Europa

Obiective turistice Viena, cele mai frumoase locuri de vizitat

Nu știi ce să vizitezi în Viena? Vrei să afli care sunt principalele obiective turistice din Viena și cele mai frumoase locuri de vizitat?

De la vals, la cafenelele vieneze, orașul Viena este o destinație turistică cu multiple fațete care trebuie neapărat descoperită.

Un savant amestec de trecut bogat și modernitate, Viena, oferă atât cele mai magnifice clădiri, în stil baroc, cât și clădiri cu un stil contemporan, trecând prin Art Nouveau.

Viena este deci un oraș cu o grandoare europeană, altădată inima unei puternic monarhii a Habsburgilor.

Pe lângă diferitele sale construcții arhitecturale postmoderne și contemporane care contrastează și fuzionează cu cele mai frumoase clădiri istorice, vei simți splendoarea orașului peste tot unde vei ajunge.

Cu palatele sale maiestuoase, numeroasele sale muzee și un centru al orașului înscris în Patrimoniul UNESCO, vechea capitală a Imperiului Austro-Ungar a știut cum să își păstreze întreagă splendoarea sa.

Trebuie deci să ajungi și tu prin Viena, pentru cel mai bogat sejur în descoperiri.

Iată care sunt principalele obiective turistice din Viena și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Castelul Schönbrunn Viena
Obiective turistice Viena, Castelul Schönbrunn

Ce să vizitezi în Viena mai întâi? O vizită în Viena trebuie neapărat să înceapă cu un obiectiv turistic emblematic de aici. Este vorba despre Castelul Schönbrunn.

Clasat în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă de la începutul anilor 1990, acest castel a cunoscut diferite modificări de la crearea sa. Se pot admira aici o mare galerie, un Cabinet chinezesc rotund, cu numeroase panouri de lac.

Un castel al cărui nume semnifică – magnifică primăvară și care poate rivaliza fără doar și poate cu celebrul castel de la Versailles.

Este cel mai frumos loc din oraș, fără doar și poate. Dar și un loc foarte important atunci când vine vorba despre Sissi. Aici, în mijlocul naturii, familia imperială, trăia o bună parte din vară. Cea mai bună modalitate de a merge puțin mai departe de frenezia orașului. Aici vei putea descoperi și grădini în stil franțuzesc, cu fântâni, dar și cel mai vechi zoo din lume.

Printre cele mai apreciate locuri de către turiști se numără și Labirintul sau Pavilionul Gloriette care domină colina din spatele castelului.

Din cele peste 1400 de camere, 40 sunt deschise pentru turiști. Cea mai frumoasă, fără îndoială este Mirror Room, ornată cu oglinzi de cristal și cu un decor rococo alb auriu. Se spune că Mozart a ținut aici primul său concert, la vârsta de șase ani.

Sera sa cu palmieri este pur și simplu, magnifică. Este un fel de Versailles în stil austriac. Eleonore de Gozague stă la originea acestui magnific castel iar apoi Maria Tereza l-a schimbat foarte mult pentru a sărbători victoria sa asupra Imperiului Otoman.

Este deci un castel care prezintă povestea și destinele celor mai puternice femei.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Viena Palatul Hofburg
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Viena: Palatul Hofburg

Imposibil să treci prin Austria, fără să o menționezi pe Sissi! Și oare ce loc mai potrivit ai putea descoperi față de palatul dedicat aceste împărătese? Palatul Hofburg este cel mai mare palat din oraș, dar și din lume. Are 2600 de încăperi și 18 aripi! Bineînțeles că nu toate sunt deschise pentru vizite.

Până în 1918, aici se luau cele mai importante decizii. Aici există trei spații de descoperit: Muzeul lui Sissi, unde se pot descoperi rochiile sale, rețetele sale de înfrumusețare, jocurile sale și farmacia sa pentru călătorii…, Apartamentele Imperiale ale Habsburgilor care își petreceau vara la Castelul Schönnbrunn și restul anului aici la palat, dar si Colecția de argint și de porțelan a Curții de la Viena, pentru a descoperi arta mesei imperiale.

Nimic nu simbolizează mai bine cultura și patrimoniul orașului decât acest palat. Are cea mai interesanta diversitate arhitecturală adusă de fiecare împărat al său iar partea sa cea mai veche datează încă din secolul 13.

Este vorba despre curtea Schweizerhof, denumită așa după gărzile elvețiene care îi protejau incinta. Această curte este lipită de o altă curte, la fel de mare, In der Burg, cu un monument al împăratului François I.

Palatul adăpostește birourile președintelui austriac și o serie de muzee.

Iar dacă ar trebui să îl caracterizăm prin doar două cuvinte, acestea ar fi fără îndoială, gigant și fastuos. Fiecare împărat a lăsat aici amprenta sa personală, astfel că vizitatorii pot trece dintr-o aripă în stil baroc la una într-un stil specific secolului XVIII.

Ce să vizitezi în Viena? Muzeele din MuseumsQuartier.
Ce să vizitezi în Viena? Muzeele din MuseumsQuartier.

Dacă ajungi cumva prin Viena, acesta este un alt obiectiv turistic pe care ar trebui să-l vizitezi neapărat! Altădată grajduri imperiale, MuseumsQuartier este cel mai frumos loc pentru a te relaxa si observa oamenii, dar mai ales, pentru a aprecia arta.

Este un teren fertil al culturii vieneze care se întinde pe peste 60 000 de metri pătrați cu spații de expunere, fiind unul din spațiile culturale cele mai ambițioase din lume.

Se remarcă aici, un număr de trei muzee- Leopold Muzeum, Kunstahalle din Viena și Muzeul de Artă Modernă Mumok.

Intrând aici, vei intra în cea mai mare arie culturală din lume. Și dacă ar fi să alegi doar unul, alege-l pe Leopold Muzeum.

Aici vei putea descoperi opere aparținând unor artiști celebri austrieci și cea mai mare colecție de tablouri din lume a lui Egon Schiele. Un muzeu care se remarcă cu fațada sa imaculată în nuanțe de alb, foarte modernă.

Dar, dacă dispui de mai mult timp, poți alege să mai vizitezi și alte muzee de aici.

Mumok, Muzeul de Artă Modernă, îi va încânta pe amatorii de pop art și de artă contemporană, aici fiind expuse opere ale lui Andy Warhol sau Yoko Ono.

Kunsthalle Wien, un adevărat monument al artei contemporane și el.

Tanzquartier Wien îți va permite să asiști la spectacole de dans și spectacole foarte frumoase contemporane.

ZOOM Kindermuseum este un muzeu pentru copii care explorează atât arta, cât și științele într-o manieră interactivă.

Dschungel Wien este un teatru dedicat artei spectacolelor pentru tineri.

Architekturzentrum Wien este dedicat arhitecturii austriece dintre secolele XX și XXI.

Cele mai importante obiective turistice din Viena: Opera de Stat
Cele mai importante obiective turistice din Viena: Opera de Stat

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Viena este Opera de Stat. Este un templu al muzicii clasice unde se țin concerte și spectacole recunoscute la nivel mondial. Și contrar ideilor preconcepute, aici biletele nu sunt chiar atât de scumpe având în vedere calitatea excepțională a concertelor.

Am putea spune deci despre ea că este prima adresă lirică din lume la care trebuie să te îndrepți. Poți savura diversitatea cu o calitate de excepție. Producțiile de aici sunt de un nivel excepțional- peste 60 de spectacole de operă și de balet pe zi, 300 de zile pe sezon. Este cu adevărat un loc unic din lume.

Este o casă de tradiție care a cunoscut unii din cei mai cunoscuți directori din lume. Precum Gustav Mahler, Richard Strauss, Herbert von Karajan, Karl Böhm, Lorin Maazel sau Egon Seefehlner. Are cea mai bună orchestră din lume, cei mai buni șefi de orchestră și cântăreți cu cele mai variate stiluri.

Inaugurată în anul 1869, are o fațadă foarte frumoasă cu un stil renascentist, fiind în același timp o instituție simbol a țării. Aici poți admira arhitectura sa frumoasă, poți vizita muzeul din apropiere sau poți asista la cele mai memorabile spectacole.

Atracții turistice de vizitat în Viena: Casa lui Mozart
Atracții turistice de vizitat în Viena: Casa lui Mozart

Rămânem în universul muzical, cu Casa lui Mozart. Aici poți descoperi deci una din casele celebrului compozitor austriac.

Mozarthaus este un apartament unde acesta a trait intre 1784 și 1787. Și se pare că aici a și scris și Nunta lui Figaro. Dar se mai spune și că aici a trăit cea mai frumoasă și mai veselă perioadă a vieții sale. Casa, transformată în muzeu, ne propune să ne scufundăm în universul minunat al acestui fabulos muzician.

Pe patru nivele, vei putea descoperi viața genialului muzician prin intermediul expozițiilor, a relațiilor sale cu franc-masoneria sau a pasiunii sale pentru jocuri. Totul pe o ambianță muzicală minunată, a operelor sale, bineînțeles.

Obiective turistice Viena: Biblioteca Națională a Austriei
Obiective turistice Viena: Biblioteca Națională a Austriei

La Viena se află cea mai mare Bibliotecă Barocă din Europa. Și fără doar și poate, cea mai frumoasă bibliotecă din lume. Peste 7 milioane de documente sunt păstrate aici, cărți, globuri terestre, hărți, dar și documente tip papirus. Un veritabil paradis pentru toți cei care adoră cărțile, istoria, dar și arta.

Sala de Gală, inima bibliotecii, este cea mai frumoasă din lume. Are 80 de metri lungime si 20 de metri înălțime și este dominată de o cupolă grandioasă ornată cu fresce.

Este deci un adevărat paradis terestru pentru toți cei care adoră cărțile mai vechi. Dar și pentru cei care adoră lucrurile mai vechi, aici aflându-se și două magnifice globuri venețiene care datează din epoca barocă. Unul este terestru și celălalt celest, având peste un metru diametru.

Beethoven, Schubert, Mozart, marile nume ale operelor clasice sunt asociate cu Viena. Opera Națională trebuie deci să fie neapărat descoperită. Sunt propuse aici și vizite ghidate în culise.

Top obiective turistice Viena, Castelul Belvedere
Top obiective turistice Viena, Castelul Belvedere

Cei care apreciază foarte mult arta simbolică, mai ales pictori precum celebrul Klimt, trebuie să ajungă pe aici. Acest castel baroc adăpostește o magnifică colecție cu opere de origine austriacă din Evul Mediu până la cele mai recente colecții.

Palatul este de fapt compus din două palate- Upper și Lower, legate între ele de o grădină mare în stil franțuzesc. Este o adevărată bijuterie arhitecturală care la origine, a fost conceput să fie reședința Prințului Eugen de Savoia.

În partea superioară vei putea admira cea mai mare colecție a lui Klimt, printre care se află și Sărutul, cel mai celebru tablou al său. Este un loc incredibil cu cele mai frumoase coloane în nuanțe de alb. Partea inferioară adăpostește expoziții temporare. Sălile sale sunt foarte frumoase, precum galeria de marmură și cabinetul auriu.

Stephansdom, Catedrala Sfântul Ștefan din Viena

Ce să vizitezi în Viena, Catedrala Sfântul Ștefan
Ce să vizitezi în Viena, Catedrala Sfântul Ștefan

Celebra catedrală Sfântul Ștefan este aflată în Piața Centrală din Viena. A fost construită începând cu secolul XIV, pe ruinele unei vechi biserici și este un magnific exemplu de arhitectură barocă și gotică. Interiorul catedralei are cele mai prețioase relicve ornate cu aur și alte materiale prețioase.

Te va frapa de la început, cu siguranță, din exterior, acoperișul său cu țigle splendide cu aranjamentul lor magnific. Dar și la interior, magnificul amvon în stil gotic din piatră, care datează din anul 1555.

Supranumită și Steffl, ceea ce înseamnă micul Ștefan, aceasta catedrală este extrem de impresionantă cu săgeata sa care ajunge până la 137 de metri. Unele părți ale sale, precum Riesentor sau cele două turnuri datează din secolul XII.

Catedrala este de asemenea, un punct de reper din oraș unde ajung străduțe pietonale și comerciale din oraș.

Trebuie deci să descoperi neapărat catedrala unde s-a căsătorit Mozart în anul 1782.

Prater

Ce să faci în Viena Prater
Prater, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Viena

Imposibil să vizitezi Viena fără să mergi și în parcul său de distracții. Este unul din cele mai vechi din lume!

Pe lângă roata cea mare, un veritabil simbol al orașului, îți vei putea regăsi aici sufletul de copil.

De aici poți să te bucuri de cea mai frumoasă panoramă asupra orașului. Această roată chiar apare într-un film deci s-ar putea să ți se pară cunoscută.

Clădirea Secesiunii din Viena (Wiener Secessionsgebäude)

Clădirea Secesiunii Viena
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Viena: Clădirea Secesiunii

Clădirea Secesiunii, pe lângă importanța sa istorică, merită vizitat în principal pentru frumusețea sa artistică.

Construită în anul 1897, este una dintre cele mai mari capodopere arhitectonice realizate în stil Art Nouveau din Viena.

Punctul forte al acestei opere de artă este cu siguranță cupola clădirii, acoperită complet cu frunze de dafin realizate din aur.

Printre lucrările expuse în interiorul clădirii, cea mai cunoscută este pictura Beethovenfries, opera lui Gustav Klimt.

Turnul Dunării (Donauturm)

Locuri de vizitat în Viena Turnul Dunării
Locuri de vizitat în Viena: Turnul Dunării

Cu o înălțime de 252 de metri, turnul este una dintre cele mai înalte clădiri din Viena.

779 de trepte conduc către platforma sa de unde puteți admira panorama orașului.

Platforma se află la o înălțime de 150 de metri și se poate urca până sus cu două ascensoare care duc turiștii în doar 35 de secunde.

Un tur complet al turnului durează 26, 39 sau 52 de minute. Două restaurante rotative (la o înălțime de 160 și 170 de metri) oferă vederi variate asupra capitalei austriece.

În Viena te poți deci pierde prin Hofburg și poți să rămâi cu gura căscată în fața splendorilor vechiului palat imperial al Habsburgilor. Sau să treci dintr-un muzeu în altul la MuseumsQuartier. Sau pur și simplu să hoinărești pe străzile sale pentru a descoperi minunata sa arhitectură.

Fă o pauză dulce în una din celebrele sale cafenele vieneze mitice și o poți lua din nou pe urmele lui Sissi.

Un oraș celebru pentru eleganța sa, Viena știe cum să își tină promisiunile. Un sejur aici este o promisiune a celor mai frumoase descoperiri dintr-un magnific oraș imperial altădată epicentrul monarhiei Habsburgice.

Un oraș istoric prin excelență, unde te poți plimba printre palate, calești și cele mai rafinate restaurante. Dar Viena va ști cu siguranță cum să te surprindă cu ambianța sa animată, cu populația sa cosmopolită și cu cele mai originale buticuri.

Viena este fără doar și poate, un oraș care te va face și pe tine să visezi. Istoria, arhitectura, obiectivele turistice și cultura sa, dar și gastronomia, seduc în fiecare an numeroși turiști din lumea întreagă. Viena este veche. Viena este modernă și extrem de variată în același timp.

Foarte puține orașe se pot mândri cu acest lucru, mai ales cu cel mai frumos aspect cultural. Viena este unul din cele mai muzicale orașe din lume. Vizitând Viena înseamnă să experimentezi operele lui Mozart, Haydn, Schubert, Strauss sau Beethoven.

Ce am putea spune mai mult atunci când știm că orașul este animat atât ziua cât și noaptea și când știm că aici se poate mânca mai ceva ca un rege?

Cele mai bune oferte de calatorie le gasiti AICI!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *