, deoarece este foarte centrală, deși este aglomerată de vizitatori. Așadar, ca în toate zonele turistice, atenție la capcanele turistice! Centrul orașului este o opțiune bună pentru cumpărături și vizitarea monumentelor istorice, dar atmosfera poate fi zgomotoasă în apropierea barurilor și cafenelelor. Există multe hoteluri în zonă, dar puteți închiria și un apartament , astfel încât să nu trebuiască să căutați un loc de dormit în Atena.

Thissio, Atena populară

Thissio, Atena Cazare în Thissio, Atena

Credit foto: Flickr – Nasos Efstathiadis

Thissio sau Thiseío este unul dintre cele mai vechi cartiere din oraș, dar și unul dintre cele mai plăcute, cu o mare diversitate socială: cupluri în plimbări romantice, tineri nocturni… pasionați teraselor și a serilor de beție, turiști care vânează cele mai bune suveniruri, călători expatriați care contemplă Acropolele de pe dealurile lui Filopappos după o zi de muncă – da, cartierul permite o priveliște splendidă asupra orașului: cazarea în Thissio vă permite să fiți în contact cu grecii, absenți în Plaka, și în același timp să fiți la o aruncătură de băț de vechea Agora.

Kolonaki, cartierul șic

Kolonaki, Atena Cazare în Kolonaki, Atena

Credit foto: Flickr – Caribb

Kolonaki găzduiește elita intelectuală, culturală și economică a Atenei. Bulevardul V. Sofias este principala arteră a cartierului, unde se află ambasade străine și magazine de lux. Nu este neobișnuit să vezi oameni în cravate și costume (pentru femei), dar există încă chioșcuri mici și cafenele care păstrează sufletul pitoresc al vechii Atene. Veți avea nevoie de un buget destul de confortabil pentru cazare în Kolonaki.

Psiri, cartierul clasei muncitoare

Psiri, Atena Cazare în Psiri, Atena

Credit foto: Flickr – Marc H

Dacă, pe de altă parte, sunteți mai interesat de atmosfera orașului decât de aspectele mondene ale unui oraș european, atunci ar trebui să vă planificați să închiriați un apartament sau să rezervați o cameră de hotel în cartierul Psiri (sau Psyrí). Aici veți găsi mulți meșteșugari, baruri și restaurante. Se află la nord de piața de vechituri Monastiraki și are legături excelente de metrou. Pentru cazare în Atena, este o zonă ideală pentru a face cumpărături, a cumpăra suveniruri și a sprijini meșteșugurile locale, a vă bucura de terase și a vizita orașul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro