Praga Obiective turistice, iată cele mai frumoase locuri de vizitat în capitala Republicii Cehe. Va vom oferi si o oferta pentru Praga City Break, si costurile acesteia.
Te pregătești să vizitezi Praga? Vrei să știi care sunt principalele obiective turistice din Praga și cele mai frumoase locuri de vizitat? În acest articol găsești cele mai frumoase obiective turistice din Praga, pe care te sfătuiesc să le vezi neapărat.
Praga, este fără doar și poate, unul din cele mai frumoase orașe din lume. Și această afirmație nu este deloc exagerată. O destinație turistică în inima Europei Centrale, capitala Republicii Cehe și cel mai mare oraș de aici. Centrul său istoric a fost inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO în 1992.
Atunci când vii să descoperi Praga, vei putea vizita aici o mulțime de comori ale patrimoniului ceh, precum o mulțime de minuni arhitecturale care i-au adus numele de Orașul cu o sută de clopote. Dar o mulțime de alte locuri insolite și fascinante.
Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Praga și principalele locuri de vizitat.
Castelul Praga
Ce să vizitezi în Praga mai întâi? Primul obiectiv turistic ar trebui să fie Castelul Praga, care este vizibil din orice punct al orașului.
Este cel mai mare castel cu un singur corp din lume, precum și cel mai cunoscut monument național ceh; datând din anul 880, se află pe unul dintre cele 9 dealuri pe care este construit orașul Praga.
Pe lângă vizitarea clădirilor istorice, fortificațiilor și grădinilor, de aici vă puteți bucura de o panoramă absolut minunată!
Castelul Praga reprezintă cea mai frumoasă imersiune în istoria Republicii Cehe, în epoca regilor și a împăraților. A fost prima reședință a regilor din Boemia, iar azi este sediul președinților Republicii Cehe.
Castelul din Praga, este în realitate, un imens complex care adună mai multe edificii și monumente.
Praga City Break!
Podul Carol
Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Praga este Podul Carol.
Până în anul 1741, podul Carol era singurul pe care puteai trece peste Vltava, râul care trece prin Praga. A fost numit așa, în onoarea regelui Carol al IV-lea, căruia Praga îi datorează frumusețea actuală.
Măsoară 515 metri lungime și 20 de metri lățime. Podul este una dintre cele mai mari atracții turistice din Praga și aici o să găsiți numerosi artiștii stradali, muzicieni și vânzători de „suveniruri” tot timpul anului.
Ambianța de aici este cu adevărat unică. Ar fi deci păcat să nu hoinărești pe acest monument colosal, în stil baroc, despre care se spune că este cel mai frumos din lume.
În orice caz, nimic nu este mai frumos ca un apus de soare admirat de aici. După acest spectacol sublim, cu siguranță că înțelegem mai bine fascinați pictorilor sau fotografilor pentru acest pod sublim.
O croazieră pe râul Vltava
Poți vizita orașul Praga, direct de pe râul Vltava. Vei putea admira orașul sub un alt unghi și vei avea cea mai frumoasă priveliște asupra monumentelor emblematice de aici.
Cartierul Mala Strana și Pruncul Isus din Praga
Acoperișurile caselor acestui cartier se pot vedea încă de departe. Are cele mai abrupte străduțe, biserici baroce, cele mai frumoase grădini, fiind un loc ce se distinge net față de Vechiul Cartier.
În apropiere de Biserica Fecioarei Victorioase, se află statuia Pruncului Isus din Praga. Celebru în lumea întreagă, acest prunc se pare că are puteri miraculoase și poate îndeplini orice dorință. În fiecare an deci vin aici o mulțime de credincioși cu dorințele lor și mai apoi revin să îi mulțumească.
Statuia este și ea protejată de un sanctuar în nuanțe de auriu care este magnific ornat. Originea acestei statui este destul de misterioasă. Se știe doar că datează din secolul 16.
Mala Strana înseamnă Micul Cartier și este orașul de Jos de aici. Este unul din cele mai istorice cartiere de aici cu o arhitectură splendidă și străduțe pavate.
Palatul și Grădinile Wallenstein din Praga
Palatul Wallenstein a fost construit în prima jumătate a secolului XVIII de către generalul armatelor imperiale, Albert Wallenstein.
În zilele noastre, palatul Wallenstein, aflat în cartierul Mala Strana, fiind un arhetip al arhitecturii baroce care adăpostește Senatul Republicii Cehe.
Chiar dacă palatul este interzis publicului, te vei putea consola cu o plimbare prin sublimele sale grădini.
Praga City Break!
Piața Orașului Vechi și ceasul astronomic din Praga
Un lucru e sigur: Praga are o mulțime de locuri de vizitat cu o arhitectură unică puse în valoare de-a lungul istoriei.
Printre acestea, nu putem să trecem pe lângă Piața Orașului Vechi. Atunci când vii să vizitezi Praga, îți dai seama repede de faptul că inima cetății bate în această mitică piață.
Piața este unul dintre cele mai importante locuri turistice din Praga. Aici puteți să admirați numeroase clădiri importante, cum ar fi Biserica Sf. Nicolae, Palatul Kinský, Biserica Santa Maria di Týn și Primăria Veche cu faimosul ceas astronomic din Praga.
Vechi de peste 6 secole, ceasul astronomic care are un sistem mecanic complex și oferă la ora exactă un spectacol feeric. Este vorba despre Mersul Apostolilor, un spectacol oferit de cele 12 figurine ale Apostolilor.
Moartea, care este reprezentată prin intermediul unui schelet, sună la un clopoțel, deschizându-se o fereastră prin care ies 12 apostoli.
Mai apoi, un cocoș de aur sună ora exactă și clopotele încep să bată. Un spectacol însoțit de mai multe marionete ce fac și ele diverse mișcări.
O magie născută dintr-o mecanică perfectă, ale cărei personaje, de cea mai mare finețe sunt o adevărată încântare, în ciuda temei puțin cam macabre, cea a morții. O temă care era însă, destul de obsedantă în Evul Mediu.
Strada de Aur, pe urmele alchimiștilor
Misterioasa Strada de Aur se află în parcul castelului. Poartă acest nume, deoarece conform legendei, pe această stradă alchimiștii căutau o reacție pentru a transforma materialele obișnuite în aur. Și în ciuda numelui acestui oraș, chiar ne întrebăm dacă vreun alchimist a trăit aici cu adevărat. Scriitorul evreu de origine cehă, Franz Kafka a locuit la o casă de pe stradă timp de doi, pentru a profita de liniște pentru a scrie cele mai frumoase pagini.
Casa Municipală
Este cea mai frumoasă clădire cu un stil Art Nouveau. Poți asculta aici un concert de muzică clasică în sala Smetana. Clădirea are un acoperiș o adevărată bijuterie în stil Art Nouveau.
Piața Wenceslas
Este o piață comparată cu Champs- Elysées din Franța. Este o piață imensă de 750 de metri lungime și 60 de metri lățime, foarte animată, cu numeroase cafenele, buticuri și restaurante.
Mărginită de buticuri de lux, de hoteluri mari și cele mai șic cafenele, această piață este un loc simbolic, care stă drept mărturie pentru grandoarea țării.
În noiembrie 1989 aici s-au adunat oamenii pentru a protesta contra regimului comunist. Această mișcare, numită mai apoi Revoluția de Catifea, a dus la sfârșitul comunismului în Cehoslovacia.
Aici poți admira Hotelul Europa, un sublim exemplu de Art Nouveau, Koruna Palace, cu impresionanta sa cupolă, statuia Sfântului Venceslas și Muzeul Național.
Turnul Pulberăriei din Praga
Este unul din turnurile care simbolizează cel mai bine orașul Praga. Marchează linia dintre vechiul și noul oraș.
A fost construit în anul 1445, fiind un turn cu fațadele bogat sculptate, mergând mână în mână cu Palatul Regal care se află în proximitate. A luat acest nume datorită faptului că aici a fost un depozit de praf de pușcă.
Peretele John Lennon
Peretele John Lennon poartă numele celebrului membru al trupei Beatles, deoarece a fost acoperit, după asasinarea sa, cu numeroase picturi graffitti de către tinerii cehi care erau împotriva regimului comunist.
Muzicianul era pentru ei, un adevărat idol, reprezentând un ideal. O bucată de istorie care trebuie neapărat descoperită.
Lapidarium
Numeroase sculpturi pe care le potți admira peste tot în peisajul din Praga, sunt de fapt copii. Iar dacă vrei să vezi originalele, aici trebuie să ajungi. Sunt expuse o mulțime de capodopere, unele mai frumoase ca celelalte.
Memorialul Jan Hus
În mijlocul pieței din centrul vechi se ridică această statuie superbă, care evocă curajul și simțul dreptății care l-au animat pe Jan Hus.
Celebrul reformator este prezentat înconjurat de fidelii săi susținători cehi, care au fost exilați din cauza faptului că au ascultat predicile sale.
Ladislav Saloun a avut nevoie de 12 ani pentru a-și încheia opera, care a fost inaugurată în iulie 1915, când s-au celebrat 500 de ani de la moartea lui Jan Hus.
Muzeele din Praga
Praga are o mulțime de muzee de calitate. Pasionații de istorie o pot lua pe urmele Războiului Rece la Muzeul KGB iar cei care adoră arta, trebuie să ajungă la Galeria Națională.
National Museum. Este cel care spune povestea Republicii Cehe, prin intermediul unor opera artistice, artefacte istorice sau o colecții de istorie naturală.
Muzeul KGB. Aici poți descoperi istoria și influența celebrului KGB, poliția secretă URSS. Vei găsi numeroase informații aici și anecdote cu privire la această organizație importantă din epoca comunistă. De notat însă, că KGB nici măcar nu a fost prezentă la Praga, deoarece Cehoslovacia, numele vechii Republici avea propria sa poliție secretă STB.
Muzeul Torturii. Este un muzeu cu o temă cam ciudată, ce se mai regăsește și la Amsterdam. Prezintă diferite instrumente de tortură din Evul Mediu
Galeria Națională din Praga. Merită să i se facă o vizită mai ales pentru a descoperi Palatul Veletrzni, un splendid imobil funcționalist, conceput în anul 1928. Inspirat de Bauhaus și din constructivismul sovietic, acest imobil este cel mai interesant din punct de vedere arhitectural. Are cea mai prolifică colecție de artă modernă și contemporană pe trei etaje.
Muzeul Comunismului. Obiectele prezentate la Muzeul Comunismului sunt toate explicate, având și traduceri. Vei regăsi aici viața sub regim totalitar în cea mai neutră modalitate cu putință.
Strada Karlova
Este o stradă magnifică în mai multe variații de culori și de stiluri, fiind locul ideal pentru a hoinări și a face shopping.
Casa Madonei Negre
Construită la începutul secolului XX, conform planurilor lui Josef Gocar, Casa Madonei Negre este una din cele mai mari capodopere ale arhitecturii cubiste din Republica Cehă. Este un edificiu din centrul istoric, de pe celebra stradă Celetna.
Casa care Dansează din Praga
Construită în anul 1996, Casa care Dansează a devenit unul din simbolurile Republicii Cehe. Este opera celebrilor arhitecți Vlado Milunic și Frank O. Gehry.
Arhitectura clădirii este inspirată de miticul cuplu de dansatori Fred Astair – turnul de piatră și partenera sa, Ginger Rogers, turnul de sticlă. Este un imobil de birouri care nu se poate vizita, însă.
La început, această casă care este în contrast cu arhitectura gotică a orașului, a fost obiectul mai multor controverse. Dar, acum este acceptată de către localnici și este un loc emblematic. Barul și restaurantul de pe acoperiș sunt atracții excelente.
Biserica Sfântul Nicolae
Biserica iezuită este una din numeroasele edificii religioase de aici. Iar domul său o face să fie extrem de specială.
La interior se pot admira niște ornamente pur și simplu incredibile, făcute din detalii geometrice intersectate între ele.
În ceea ce privește celebritatea sa, Mozart în persoană a cântat aici.
Cartierul evreiesc din Praga
Cu numele său adevărat, Josefov, acest cartier se află în inima Centrului Vechi. Povestea sa debutează cu sosirea unei puternici comunități de evrei în Praga, în secolul VIII.
Odată ajunși aici, veți resimți cu siguranță istoria turmentată a acestui loc.
Palatul Lobkowicz
Este cel mai frumos exemplu de arhitectură barocă din secolul XVI. Se află în inima castelului Praga și are un muzeu care permite turiștilor să descopere superbe colecții adunate de-a lungul secolelor de către familia Lobkowicz.
Vei găsi aici o mulțime de opere aparținând lui Canaletto sau Brueghel, dar și partituri originale ale lui Haydn sau Bethoveen.
De asemenea, vei mai putea admira splendide colecții de arme sau de instrumente de muzică.
Plaja cu lebede
În oraș poți vedea o mulțime de lebede, pe Vltava. Dar poți să mergi să le vezi mai de aproape pe o plajă aflată în apropiere de Podul Carol.
Insula Kampa
Râul Vltava curge liniștit în Praga. Datorită lui, au luat naștere mai multe insulițe care face ca această destinație să fie una din cele mai romantice din lume.
Insula Kampa are o piață centrală și căsuțe foarte pitorești, fiind accesibilă mergând pe podul Carol.
Colina Petrin
Este colina care domină orașul. Poți urca aici pe jos sau cu funicularul. Vei trece astfel prin diferite grădini, cu cele mai diferite ambianțe.
Vizitând deci Praga, vei putea descoperi o mulțime de turnuri magice, un decor de basme sau o mulțime de castele unde prințesele îl așteaptă pe prințul din poveste.
Străzile par să fie construite pentru simpla plăcere a simțurilor iar vitrinele magazinelor sunt decorate minuțios.
Atmosfera medievală a sa te va face să crezi cu siguranță că te-ai întors în timp. Dar un lucru e sigur- un loc ca și acesta nu se uită așa de ușor.
Orașul Praga are ceva magic, aproape ireal, care te transportă aproape imediat într-un alt univers.
Pe străduțele din Centrul Vechi, timpul pare să stea în loc.
Cea mai romantică capitală din Europa, este o destinație de o diversitate culturală și arhitecturală unică.
Vei găsi aici o mulțime de biserici, de palate baroce, castele medievale, dar și capodopere în stil Art Nouveau sau modern.
Ce costuri sunt pentru un City break in Praga?
Dupa o simpla cautare am descoperit ca preturile pornesc de la 252 euro, pentru Praga City Break, doua nopti in Ianuarie. Camerele au un pat dublu,accesul la internet, telefonul, televizorul și WiFi-ul oferă un concediu confortabil. Baia dotată cu un duș și o cadă există un uscător de păr. Pentru familiile cu copii stau la dispoziție camere de familie.