Europa

Obiective turistice Verona, cele mai frumoase locuri de vizitat

Obiective turistice Verona, iată cele mai frumoase locuri de vizitat.

Orașul Verona, declarat în întregime patrimoniu UNESCO, este cel care propune un superb cadru pentru a petrece câteva zile, într-o ambianță tipic italienească, atât romantică, cât și dinamică sau relaxantă.

Ce să vizitezi în Verona? În acest articol găsești cele mai frumoase obiective turistice din Verona pe care te sfătuiesc să le vizitezi neapărat dacă ajungi prin acest superb oraș din Italia.

Verona este înainte de toate un loc unde încă se mai păstrează peste tot urme, vestigii și monumente ale romanității.

În primul rând, structura sa de bază este una tipic romană. Foarte multe străduțe vechi de aici sunt cele care au fost trasate de la început în primul secol înainte de Hristos.

Ceea ce este însă și mai fascinant, este faptul că memoria orașului a rămas aici, secole mai târziu, prin arcadele amfiteatrelor sale, a teatrelor și podurilor și prin arhitectura clădirilor sale.

Evocarea orașului Verona ne duce cu gândul imediat la povestea tragică de iubire a lui Romeo și Julieta, cel mai celebru cuplu din literatura veche.

Dar și la Mozart sau Goethe cara adorau să vină aici în vacanță pe timp de vară.

Dar este în același timp, o destinație turistică celebră pentru vinurile sale, dar și pentru gastronomia sa.

Un sejur aici reprezintă deci o excelentă modalitate de a explora diferitele sale fațete, dar și ale patrimoniului artistic, cultural și istoric al Italiei.

Cu o istorie de peste 2000 de ani, Verona. este un loc unde se integrează într-un mod extrem de armonios elemente istorice de o frumusețe rară care aparțin unor epoci diferite.

Foarte mulți oameni consideră acest oraș drept Mecca turismului romantic. Dar pe lângă romantism, mai există o mulțime de lucruri de făcut aici.

Verona este un oraș destul de compact. O bună parte din centrul său istoric se află în interiorul unei bucle făcute de râul Adige.

Foarte multe monumente frumoase sunt concentrate în jurul Pieței delle Erbe, dar mai sunt încă destule alte atracții de descoperit, pe urmele lui Romeo și Julieta.

La Casa di Giulietta

Casa Julietei din Verona
Ce să vizitezi în Verona: Casa Julietei

Ce să vizitezi în Verona mai întâi? O vacanță la Verona nu ar fi o vacanță în adevăratul sens al cuvântului, fără să vizitezi casa Julietei. Este cel mai popular loc de aici.

În această casă din secolul 13 vei putea vedea magnifica statuie de bronz a Julietei și celebrul balcon al său pentru care Verona a devenit atât de celebră datorită tragediei lui Shakespeare.

Este un punct de reper foarte celebru al acestei destinații

Vei avea deci ocazia unică aici să retrăiești celebra scenă a balconului din tragedia lui Shakespeare și să îți faci o poză chiar cu statuia Julietei.

Legenda spune de altfel, că dacă o vei atinge, vei avea asigurat norocul în dragoste. Ba chiar că cei care vor atinge sânul său stâng, vor avea parte de iubire eternă.

Casa Julieta atrage o mulțime de turiști deci, îndrăgostiți mai ales, care vor să își lase aici amprenta.

Vizitatorii pot să scrie aici scrisori de dragoste, pe un perete special conceput pentru asta.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe Verona
Obiective turistice Verona: Piazza delle Erbe.

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Verona este Piazza delle Erbe.

La început, a fost construită ca un forum roman în Antichitate, fiind o piață cu o formă dreptunghiulară, aflată în inima orașului istoric.

În centrul său, se află o statuie romană din secolul 14, în centrul unei fântâni înconjurată de clădiri foarte vechi și de turnuri istorice.

De asemenea, este cel mai bun punct de plecare atunci când vrei să explorezi farmecul și dulceața de a trăi care domnește peste tot aici în Verona.

Piazza Bra

Locuri de vizitat în Verona Piazza Bra
Locuri de vizitat în Verona: Piazza Bra

Piazza Bra este cea mai mare piață de aici. Este vorba despre Parcul Central al orașului, ornat cu o grădină luxuriantă, cu copaci mari și cu o fântână și cu o statuie, a tatălui Italiei, regele Vittorio Emanuele II.

Te poți așeza să admiri cele mai frumoase priveliști și magnificele comori arhitecturale și istorice din oraș.

La doi pași de aici se află Arenele din Verona, dar și Hotelul Orașului și Palazzo Barbieri, precum și numeroase cafenele cu terase pentru o clipă bine meritată de relaxare.

Turnul Lamberti (Torre dei Lamberti)

Obiective turistice Verona Turnul Lamberti
Cele mai frumoase obiective turistice din Verona: Turnul Lamberti

Ridicându-se la 84 de metri deasupra Pieței delle Erbe, Turnul Lamberti este unul din cele mai înalte edificii ale acestei destinații turistice.

Acest turn din secolul XII este dotat cu un imens orologiu central, dar și cu două clopote. Primul clopot a fost instalat în anul 1140, iar al doilea în 1272.

Turnul se poate vizita, sunt peste 200 de scări de urcat până sus la clopote, dar priveliștea ce se desfășoară sub ochii tăi merită din plin.

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori este o piață cel mai adesea uitată sau ignorată. Este o piață foarte complexă și foarte bine structurată.

Aici vei găsi monumentul lui Dante, dar și toate clădirile importante ale vechiului consiliu municipal, precum tribunalul.

Este un loc impregnat de istorie și de frumusețe.

Arena din Verona

Arena din Verona
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Verona: Arena din Verona

Arena din Verona este unul dintre cele mai mari amfiteatre construite de Imperiul Roman.

Această structură din secolul I, folosită și în ziua de azi, primește în mod repetat aici, concerte de operă, mai ales seara.

Pe vremuri, însă, aici aveau loc multiple spectacole, cu lupte între gladiatori sau o vânătoare de animale feroce.

Este amfiteatrul antic cel mai bine conservat din lume datorită numeroaselor restaurări efectuate încă din secolul al XV-lea.

Vara găzduiește celebrul festival de operă lirică ”Arena Opera Festival”, care se desfășoară neîntrerupt încă din 1913, în timp ce primăvara și toamna se desfășoară numeroase concerte de muzică modernă.

Duomo di Verona

Duomo di Verona
Obiective turistice Verona: Duomo di Verona

Un alt obiectiv turistic din Verona care trebuie neapărat vizitat este Duomo di Verona, cunoscut și cu numele cattedrale di Santa Maria Assunta.

Catedrala, principalul loc de cult al orașului, este construită peste dărâmăturile a două vechi biserici creștine, a fost consacrată în 1187 și dedicată Sfintei Maria.

Structura este în stil romanic, dar biserica a fost profund remodelată în perioada gotică și renascentistă.

În interior se află renumitul tablou al Adormirii Maicii Domnului pictat de Tiziano în anul 1535.

Duomo di Verona este o atracție turistică recomandată celor care adoră arta și vor să descopere Verona altfel.

Piazzale Castel San Pietro

Foarte sus, pe colina care domină orașul, te vei putea bucura de un punct de vedere incredibil.

Vei putea face astfel, o pauză la o cafenea sau la un restaurant, dar și să te bucuri de cea mai frumoasă priveliște în jur. Dar este în același timp, cel mai bun loc de unde poți admira un apus de soare.

Este un fort misterios, abandonat în aparență, cu cele mai frumoase bulevarde în jur, mărginite de arbori.

Teatrul roman (Teatro romano di Verona)

Teatrul roman Verona

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Verona este Teatrul Roman.

Teatrul Roman a fost construit în secolul I, fiind mai vechi decât Arena din Verona.

Este accesibil via pitorescul pod de piatră Ponte Pietra iar muzeul arheologic din apropiere este instalat într-o fostă mănăstire.

În prezent din el au rămas doar câteva ruine dintre care câteva au fost parțial reconstruite pentru a servi drept centru cultural pe timp de vară.

Teatrul are o zonă semi-circulară, apoi o zonă mai vastă de ruine romane care sunt plasate pe colina din spatele teatrului.

Podul Scaligero

Este un pod diferit, special. Este o adevărată operă de artă, un monument istoric aparte din cărămizi în nuanțe de roșu și de ocru..

Porta Borsari

Este una din cele mai vechi porți din oraș. Se spune că datează chiar din epoca Romei Antice. Este încă în perfectă stare și reprezintă un punct de acces pentru a intra în centrul istoric al orașului.

Giardino Giusti

Sunt magnifice grădini sculptate, capodopere ale amenajării din perioada Renașterii care merită să fie descoperite.

Sunt numite astfel după familia de nobili care s-a ocupat de ele încă din anul 1591. De atunci însă, nu și-au pierdut deloc din farmec.

Aici veneau celebrii Goethe și Mozart să se relaxeze și să se inspire. Fără îndoială că cea mai frumoasă priveliște asupra orașului de aici se obține.

Biserica Sfânta Anastasia

Datând din perioada cuprinsă între secolele 13 și 15, biserica gotică Sfânta Anastasia este cea mai mare biserică de aici și o vitrină pentru arta locală.

Multitudinea de fresce de aici este pur și simplu impresionată.

Castelvecchio

Ce să vizitezi în Verona Castelvecchio
Ce să vizitezi în Verona: Castelvecchio

Castelvecchio este un impozant castel din cărămidă roșie, ce stă drept mărturie pentru trecutul medieval al orașului.

Este o adevărată comoară a orașului, cu o arhitectură mai mult decât remarcabilă.

Castelul va impresiona cu siguranță cu panourile sale de sticlă, dar și cu metalul care completează sticla.

Și cum Verona este în mod natural orașul iubirii, este și normal să mergi la castelul său care a fost convertit în muzeu.

Are peste 30 de săli cu o mulțime de opere de artă, sculpturi, picturi, ceramică, bijuterii și expoziții de arme vechi. Poți încheia vizita admirând râul Adige din castel.

De asemenea, mai poti admira aici mormintele familiei Scaligeria. Familia Scaligera a domnit in Verona din secolul 13 până în secolul 14.

Mormintele acestei familii pot să fie admirate în exteriorul vechii biserici Santa Maria, în spatele grilelor de fier forjat.

Stilul lor gotic sarcofagele de piatră fac din acest loc un loc must see de aici.

Parcurile tematice din Verona

Cele mai mari parcuri tematice italiene se află în jurul Veronei! Trebuie să descoperi mai ales Gardaland, cel mai mare parc de distracții din țară, cu cea mai simpatică ambianță și cele mai impresionante roller coastere.

Parcul Natura Viva este considerat cel mai frumos parc cu animale in Italia, acesta putând fi descoperit și cu mașina, ca într-un safari.

Parcurile Movieland, Caneva sau Sealife s-ar putea să îți placă și ele.

Ce să faci în Verona? Iată câteva sugestii.

Te poți plimba pe malul râului Adige sau poți face rafting. Râul Adige face în Verona un fel de buclă în inima orașului.

Și chiar dacă majoritatea site-urilor mai interesante se află în partea de sud a fluviului, te poți plimba pe malurile sale pentru a profita de cea mai calmă și mai relaxantă ambianță.

Iar dacă vrei să te bucuri de o activitate mai originală, îl poți parcurge în rafting.

Parcul Cascadelor Molina reprezintă cea mai frumoasă escapadă în natură pe care o poți face. Ai nevoie de 40 de minute de mers cu mașina pentru a descoperi acest loc minunat, unde te vei putea plimba în mijlocul pădurii pentru a descoperi cele mai frumoase peisaje.

Poți admira de asemenea numeroase cascade și lacuri mici în nuanțe de verde smarald.

Străzile din Verona. Să descoperi Verona înseamnă să te plimbi și pe străduțele sale mai mici sau mai mari, prin piața sa centrală, să descoperi căsuțele mai vechi, buticurile sau piața sa.

Poți face shopping la Corso Porta Borsari. Un loc care mai întâi a fost cunoscut drept o celebră rută sacră a orașului roman și care în zilele noastre, a devenit o rută comercială foarte cunoscută și populară.

Poarta Borsari poate să fie deci admirată chiar alături de numeroase baruri cu vinuri delicioase, cafenele si bistrouri gurmande.

Shopping se poate face și la Centro Storico. Din iubire pentru artă, lucruri frumoase sau modă, posibilitățile de shopping de aici sunt minunate. Aici se află celebra Via Mazzini.

Via Mazzini este o străduță pietonală pavată cu marmură care leagă principalele piețe de aici- Piazza Bra și Piazza della Erbe.

Această stradă de o jumătate de kilometru este considerată a fi principala arteră comercială a orașului, cu magazine specializate și moderne, dar și cu buticuri ale celor mai mari nume precum Gucci, Zara, Swarovski, Stradivarius sau Michael Kors.

Dar, este un loc ideal și pentru a te plimba sau bea cafea pentru a-ți reîncărca bateriile și pentru a pleca din nou la shopping.

Gelateria La Romana este un loc unde poți degusta cea mai delicioasă înghețată din lume.

Este o înghețată home-made cu ingrediente de calitate superioară. Este absolut fabuloasă. Va trebui neapărat să încerci o înghețată crumble cu praline și cu ciocolată neagră sau cireșe.

Iar la Bottega delle Gina vei putea savura cele mai delicioase paste home-made și alte specialități locale. Neapărat să guși pastele cu truffe !

Lacul Garda. Este un lac care se află la doi pași de Verona deci merită să faci aici un popas în timpul sejurului tău.

Vara te poți plimba pe malul său, mânca înghețată, poți face o siestă la umbră sau te poți plimba cu vaporul, de ce nu.

În apropiere se află și magnificul oraș fortificat Sirmione. Acest oraș construit pe o mică peninsulă are un castel mare pe malul lacului.

Verona este deci un oraș unde poți admira un spectacol de operă în cele mai frumoase arene deschise, unde poți profita de cea mai frumoasă viață în stil italian la soare și unde poți savura cea mai delicioasă bucătărie.

Verona este deci cu adevărat un oraș perfect pentru a te familiariza cu cultura Italiană. Cele mai vechi rute și porți, bisericile foarte frumos lucrate și foarte bine conservate îi conferă un aer foarte autentic.

O minunată destinație din partea de nord-est a Italiei care trebuie neapărat să fie descoperită.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *