Europa

Obiective turistice Sevilla, cele mai frumoase locuri de vizitat

Vrei să vizitezi Sevilla? În acest articol găsești cele mai importante obiective turistice din Sevilla și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Sevilla, face parte, alături de Cordoba și de Granada din cel mai celebru trio de orașe din Andaluzia. Vei adora cu siguranță acest oraș. Se spune despre el că este un monument de exotism.

Este un oraș foarte important din istoria Spaniei, cu foarte multe biserici și mănăstiri care evocă Epoca de Aur și cu Porturi din India Occidentală. Are de asemenea, o mulțime de porturi pe unde te poți pierde.

Vizitând Sevilla, vei descoperi cel mai bogat patrimoniu istoric si arhitectural, dar în același timp, vei învăța mai multe despre viața spaniolă, vei învăța despre flamenco și vei savura cu siguranță tapas sau sangria.

Sevilla este un oraș ideal pentru o escapadă în doi sau cu prietenii. Dar este și genul de oraș de care te îndrăgostești la prima vedere.

Este cel mai însorit oraș din Europa, care evocă imagini cu castele și străduțe medievale, cu piețe însorite și flori de portocal, trecând și prin arta flamencoului sau tapas.

Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Sevilla și principalele locuri de vizitat.

Catedrala din Sevilla

Catedrala din Sevilla și Giralda
Catedrala din Sevilla și Giralda

Ce să vizitezi în Sevilla mai întâi?  Poți să începi turul orașului cu Catedrala din Sevilla, care este cea mai mare catedrală în stil gotic din lume și a doua ca mărime după Bazilica Sf. Petru din Vatican. Din 1987 este inclusă în Patrimoniului Mondial UNESCO.

Construcția sa a început în anul 1401 pe bazele unei foste moschei, iar ultima piatră a cupolei a fost pusă 100 de ani mai târziu. Deci arhitectura sa ne va duce cu gândul la o moschee, asta e sigur. Și un lucru e sigur- este cu adevărat impresionantă. Are o lungime de 116 metri, este lată de 76 de metri și are o înălțime de aproape 60 de metri.

Interiorul său este foarte bogat și decorat foarte fastuos. Iar pe lângă superba sa arhitectură, catedrala are cel mai frumos patrimoniu cultural. Vei găsi aici obiecte meșteșugite, tablouri, dar și mormântul lui Cristofor Columb.

Elementul său principal, însă se află la Capilla Mayor. Este vorba despre un perete întreg de 22 de metri pătrați cu sculpturi în aur cu scene din viața lui Hristos. Cu adevărat impresionant.

Giralda

Turnul Giralda
Obiective turistice Sevilla, Giralda

Intrarea în catedrală îți va da acces la Girlada, turnul cu clopotul catedralei din Sevilla. La origine, era un vechi minaret al moscheii. Creștinii au adăugat aici pur și simplu, încă un nivel superior, pentru a putea pune încă câteva clopote, 24 în total.

Poți să urci până în vârf, pentru a admira cea mai frumoasă panoramă asupra întregului oraș. Aici nu sunt scări, ci doar un sol înclinat.

Alcazar de Sevilla

Alcazar de Sevilla
Locuri de vizitat în Sevilla, Alcazar de Sevilla

Alcazar Royal de Sevilla este palatal regal din oraș. Este un complex în stil maur, cea mai cunoscută atracție a orașului.

Nu ai cum să îl ratezi în escapada ta citadină. Oferă cel mai frumos spectacol, cu adevărat unic în lume.

Este o bijuterie pentru Sevilla, comparabilă cu grădinile Alhambra din Granada.

Alcazar Royal de Sevilla este locul de reședință al regelui Spaniei, un palat în stil arab și maur care reprezintă doar el singur magnificul stil al artei mudejar.

Decorațiile sale de la interior sunt foarte somptuoase. Fiecare încăpere și curte este decorată pe fiecare centimetru în parte cu motive geometrice, vegetale și azulejos.

Grădinile sale sunt cu adevărat imense cu fântâni, cu jeturi de apă și cu ghivece de flori. Este foarte plăcut să te plimbi aici și să profiți puțin de umbră.

Sunt cele mai somptuoase grădini, imense, perfect întreținute făcând și ele parte din minunățiile acestui palat.

Piața Spaniei din Sevilla (Plaza de España)

Piața Spaniei din Sevilla
Obiective turistice Sevilla, Piața Spaniei

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Sevilla este Piața Spaniei. Vei fi cu siguranță impresionat de dimensiunile sale și de frumusețea sa.

A fost concepută în anul 1929 în cadrul expoziției Ibero Americane, pentru a celebra descoperirea Americii de către conchistadorii spanioli.

Are 50 000 de metri pătrați și fiecare din pavilioanele sale a fost construit cu materiale nobile și extrem de elegante.

Palatul său se întinde în mijlocul unui semi-cerc, pe un diametru de 200 de metri, cu un stil atât gotic, cât și mudejar. Și după cum o indică și numele său, fiecare detaliu se raportează la istoria Spaniei.

Piața este magnifică și grandioasă cu canalele sale care o traversează, cu cele patru poduri ale sale care simbolizează cele patru regate vechi ale Spaniei, cu arcadele, cu fântâna sa și cu cele 48 de bănci din azulejos, fiecare reprezentând o provincie din Spania.

De asemenea, forma sa circulară simbolizează relația sa cu fostele colonii iar cele patru poduri care sunt legate de palat, cele patru regate ale Spaniei.

Aici, cărămida, marmura și ceramica se îmbină de minune. Pentru cei mai romantici, sunt posibile și plimbări cu barca.

Un lucru e sigur- fanii celebrei saga Star Wars, vor recunoaște cu siguranță această piață. a fost locul de filmare pentru Palatul lui Theed, de pe planeta Naboo.

Arhivele Indiilor (Archivo General de Indias)

Arhivele Indiilor din Sevilla
Ce să vizitezi în Sevilla, Arhivele Indiilor

Lângă Catedrală și Alcazar de Sevilla, se află Arhivele Indiilor. Vizita este gratuită și este un popas obligatoriu mai ales pentru a admira arhitectura admirabilă de aici. Interiorul său este și el foarte frumos.

Nu te aștepta însă să vezi faimoasele arhive. Sunt ținute departe, la adăpost de privirile indiscrete. Ei bine, da. Toate dosarele aliniate frumos pe rafturile de la bibliotecă sunt goale!

Cartierul Santa Cruz

Toate monumentele cele mai celebre ale Seviliei sunt grupate aici. Este cel mai reprezentativ pentru Sevilla, cel mai tipic, centrul său istoric, inima sa istorica cu adevărat, și deci cel mai turistic.

Aici vei găsi o mulțime de reminiscențe arabe și evreiești. Străduțele sale întortocheate și strâmte te vor face să crezi că ești cu adevărat într-o medina de lux. Aici se află cele mai importante moșteniri istorice, precum catedrala sa, cu Giralda și curtea sa minunată cu portocali.

El Arenal

Un port important între secolele XVI și XVII, acest cartier a devenit și mai important în epoca în care comerțul devenea din ce în ce mai puternic. El Arenal a sedus pe vremuri o mulțime de scriitori precum Cervantes, Lopez, Quevedo sau Lope de Vega.

Macarena

Oricât de surprinzător ar părea, acest cartier nu are legătură cu Fecioara cu același nume. Cartierul se întinde din nordul orașului, de la fluviul Guadaquivir până la spitalul San Lazaro și cimitirul San Fernando.

Una din cele mai celebre străzi de aici este Feria, unde se pot găsi construcții în stil gotic-mudejar.

Pe această stradă se află și Palatul Las Duenas, locul de naștere al poetului Antonio Machado și actualul loc de reședință al Ducesei de Alba.

Lipită de cartier, Alameda, este o promenadă cu numeroși arbori unde poți admira Coloanele lui Hercule și Casa Sirenelor.

Parcurile din Sevilla

Unele din parcurile de aici, precum Grădinile de Alcazar, au o vechime stupefiantă. Au fost construite mai întâi după principii arabe și remodelate mai apoi de Don Pedro I.

Altele au fost construite pentru a decora orașul în timpul Expoziției Universale. Este cazul Parcului Alamillo.

Casa de Pilatos

Este un palat aristocratic, construit în anul 1540 de către primul marchiz de Tarifa care s-a inspirat de la o călătorie în Italia pentru a construi palatul său. Rezultatul- palatul este un amestec de mai multe stiluri precum mudejar, gotic, sau renascentist.

Poți începe vizita cu maiestosul său patio, unde se află o fântână, în centru. În jurul său se află mai multe încăperi și poți face o pauză prin grădinile sale.

Parcul Maria Luisa

Este cel mai celebru parc din Spania, aflat lângă Piața Spaniei. Este un loc ideal, unde te poți plimba la umbră. Numeroase bazine, pâraie și fântâni te vor ajuta să te răcorești puțin.

Parcurgând parcul, vei ajunge la Piața America, foarte frumos amenajată și ea. Este supranumită și Piața Porumbeilor.

Plaza de Toros de Maestranza

Plaza de Toros
Locuri de vizitat în Sevilla, Plaza de Toros

Oricare ar fi părerea ta cu privire la coride și la tauri, această piață merită să fie descoperită. Arenele au fațade baroce și sunt veritabile instituții locale, cu un superb decor în nuanțe de ocru.

Metropol Parasol

Metropol Parasol
Cele mai frumoase atracții turistice din Sevilla, Metropol Parasol

Este un monument ieșit din comun. Este o provocare arhitecturală plină de măiestrie, care ne duce cu gândul la un OZN.

Este o structură din lemn, de 28 de metri care a fost construită de un arhitect berlinez pentru a reabilita Plaza de Encarnacion.

Va intriga prin forma sa stranie și a fost multă vreme obiectul unor polemici, mai ales datorită extravaganței sale care nu prea se potrivește cu patrimoniul local.

Muzeul Arheologic și Muzeul Artelor și Tradițiilor Populare

Muzeul Arheologic Sevilla
Atracții turistice Sevilla, Muzeul Arheologic

Aceste două muzee se află în Piața America în vechile pavilioane ale Expoziției Ibero- Americane.

Muzeul Arheologic se află în pavilionul Renașterii. Sunt expuse aici numeroase vestigii romane care provin in marea lor majoritate de la situl arheologic Italica.

Muzeul Artelor și Tradițiilor Populare se află în Pavilionul Mudejar. Vei descoperi aici viața tipică andaluză în diferite epoci.

Antiquarium și vestigiile sale

Aici sunt expuse o mulțime de vestigii. Este un loc foarte interesant din Sevilla, care se află exact sub Metropol Parasol.

Castelul San Jorge și piața sa acoperită

Castillo de San Jorge și Mercado de Triana sunt două locuri must see lipite unele de altele.

Primul, castelul, este sediul vechiului tribunal al inchiziției și a fost folosit și pe post de închisoare. S

e pot descoperi ruinele vechii clădiri care a devenit un loc de reflexie cu privire la abuzul de putere.

Acvariul din Sevilla

Acvariul din Sevilla

Poți descoperi secretele profunzimilor, făcând o vizită la Acvariul din Sevilla. Un super loc pentru a petrece o zi la rece.

Este o atracție modernă care și-a deschis porțile în 2014 și care adăpostește peste 400 de specii din viața marină și peste 7000 de animale. Sau de ce nu, pentru o experiență inedită, poți încerca să dormi cu rechinii.

Cartierul San Bernardo

Între Alcazar, Catedrala din Sevilla și Universitate, se află o mulțime de monumente emblematice ale orașului.

Între două vizite, printre străduțele pietonale, poți arunca o privire la creațiile artiștilor de pe stradă.

San Bernardo înseamnă inima orașului și îți va încânta ochii cu siguranță. magazine, muzee, monumente, vei avea de unde alege.

Cartierul Triana

Aici vei găsi sufletul orașului. În secolul XVI, prin intermediul numeroșilor artiști ce locuiau aici și a înmulțirii populației de țigani, s-a născut celebrul flamenco.

În zilele noastre, cartierul concentrează o mulțime de baruri și de restaurante frecventate de către localnici. Sera, te vei bucura cu adevărat de cea mai tipică ambianță andaluză.

Muzeul Artelor Frumoase

Muzeul Artelor
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Sevilla, Muzeul Artelor

Vei găsi aici ceea ce lipsea vizitei tale culturale. Este unul din cele mai bune exemple de manierism andaluz. Colecția actuală conține mari comori ale barocului sevilian și noi comori obținute prin importante donații.

CAAC

Este vorba despre Centrul Andaluz de Artă Contemporană. Se află în afara orașului, dar foarte aproape. Muzeul se află într-o mănăstire, unde rămășițele lui Columb au fost păstrate timp de 30 de ani.

Universitatea din Sevilla

Universitatea din Sevilla se află într-o fostă fabrică de tabac. Are numeroase curți interioare și o poveste foarte interesantă. Dacă vrei să te simți din nou ca un student, aici trebuie să ajungi.

Isla Magica

Este destul de greu de crezut că există un parc tematic în plin centru istoric al orașului. Parcul de distracții este situat pe locul original al Expo 92, pe malul râului, în partea de nord-vest a orașului.

Tema sa sunt aventurile coloniale ale orașului din secolul 16, oferind o mulțime de atracții.

Piața acoperită de lângă are o mulțime de standuri numeroase și mici locuri care te așteaptă pentru a degusta o mulțime de specialități locale.

Muzeul Dansului Flamenco, Băile Arabe și Muzeul Casa Murillo sunt alte atracții ce merită să fie descoperite.

Să vizitezi Sevilla înseamnă să te impregnezi și de cultura locala. Deci trebuie neapărat să asiști și la un spectacol de flamenco veritabil din regiunea andaluză.

De asemenea, trebuie neapărat să savurezi un tapas într-un din piețele sale sau în centrul său istoric.

Sevilla este unul din cele mai importante orașe din Spania datorită frumuseții și culturii sale. Va fermeca pe oricine vine aici, cu particularitatea cartierelor sale, cu grandoarea monumentelor sale, cu căldura locuitorilor săi și magia barurilor cu flamenco.

Sevilla face parte din categoria orașelor care ne marchează pentru totdeauna. Și toți turiștii spun că este un oraș care are ceva special.

Cu siguranță că și impetuozitatea monumentelor sale îl facă să aibă acest renume. Sau farmecul cartierelor sale populare. Sau parfumul iasomiilor care invadează piețele sau chitarele spaniole care se aud la orice colț de stradă. Rămâne de văzut….

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *