Europa

Obiective turistice Valencia, iată ce să vizitezi în acest oraș superb

Vrei să petreci câteva zile vizitând un superb oraș european? Îți recomand să vizitezi Valencia, o destinație turistică foarte îndrăgită, mai ales pentru unele obiective turistice și pentru gastronomia de aici, în special pentru paella valenciană, care este una dintre cele mai bune și cele mai cunoscute în toată Spania.

Al treilea oraș ca mărime din Spania, Valencia este situat pe coastă, de-a lungul Mediteranei. În timp ce marile orașe spaniole degajă o senzație de energie urbană distinctă, acest oraș portuar degajă o atmosferă mai relaxantă și se angajează să celebreze atracțiile sale naturale în special.

Aici vechiul se întâlnește cu noul și turiștii pot regăsi resturile unei colonii romane din anul 100 d.Ch. și o arhitectură ultra-modernă.

În fiecare an în luna martie în Valencia se organizează festivalul Fallas în care fiecare prezintă figuri din hârtie creponată în toate mărimile și toate culorile timp de o săptămână. La sfârșit de săptămână aceste fallas sunt arse în cadrul unei ceremonii și comunitatea sărbătorește întreaga noapte.

Cu toate acestea, nu doar luna martie este o perioadă propice pentru a te distra în Valencia. În fiecare seară, în Valencia barurile sunt pline precum și toate cluburile din toate cartierele orașului.

Iată care sunt principalele obiective turistice din Valencia și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Orașul Artelor și Științei din Valencia

Orașul Artelor și Științei
Ce să vizitezi în Valencia: Orașul Artelor și Științei

 

Ce să vizitezi în Valencia mai întâi? Vă recomand să începeți turul orașului Valencia cu Orașul Artelor și Științei.

Această clădire incredibilă cu arhitectură futuristă a fost realizată de arhitecți locali, Santiago Calatrava și Felix Candela. A fost inaugurată în 1998.

Orașul Artelor și Științei este alcătuit din 10 zone sau clădiri distincte. Prima zona este Hemisferic și are forma unui ochi și este, printre altele, o sală de proiecție 3D.

În momentul în care ajungi în sala de cinema, vei primi o pereche de ochelari 3D care au difuzoare integrate, programate în propria ta limbă. Drept urmare, nu contează țara ta de origine, te poți așeza liniștit pe scaun și să profiți din plin de filme care, de altfel sunt extrem de numeroase.

Apoi mai este Museu de les Ciences Principe Felipe care seamănă cu scheletul unui dinozaur și care este un muzeu interactiv al științelor. Este extrem de educativ și propune numeroase activități pentru copii.

În Orașul Artelor și Științei se mai poate vizita Umbracle, o grădină cu specii autohtone a comunității valenciene. Intrarea este gratuită.

Mai apoi există Oceanograficul, cel mai mare din Europa și există și o formă de nufăr.

El Palau de las Artas Reina Sofia este alcătuit din patru săli mari dedicate muzicii și spectacolelor.

Agora este o piață acoperită în care se organizează concerte și evenimente sportive.

Trebuie să menționăm și operele recente precum Assut de l’Or Bridge cu pilonul său de 125 de metri înălțime care era punctul culminant al orașului înainte de construirea Turnurilor Calatrava care sunt trei zgârie nori de 308 metri, 266 metri si 220 metri denumite Valencia, Castellon si Alicante.

Mercado Central

Mercado Central Valencia

Această piață publică este considerată una din cele mai vechi piețe europene încă în activitate. Este deschisă șase zile pe săptămână și duminica este închisă.

Clădirea modernizată cu acoperiș care adăpostește piața a fost construită în anul 1914 conține vitralii magnifice și o sală care poate găzdui peste 400 de comercianți.

Cumpărătorii pot găsi cadouri, suveniruri și produse alimentare. Piața are anexe de unde se pot cumpăra pești și măruntaie de animale. În centrul pieței se află un bar mare în care se servește tapas.

Muzeul Național de Ceramică

Muzeul Național de Ceramică Valencia

Muzeul Național de Ceramică (Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí) este instalat într-un palat care datează din secolul XV și care a fost reamenajat într-un stil arhitectural rococo.

Intrarea principală este dominată de statuia Fecioarei Maria. Botezat în onoarea colecționarului care l-a creat, muzeul adăpostește piese din ceramică care provin din diferite locuri, în special grecești, romane, arabe și preistorice.

Piese spaniole tradiționale din regiuni precum Manises, Paterna și Alcora sunt expuse în acest muzeu precum și numeroase piese contemporane. Acestea includ opere ale lui Picasso.

Grădinile Turia

Grădinile Turia Valencia

Aceste grădini, cele mai mari grădini urbane din Spania, au fost create în momentul revărsării fluviului Turia.

Grădinile nu sunt doar bine amenajate, oferă în egală măsură numeroase atracții amuzante, în special terenuri de sport, table de șah gigant, fântâni și multe altele.

Catedrala Valencia și Sfântul Graal

Catedrala Valencia și Sfântul Graal
Obiective turistice Valencia: Catedrala Valencia și Sfântul Graal

 

Catedrala Valencia, cunoscută în egală măsură sub numele de Catedrala Sfânta Maria de Valencia este una dintre cele mai importante atracții turistice din Valencia. Construită în stil gotic, catedrala se ridică pe ruinele unei vechi moschee.

Atracția sa principală este Capela Santo Caliz unde se găsește chiar dacă acceptarea sa este destul de controversată, Sfântul Graal, adică cupa în care Iisus Christos ar fi celebrat euharistia în cadrul Cinei cea de Taină.

Povestea spune că paharul, care datează din secolul I după Christos ar fi călătorit din Roma în Spania, în urmă cu câteva sute de ani însă că ar fi fost ascuns în timpul invaziei musulmane, înainte de a reveni în Valencia în 1427 sub influența regelui Alfonso cunoscut drept Mamanimaous.

Fosta primăriță a orașului Valencia, Rita Barbera a sugerat faptul că orașul ar trebui să se numească Orașul Sfântului Graal pentru a atrage un număr mai mare de turiști, propunând deplasarea paharului într-o mică capelă laterală cu un aspect mai pitoresc.

Plaza de la Virgen

În centrul orașului vechi, această veche piață găzduiește două monumente pe care nu trebuie să le ratezi, Catedrala din Valencia și Bazilica Regală. De menționat este faptul că intrarea în bazilică este gratuită.

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

De neratat mai ales dacă te afli în Valencia în vacanță împreună cu copiii. Această grădină zoologică mai puțin obișnuită te va scufunda în inima Africii și te va apropia și mai tare de animale.

Vei profita aici de ecosisteme reproduse în mod fidel pentru bunăstarea animalelor, separări reduse sau disimulate și mari spații verzi.

Spre deosebire de alte grădini zoologice, Bioparc din Valencia se vrea a fi mult mai respectuos cu animalele pe care le găzduiește.

S-a angajat să creeze cu fidelitate, un mediu cât mai potrivit cu putință, cât mai aproape de mediul natural cu care sunt obișnuite animalele aduse aici. Cursuri de apă, spații verzi, arbori numeroși…numeroase sunt animalele care împart spațiul cu alte specii, este cazul rinocerilor și zebrelor spre exemplu. P

arcul adăpostește specii impresionante precum elefanți, girafe, hipopotami sau gorile. De altfel, parcul a fost martorul nașterii primei gorile în captivitate.

Dacă vizitezi Valencia cu copiii îți recomandăm să vizitezi acest parc. Adulții și copiii deopotrivă vor fi fascinați de acest loc.

Eixample și piața sa

Mai puțin central și mai puțin turistic, cartierul Eixample trebuie descoperit neapărat în timpul unui sejur în Valencia, datorită laturii sale șic și datorită arhitecturii clădirilor sale.

Piața sa (gastronomică) se remarcă datorită cărămizilor roșii și ceramicii colorate. Un cartier perfect în egală măsură pentru a face shopping și pentru a găsi un restaurant bun pentru a lua cina.

Fallas

Dacă călătorești în Valencia în luna martie nu trebuie să ratezi acest spectacol magic. Festivalul este organizat de-a lungul mai multor săptămâni însă apogeul are loc între 15-19 martie, odată cu instalarea – pe străzile orașului – a peste 300 de Fallas (monument efemer compus din statui enorme, cu o înălțime de peste 30 de metri, reprezentând scene satirice) care sunt arse în ultima noapte de festival. O experiență de-a dreptul unică.

Plaza de Toros

Plaza de Toros Valencia

Arenele din Valencia sau Plaza de Toros nu sunt altceva decât arenele orașului Valencia. Construite între anii 1850 – 1860, aceste arene pot găzdui actualmente numai puțin de 12 000 de persoane.

În ziua de azi încă mai sunt folosite pentru diverse reprezentații, coride și bineînțeles pentru evenimentele sportive organizate în oraș. Aceste arene se pot vizita în fiecare zi din săptămână în afară de Luni, între orele 10-20.

Oceanografic Valencia

Oceanografic Valencia

Chiar lângă Orașul Artei și Științei puteți vizita Oceanografic. Este considerat cel mai mare aquarium din Europa.

Vei găsi aici pinguini, delfini, delfini albi, morse și multe alte animale marine. Cu siguranță vei ieși mai mult decât încântat din acest loc, nu te priva de această plăcere.

La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda Valencia

Bursa Mătăsii în limba română, Lonja de la Seda se regăsește în centrul istoric, în apropiere de Piața Centrală pe care o poți vizita dacă te afli în trecere.

Lonja de la Seda este un fel de piață a comerțului, construită în secolul 15 și care azi este clasată în patrimoniul mondial UNESCO în special datorită arhitecturii sale gotice.

Cum spaniolii sunt destul de vicleni, în momentul în care au observat faptul că turiștii adorau să se plimbe în această clădire, au decis să pună taxă la intrare.

Drept urmare, taxa de intrare este de 2 euro, nu este un preț enorm dar acest principiu a agasat un număr mare de persoane, localnici în special. Vestea bună este că, pentru moment, duminica intrarea este gratuită.

Turnurile Serranos

Turnurile Serranos Valencia

Un veritabil monument medieval care îi transportă instant în trecut până și turiștii lipsiți de imaginație. De văzut negreșit. Prețul este de 1 euro pentru copii și doi euro pentru adulți. Duminica intrarea este gratuită.

Plajele din Valencia

Mulți vor spune că o vacanță în Valencia este incompletă fără câteva zile pe plajă, la mare. Pentru a te mai răcori puțin în timpul sezonului estival, îndreaptă-te spre magnificele plaje cu ape de un albastru turcoaz, ape tipice mării Mediterane și relaxează-te pe întinderile lungi de nisip fin.

Orașul se bucură de o amplasare privilegiată pe malul Mediternaei și plajele sunt late și lungi, cu nisip fin și curat. Cea mai populară plajă este fără îndoială Playa de Malvarossa care începe la nivelul zonei portuare și este compusă din mai multe plaje precum Playa de las Arenas și Playa Cabanyal.

Puțin mai departe veți găsi și alte plaje precum Playa de Pinedo și Playa el Saler, aceasta din urmă dispune și de un mic golfuleț în apropiere.

În partea de nord a orașului există Playa Sport Saplaya și puțin mai departe zona romană Playa Sagunto.

Shopping la Valencia

La fel ca majoritatea marilor orașe, Valencia adăpostește un număr mare de magazine de modă în care vei găsi mărci cunoscute. Astfel, fiecare barrio (cartier) deține propria sa piață, o dată pe săptămână.

În centrul orașului, străzile sunt late, mărginite de copaci și de numeroase clădiri imense de o foarte bună calitate arhitecturală. Pe lângă magazinele situate pe străzile principale, există numeroase alte magazine independente, la fel de interesante, în care poți găsi tot felul de produse.

Valencia posedă în egală măsură numeroase centre comerciale sau Centros Commerciales în spcaniolă precum Nuevo centro, El Saler, Bon Aire, Parque Ademuz, Aqua sau, daca bugetul iti permite, vizitează centrul comercial Galeria Don Juan de Austria, în apropiere de Plaza del Ayuntamiento.

Mai există o mulțime de centre comecirale la perfieria orașului precum El Osito în satul vecin La Eliana și multe altele presărate în cartierele periferice.

Grădinile și parcurile din Valencia

Nu există prea mult spațiu verde în Valencia dar, cu toate acestea, există o modalitate de a găsi puțină liniște și calm, departe de agitație, în grădinile și parcurile din Valencia.

Dacă analizezi puțin harta orașului Valencia, vei observa că centrul orașului este mărginit la sud-est, până la nord-est de o imensă bandă verde constituită din mai multe parcuri diferite.

Parcul Gulliver

Primul parc pe care îl vei găsi este fără îndoială parcul Gulliver, când cobori dinspre Oceanografic, spre centrul istoric. Dacă cauți verdeață noi îți spunem că aici nu prea vei găsi.

Este mai mult un loc în care poți veni împreună cu familia pentru a te relaxa și pentru a te plimba. Poți apoi să cobori spre grădinile Palau, care beneficiază de mult mai multă verdeață.

Grădinile Palau

Bazine mari cu apă curată, mărginite de dale încălzite de razele soarelui și de palmieri sub care te poți ascunde dacă cauți puțină umbră. Mai mult decât plăcut aici.

Grădinile Palau reprezintă unul din cele mai simpatice locuri din Valencia, departe de aglomerația specifică centrului orașului, unde te poți plimba în liniște.

Poți profita de un picnic relaxant la umbra portocalilor sau pur și simplu să meditezi în această oază de liniște și de verdeață.

Jardines del Real o Viveros

Jardines del Real o Viveros oferă mult spațiu verde și nu vei mai auzi gălăgia făcută de mașini odată ajunși aici. Aici vei găsi în egală măsură Muzeul de Științe Naturale din Valencia. Nu ai șanse să te plictisești dacă decizi să vii aici..

Parcul Cabecera este considerat cel mai gol, cel mai deșert parc din oraș. Te îndepărtezi destul de tare de centrul istoric al Valenciei venind aici.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *