Pe ce insulă să stai în Maldive?

Mergeți în Maldive pentru a vedea atolii, lagunele și plajele cu nisip alb? Iată selecția noastră de câteva insule unde să vă cazați în Maldive!

Unde să vă cazați în Maldive? Este aceasta o întrebare care vă preocupă? Arhipelagul Maldive, parcă pierdut în mijlocul Oceanului Indian, este o țară formată din 1.199 de insule la sud-vest de India și Sri Lanka, aproape de ecuator. În 2017, populația maldiviană era de 436.330 de locuitori, dar cei mai mulți trăiesc în Male (142.909), capitala și centrul economic, cultural, politic și financiar al țării. Criticate recent pentru lipsa de scrupule în ceea ce privește drepturile omului, Maldivele reprezintă o destinație ideală pentru mulți călători, care visează la lagune albastre, plaje cu nisip alb și mări turcoaz încălzite în fiecare zi a anului cu 30°C. Insulele sunt alcătuite din atoli, insule vulcanice vechi ale căror roci s-au erodat și s-au scufundat sub oceane.

Dar pe ce insulă să vă cazați în Maldive? Să vă avertizăm imediat: închirierea unei locuințe pe o insulă-hotel unde să dormi în Maldive necesită un buget bun, așa că fiți pregătiți! Știți, în special, că este dificil să alegeți pe ce insulă-hotel să vă cazați în Maldive. Așadar, pentru a vă anticipa călătoria și pentru a vă oferi câteva idei, iată o selecție a unor insule în care să vă cazați.

Malé

Centrul Malé, Maldive

Credit foto: Flickr – Jonybraker

Alegerea unui sejur în Malé va avea sens dacă doriți să fiți în contact cu populația locală din Maldive și în inima activității urbane și sociale. Există multe hoteluri în care vă puteți caza în interiorul orașului, care pare a fi o pietricică aproape în mijlocul pustietății. O duzină de parcuri și spații verzi vă permit să vă plimbați între străzile și bulevardele comerciale din centrul orașului.

În port, terminalul feribotului duce la numeroase insule și atoli, ca și cum ai merge de-a lungul unei pânze de păianjen. Dacă doriți să ieșiți în oraș și să simțiți sufletul vibrant al capitalei, există numeroase restaurante și cafenele aproape peste tot! Avantajul orașului-insulă este că totul poate fi vizitat pe jos: Malé are doar 2,5 km lungime și 1 km lățime.

Rasdhoo

Kuramathi, Atolul Rasdhoo, Maldive

Credit foto: Flickr – Marc

L’Insula Rasdhoo Insula Rasdhoo este situată la câteva minute cu feribotul la vest de Malé. Este un atol alcătuit din cinci insule, cu o populație de 867 de locuitori. Se află între insulele nelocuite ale Kuramathi , Madivaru și Madivaru Finolhu. Există legături cu barca către primele două și vă puteți bucura de plaje frumoase și puteți înota în lagune, departe de valuri și rechini. Există câteva hoteluri – care trebuie rezervate în avans – unde puteți sta în Rasdu (sau Rasdhoo). Dacă vă plac scufundările și/sau snorkelingul, acesta este locul unde trebuie să vă cazați în Maldive.

Veligandu

Hotel în Veligandu, Maldive

Credit foto: Flickr – fast1fred

Un adevărat mic paradis care apare la 2 metri deasupra nivelului mării, puteți alege să vă cazați la Veligandu în bungalourile pe picioroange, la câțiva kilometri nord de Rasdu. Poate că bungalourile sunt scumpe, dar paradisul de pe mare este neprețuit!

Atolul Baa

Atolul Baa, Maldive

Credit foto: Pixabay – Shine2705

Un alt atol idilic și de neratat pentru a dormi în Maldive este Atolul Baa care este locul perfect pentru excursii romantice și luni de miere. Nisip fin, palmieri verzi, o lagună turcoaz, o mare limpede ca cristalul și vreo cincizeci de insulițe plutitoare, care stau acolo pentru a se tolăni și a aștepta impasibile ca timpul să treacă. După plajă, descoperiți fundul mării, faceți snorkeling și observați zeci de pești multicolori.

Atolul Ari

Atolul Ari, Maldive

Credit foto: Flickr – Lazy Monkey

Situată în partea de nord-vest a insulelor Maldive, insula Atolul Ari este unul dintre cele mai vizitate, dar nu vă veți simți ca și cum ați fi prinși în capcană de hoardele de turiști care se adună în cele mai frumoase locuri. În Maldive, crezul guvernului este “o insulă, un hotel”. Prin urmare, există suficiente insule și atoli pentru a face față afluxului de turiști. Un sejur la Atolul Ari vă permite să vă bucurați din plin de pasiunea pentru scufundări și să observați fundul mării de o bogăție uluitoare. 80 de insulițe pustii alcătuiesc Atolul Ari: într-un cuvânt, sublim!

Atolul Lhaviyani

Cum alegi o insulă pe care să te cazezi în Maldive, știind că toate sunt paradisiace și liniștite? L’Atolul Lhaviyani este unul dintre cei mai populari atoli din țară. Atolul are o suprafață de 701,42 km², inclusiv laguna și insulele, și este format din 52 de insule, dintre care 5 sunt locuite. Atolul Lhaviyani Atoll oferă o gamă largă de activități turistice, inclusiv pescuit, înot, scufundări – unde se pot observa țestoase uriașe, delfini și raze manta – și snorkelling. Fiecare insulă din atol are propriul său caracter unic. La Lhaviyani, temperaturile sunt mai ridicate decât pe insulele învecinate și este mai degrabă un loc de plajă. Dacă doriți să vă plimbați pe bancurile de nisip sau pur și simplu să nu faceți nimic, insulița Kuredu este o destinație obligatorie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro