Europa

Obiective turistice Veneția, cele mai frumoase locuri de vizitat

Nu există pasionați de călătorii care să nu fi visat să viziteze Veneția măcar o dată. Să își dorească să descopere cele mai frumoase obiective turistice din Veneția și istoria sa fabuloasă. Să vadă toate insulele minunate pe care le adăpostește.

Ce să vizitezi în Veneția? Acesta este un oraș pur și simplu superb, care reunește frumusețea, romantismul, farmecul și istoria.

Cu diferitele sale obiective turistice și cartierele care dispun fiecare de propriile sale monumente istorice, vizitatorii au ce vedea în timpul unui sejur. Considerați că întregul oraș și întreaga lagună au fost incluse încă din 1979 patrimoniul al umanității UNESCO.

Am regrupat în acest articol cele mai frumoase și mai importante obiective turistice din Veneția și principalele locuri de vizitat.

Marele Canal (Canal Grande) din Veneția

Marele Canal și gondolele
Ce să vizitezi în Veneția: Marele Canal și gondolele

Marele Canal din Veneția este cel mai vechi dar și cel mai mare canal artificial din lume. Măsurând 4 kilometri lungime și o lățime de aproximativ 50-70 metri, începe din piața San Marco, în partea de sud a Veneției și se termină în apropiere de podul Libertății, în partea de nord-vest a Veneției. Astfel, împarte Veneția în două.

Pe malul drept putem regăsi cartierele San Marco, Cannaregio, Castello și pe malul stâng cartierele Dorsoduro, San Polo și Santa Croce.

Adăpostind comori arhitecturale cu sute de edificii impresionante, turiștii au posibilitatea de a admira biserici, palate și case care datează din secolele XIII-XVIII. Pe scurt, opere care reflectă bogăția republicii venețiene.

Pentru a aprecia frumusețea Marelui Canal, este preferabil să vizitezi acest loc încă din primele zile de sejur. Este o modalitate potrivită de a avea o vedere de ansamblu asupra ceea ce urmează să vizitezi în următoarele zile.

O vizită pe timp de noapte este la fel de extraordinară. Iluminate de lumini care se reflectă în apă, palatele par mai interesante și minunat de strălucitoare.

Bazilica San Marco din Veneția

Bazilica San Marco
Obiective turistice Veneția: Bazilica San Marco

Situată în Piața San Marco, bazilica cu același nume este unul din cele mai celebre monumente din lume.

În anul 826, corpul evanghelistului Marcu a fost furat de doi marinari venețieni pentru a fi adus în oraș.

O primă bazilică a fost construită cu scopul de a adăposti corpul Sfântului Marcu. Astfel, edificiul actual beneficiază deja de o arhitectură mul mai renovată decât cea de pe vremuri.

Extraordinară atât la exterior cât și la interior, bazilica Saint-Marc este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat. Vei face o călătorie în timp, o călătorie în urmă cu câteva secole bune, pentru a aprecia meșteșugul arhitecților italo-bizantini.

Palatul Dogilor

Palatul Dogilor Veneția
Cele mai frumoase obiective turistice din Veneția: Palatul Dogilor

Situat în piața San Marco, palatul Dogilor era pe vremuri sediul puterii din Veneția. Chiar dacă locul există încă din secolul IX, palatul pe care îl putem admira actualmente a fost construit între secolele XIV-XV.

De o frumusețe incredibilă, cu un exterior din marmură, palatul Dogilor reprezintă o comoară inestimabilă. Amatorii de artă și pasionații de istorie vor avea posibilitatea de a petrece aici clipe de neuitat.

În ceea ce privește aspectul exterior al palatului, cele două fațade au același stil arhitectural și gotic chiar dacă sunt construite la câțiva ani distanță una față de alta.

În privința interiorului, fiecare detaliu de pe pereți, de pe tavan și chiar de pe scări demonstrează lucrări grandioase efectuate cu cea mai mare grijă. Aici vei putea admira portretele primilor 76 de dogi din Veneția.

Trebuie să știi că palatul Dogilor este unul din cele mai frumoase palate din Europa.

Podul Suspinelor din Veneția

Podul Suspinelor
Top atracții turistice în Veneția: Podul Suspinelor

Podul Suspinelor este un monument simbolic pentru istoria Veneției. Extrem de fascinant, vizitatorii podului pot nu doar să admire frumusețea locurilor ci și să cunoască istoria, mai mult decât interesantă, a podului.

În realitate, este vorba despre un pod care separă Palatul Dogilor de Noua Închisoare. Construit în anul 1602 de către arhitectul Antonio da Ponte, acest pod este construit din marmură și din piatră albă.

Este un loc complet închis pentru a împiedica evadarea prizonierilor. În ceea ce privește semnificația numelui acestui pod, acesta corespunde suspinelor deținuților care văd pentru ultima dată Veneția prin ferestrele podului.

Podul Suspinelor este în ziua de azi un loc turistic extrem de vizitat și apreciat în Veneția. Îl poți admira de la exterior, de pe un alt pod din Veneția care mărginește Marele Canal. Sau poți trece dedesubtul său prin intermediul unei plimbări relaxante cu gondola.

Îndrăgostiții care vin în Veneția adoră să își facă poze pe acest pod. Piața este considerată un loc extrem de romantic.

Podul Rialto

Podul Rialto Veneția
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Veneția: Podul Rialto

Podul Rialto este unul din cele mai vechi poduri din Veneția. Este unul din cele mai frecventate locuri de un număr mare de turiști. Dacă vrei să profiți din plin de acest loc magnific îți recomandăm să vii dimineața devreme.

Construcția sa a debutat în secolul XII și, timp de mai multă vreme, a fost singurul pod de pe Marele Canal din Veneția.

Realizat din lemn, podul s-a prăbușit de mai multe ori în decursul existenței sale, până când a fost reconstruit în piatră și marmură de arhitectul italian Antonio da Ponte în anul 1591.

Podul Rialto măsoară 18 metri lungime, 22 metri lățime și are o înălțime de 7,5 metri.

Plaja Lido

Găsirea unei stațiuni balneare în Veneția este un lucru extrem de posibil. Pentru asta, trebuie să îți îndrepți pașii spre plaja Lido. La doar 10 minute distanță de Veneția cu vaporetto, acest loc merită vizitat.

În general, cuplurile care vin la Veneția în luna de miere trec adesea prin acest loc. Este locul ideal pentru a profita de un mediu calm și pentru a te bălăci vara.

Pe insula Lido poți admira palatele care datează din secolul 19. Locul se distinge în egală măsură prin prezența cimitirului israelit al cărui morminte sunt decorate cu desene artistice în stiluri diferite.

Teatrul La Fenice

Teatrul La Fenice Veneția
Top obiective turistice Veneția: Teatrul La Fenice

Este un teatru ce a fost construit în secolul 18 cu scopul de a înlocui teatrul San Benedetto. Acesta din urmă, fiind distrus aproape în totalitate în urma unui incendiu însă și La Fenice a ars de două ori înainte de a căpăta aspectul actual.

Reconstruit în anul 2003, Teatrul La Fenice este unul din cele mai prestigioase teatre din Italia și chiar din Europa.

Cu un interior sublim și pereți zugrăviți în culori vii, balcoanele sunt decorate cu aur. Este vorba despre un loc pur și simplu impresionant în care turiștii au posibilitatea de a petrece câteva ore magice. Locul este pur și simplu sublim.

De altfel, un buget de 60 de milioane de euro a fost consacrat reconstrucției acestui teatru. Dacă ești genul care apreciază scenele lirice, la Teatrul La Fenice ai toate șansele să ai parte de o experiență senzațională.

Pentru a asista la un spectacol de teatru te sfătuim să îți rezervi biletele din timp.

Muzeul Correr

Muzeul Correr Veneția
Locuri de vizitat în Veneția, Muzeul Correr.

Printre numeroasele muzee din Veneția care trebuie vizitat negreșit se numără și Muzeul Correr. Îl poți trece pe lista obiectivelor turistice de neratat din Veneția.

Muzeul este situat în piața San Marco, în fața bazilicii. Adăpostește opere, documente, obiecte sau chiar hărți care trasează istoria orașului.

Este un muzeu care îți va permite să înțelegi mai bine istoria orașului dar și anii în care Veneția era într-o perioadă de apogeu.

Dincolo de colecția muzeului, vizita este în egală măsură interesantă datorită edificiului în sine. Poți admira aici apartamentele lui Sissi, Loggia lui Napoleon sau sala Balului.

Libreria Acqua Alta

Această librărie este o veritabilă surpriză. Ca numeroși alți turiști, cu siguranță o vei descoperi și tu din pură întâmplare.

Aici ai șansa de a găsi cărți vechi din toate genurile, mergând de la enciclopedii despre arta venețiană la albume vechi.

Însă asta nu este totul. Originalitatea acestei librării este oferită de decorul său special, complet atipic. Scările sunt constituite din enciclopedii groase și într-o gondolă sunt așezate o mulțime de cărți.

Cartierul evreiesc din Veneția (Ghetto di Venezia)

Ghetto di Venezia

Cartierul evreiesc este un cartier din Veneția ce merită să fie vizitat. În momentul în care ieși din Santa Lucia spre canal, ia-o la stânga, fără să traversezi podul degli Scalzi.

Vei putea observa o stradă deloc aglomerată, la Rio, și, odată primul pod trecut, mergi de-a lungul canalului din stânga și începe să te plimbi pe străzile cartierului evreiesc.

În centrul acestui cartier popular se află o piață mare, Il Campo del Ghetto Nuovo. În acest cartier vei găsi și numeroase baruri locale în care vei putea savura un spritz, o băutură portocalie extrem de populară în Italia. Poți găsi această băutură cam peste tot în Italia însă, în cartierele mai turistice este mult mai scumpă decât aici.

În 1515, evreii din Italia primesc ordinul de a trăi alături de ceilalți evrei, în aceste cartier.

Cartierul Cannaregio

Cartierul Cannaregio este un cartier obișnuit, departe de aglomerația specifică pieței San Marco. Un loc excelent pentru a achiziționa suveniruri si produse artizanale. Strada pietonală este extrem de apreciată de localnicii Veneției.

Dacă vizitezi Veneția și decizi să te aventurezi în acest cartier, te sfătuim să vizitezi și biserica Madonna dell’Orto, cu fațada sa gotică, compusă din cărămizi și pietre albe. Tot în Cannaregio vei putea descoperi muzeul Evreilor din Veneția.

Punta della Dogana

Această clădire este situată la extremitatea cartierului Dorsoduro și separă Marele Canal și canalul Giudecca.

În secolul 15, vama venețiană se afla în acest loc cu scopul de a se inspecta toate mărfurile care ajungeau și plecau din Veneția.

În ziua de azi s-a transformat în muzeu, administrat de fundația François Pinault.

Ca’ D’Oro

Ca’ D’Oro
Locuri frumoase de văzut în Veneția: Ca’ D’Oro

Este pur și simplu unul din palatele cele mai cunoscute din frumosul oraș italian.

Această casă de aur a fost construită la începutul secolului XV și este în ziua de azi un muzeu care adăpostește o magnifică colecție de artă care aparținea pe vremuri baronului Giorgio Franchetti.

Muzeul Peggy Guggenheim

Cunoscut în egală măsură sub numele de palatul Venier dei Leoni, acest magnific palat venețian expune opere de artă futuriste, ireale, expresioniste, abstracte, aparținând unui număr de peste 200 de artiști.

Pe lângă faptul că oferă o priveliște directă asupra Marelui Canal, turiștii pot descoperi grădinile în care se află un pavilion care adăpostește o cafenea, o librărie și expoziții temporare. Și, dacă ești pasionat de muzee, nu trebuie să ratezi Galleria dell’Academia, Muzeul Correr sau Ca’Rezzonico.

Palatul Contarini del Bovolo

Cunoscut pentru faimoasa sa scară exterioară în spirală, palatul mai este cunoscut sub numele de Scala Contarini del Bovolo. Acesta din urmă a fost închis timp de mai mulți ani pentru a fi renovat însă puteți din nou contempla această scară magnifică.

Vizitează insulele din Laguna Venețiană – Murano, Burano și Torcello

Insulele din Laguna Venețiană sunt mici bijuterii pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă. Făcând o plimbare în această zonă vei avea impresia că timpul stă în loc.

Chiar dacă sunt extrem de turistice, regăsim aici mai puțină lume decât în centrul orașului spre exemplu. Descoperim în egală măsură produse artizanale proprii identității acestor insule: sticlărie (Murano) și dantelă (Burano).

Murano, Burano și Torcello se pot vizita toate într-o singură zi. Burano adăpostește căsuțe colorate, superbe. Te sfătuim să începi această vizită dimineața devreme pentru a profita din plin de această vizită.

Dantela este specialitatea insulei Burano. Un muzeu dedicat acesteia se află în apropiere de biserică.

Insula Murano oferă un spectacol inedit, suflatul în sticlă. La fel ca la Burano, există numeroși comercianți de fructe și legume sau produse din mare care își vând produsele direct de pe ambarcațiuni. Nu trebuie să ratezi acest spectacol atipic.

Insula Torcello este extrem de diferită de vecinele sale. Este mai sălbatică și posedă o mulțime de atracții de calitate. Poți vizita Podul Diavolului, biserica Santa Fosca, muzeul dell Estuario si tronul lui Attila.

De notat este că insula are un singur hotel în care s-au cazat artiști precum Hemingway sau Chaplin și personalități precum regina Elizabeth a II-a a Angliei.

Veneția este un oraș turistic care propune o multitudine de obiective turistice, muzee, monumente, cartiere frumoase și locuri pentru distracție extrem de interesante, una din cele mai potrivite destinații pentru un sejur de neuitat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *