Pe ce insulă să stai în Bahamas?

Plecați în paradisul Bahamas? Iată prezentarea noastră a insulelor unde să vă cazați în Bahamas, bijuteria Atlanticului

Arhipelag anglofon alcătuit din 700 de insule, printre insulele Lucayan, în largul coastelor Floridei, Republicii Dominicane și Cubei, Bahamas pare a fi o destinație de vis pentru mii de turiști occidentali, la 15 ore de zbor de Paris (cu escală).

Populată de 395.361 de locuitori (în 2017), Bahamas se întinde pe o suprafață totală de 13.878 km², cu 700 de insule împrăștiate pe 260.000 km². În 2015, 6 milioane de vizitatori au venit să descopere Bahamas: o cifră care atestă interesul turistic în creștere al țării. Și pe bună dreptate: climatul său tropical, apele turcoaz încălzite de Gulf Stream, peisajele uimitoare, bucătăria și istoria continuă să atragă călătorii. Vă avertizăm însă că, în general, cazarea în Bahamas este destul de scumpă. Dacă sunteți în căutare de cazare în Nassau, Freeport, West End sau George Town, veți avea nevoie de un buget destul de mare.

Cele mai vizitate insule din Bahamas sunt New Providence (care se unește cu Nassau), Grand Bahama, Eleuthera și Great Exuma. Fără alte introduceri, iată prezentarea noastră a insulelor unde să stai în Bahamas.

Nassau

Nassau este capitala țării și găzduiește peste 66% (două treimi) din populația totală a țării. Cele mai multe dintre zonele bune de cazare din Nassau se află în partea de nord-est a insulei, vizavi de faimoasa Paradise Island: Downtown Nassau.

De la Fort Montagu, în est, până la Parliament Square, există câteva hoteluri în care să te cazezi, dar nu multe atracții turistice de văzut. Acesta este un punct bun dacă doriți să vă bucurați de viața locală autentică la soare și la mare. Vizitați piața de paie din Nassau, hoinărește pe scările reginei și la Fort Fincastle. Pe Insula Paradisului Cazinoul Atlantis este o destinație obligatorie dacă vă place luxul și jocurile de noroc. Insula oferă multe plaje și o gamă largă de hoteluri – de lux – pentru a vă caza în Nassau. Există, de asemenea, o mulțime de baruri și restaurante din care puteți alege. În partea de sud a insulei, bucurați-vă de Parcul Național Bonefish Pond este un ecosistem idilic de mangrove de 520 de hectare.

Grand Bahama

Grand Bahama, Bahamas

Credit foto: Flickr – zanzibar

Grand Bahama este a patra insulă ca mărime din Bahamas, iar orașul principal este Freeport. Situată la 88 de kilometri de coasta Floridei, insula are o populație de 51.756 de locuitori (2010). Numit Gran Bajamar – Gran Bajamar este o mare mare, de mică adâncime, numită de conchistadorii spanioli, și este probabil numele insulei care a dat numele țării. Apele puțin adânci și coralul au făcut ca spaniolii să eșueze de mai multe ori și au atras pirații, dornici de jaf, înainte ca aceștia să fie eliminați de Imperiul Britanic în secolul al XVIII-lea.

Dacă alegeți să rezervați cazare în Grand Bahama, veți fi seduși de frumusețea plajelor insulei, între golfulețe, recife, mangrove și hoteluri de lux. Majoritatea lucrurilor de făcut se află pe Coasta de sud a Freeport Plaja Lucaya, Taino Beach, Port Lucaya Marina, Parcul Național Peterson Cay, Coral Beach etc. Dar să recunoaștem: găsirea unui hotel ieftin pentru a sta în Freeport va fi dificilă!

Marele Exuma

Marele Exuma este insula principală a unui arhipelag de 360 de insule numit Insulele Exumas. Puteți alege să vă cazați în George Town pentru a-i explora farmecul, un oraș de 7.314 locuitori (2010), traversat de Tropicul Cancerului. Pentru a vă caza în Great Exuma, vizați George Town, Hartswell, Rolletown (cu fața la splendida insulă de Man-O-War Cay) sau Moore Hill, unde vă puteți relaxa pe plaja Tropic of Cancer Beach, sau la nord, în Rolleville (și plaja Exuma Point). Descoperiți în special Insula Stocking vizavi de George Town, Jolly Hall, Hoopers Bay.

Long Island

Long Island, Bahamas

Credit foto: Flickr – bookfinch

Insulă care se întinde pe o lungime de 130 de kilometri și o lățime de 6 kilometri la est de Great Exuma, Long Island este unul dintre locurile de neuitat din Bahamas: renumită pentru peșterile naturale subterane și subacvatice, insula găzduiește Deans Blue Hole (Deans Blue Hole, a doua cea mai adâncă dolină înecată din lume. Pentru a găsi hoteluri în Long Island, mergeți la Clarence Town, în centrul insulei, care este traversat de șoseaua nord-sud.

Inagua

Vrei să stai în Bahamas pe o insulă mai degrabă îndepărtată și mai puțin aglomerată? Inagua este cea mai sudică dintre insulele Bahamas, la 90 de kilometri est de coasta cubaneză. Dacă vizitarea Cubei nu este ușoară (vize restricționate, embargoul american și protecționismul economic cubanez), atunci Inagua este a treia insulă ca mărime din Bahamas. În Inagua există puține hoteluri, dar Matthew Town va fi casa ta. Lacul – Lacul Rosa – găzduiește o floră și o faună excepționale, cu specii endemice de păsări, plante și reptile.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro