Europa

Obiective turistice Londra, cele mai frumoase locuri de vizitat

Obiective turistice Londra, iată cele mai frumoase locuri de vizitat.

Unul din cele mai frumoase orașe din lume, Londra este un oraș de descoperit și redescoperit, mereu, fără moderație.

Și fără să stai prea mult pe gânduri.

Care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Londra? Ce să vizitezi în capitala Angliei?

Dacă alegi să faci un sejur la Londra, fiecare zi va fi diferită. Asta e sigur. Este o capitală care reunește toate ingredientele unui sejur mai mult decât reușit.

Diversitatea monumentelor sale, a cartierelor sale, activităților și mai ales a amestecului incredibil de culturi, fac din ea o destinație unică și fascinantă.

Indisociabilă de taxiurile sale în nuanțe de negru și de autobuzele sale în nuanțe de roșu, Londra este unul din cele mai populare destinații turistice și nu e de mirare.

Monumentele sale emblematice, muzeele sale prestigioase, obiectivele turistice dar și dinamismul vieții sale urbane, fac din ea cea mai atractivă destinație.

Cu peste 20 de milioane de vizitatori în fiecare an, Londra este fără doar și poate una din cele mai primitoare capitale, dar și cele mai fascinante din lume.

Dinamică, multiculturală, festivă și istorică în același timp, Londra are o mulțime de argumente pe placul celor care vor să o descopere. Sexy pentru cei care vor asta, rafinată pentru alții, capitala Angliei are puterea de a fascina sau de a hipnotiza pe oricine.

Atât conservatoare, cât și excentrică, Londra este o destinație unică în genul său.

Acest oraș regal, cosmopolit și excentric, te așteaptă deci și pe tine să îl descoperi.

Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Londra și cele mai frumoase locuri de vizitat..

Big Ben și Palatul Westminster

Big Ben și Palatul Westminster
Ce să vizitezi în Londra: Big Ben și Palatul Westminster

Ce să vizitezi în Londra mai întâi? Big Ben este pentru Londra, ceea ce Turnul Eiffel este pentru Paris. Este cel mai emblematic simbol al orașului.

Trebuie neapărat deci sa ajungi aici să admiri impresionantul orologiu de peste 100 de metri înălțime, în continuitatea magnificului Palat Westminster.

Buckingham Palace

Buckingham Palace Londra
Obiective turistice Londra: Buckingham Palace

Un alt obiectiv turistic din Londra, care trebuie neapărat vizitat este Buckingham Palace.

Oare ce ar fi Anglia fără familia sa regală, un veritabil simbol al țării? Acest palat, unde stă regalitate britanică, este un adevărat must see de aici.

Numeroși turiști vin aici în fiecare zi, sperând să aibă șansa de a vedea un membru al familiei regale și pentru a asista la schimbarea de gardă.

Este reședința Reginei încă din anul 1952 și cuplul regal stă aici o bună parte din an.

Iată un mic indiciu- dacă regina se află aici, atunci drapelul este sus, în vânt. Dacă este în bernă, regina este plecată.

Catedrala Saint Paul

St Paul's Cathedral
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Londra: St Paul’s Cathedral

Este unul din cele mai frumoase centre spirituale de aici și este cea mai mare clădire religioasă din Marea Britanie. A doua ca mărime din lume, după Bazilica Sfântul Petru din Vatican.

Cea mai atractivă parte a catedralei este, fără îndoială, cupola sa mare, formată din trei galerii circulare.

După ce ați parcurs 257 de trepte ajungeți, la 30 de metri înălțime, prima dintre aceste trei camere, Galeria Șoaptelor (Whispering Gallery), un loc cu o acustică incredibilă unde puteți auzi chiar și cele mai mici zgomote produse în partea opusă a cupolei.

Chiar dacă este un loc istoric, reconstruit în anul 1666 după un incendiu puternic, acum adăpostește azi funeralii și nunți moderne.

Muzeele din Londra

Obiective turistice Londra British Museum
Obiective turistice de vizitat în Londra: British Museum

Nu poți să mergi la Londra și să nu vizitezi muzeele sale. În total, Londra numără numai puțin de 240 de muzee. Și foarte multe dintre ele au intrare gratuită.

Printre cele mai celebre, se numără:

British Museum cel mai popular, cu siguranță din oraș sau National Gallery care numără 2300 de tablouri. Este un muzeu gigantic, foarte distractiv cu 10 departamente de cercetare și colecții.

Îți place foarte mult arta contemporană și tot ce este la modă? Atunci trebuie să ajungi și pe la Tate Modern, o veritabilă pepită de artă modernă care se întinde pe 7 etaje, fabuloasa Galerie Saatchi sau Design Museum.

Tate Modern, un templu al artei abstracte, și-a găsit locul într-o veche centrală electrică gigant. Aici au loc ateliere interactive, expoziții și sunt rulate videoclipuri care te vor învăța să apreciezi așa cum trebuie arta.

Victoria and Albert Museum este un loc unde sunt îmbinate la perfecție arta decorativă și știința, domeniul haute couture și al cristalelor, dar și tapiseriile sau imprimeurile. Un loc fără frontiere care te va transporta în diferite epoci și regiuni ale lumii.

Museum of London trebuie neapărat să fie descoperit dacă vrei să afli mai multe despre istoria orașului. Se află chiar lângă Barbican Center, un alt centru de artă.

Muzeul de istorie naturala si muzeul de științe nu sunt deloc departe unele de altele, în cartierul South Kensington. O vizita ideala pentru cei care descoperă Londra în familie. Aici vei putea descoperi colecții de specimene descoperite de James Cook și de Charles Darwin.

Ideal pentru cei care sunt amatori de paleontologie, zoologie sau botanică. Din păcate, scheletul de diplodocus din sala cea mare a dispărut pentru a face loc unui schelet de balenă albastră.

Iar dacă vrei să îți faci poze cu cele mai realiste replici în ceară ale familiei regale, Daniel Craig, Ed Sheeran, Michael Jackson și mulți alții, trebuie să ajungi pe la Madame Tussauds.

Piccadilly Circus

Ce să vizitezi în Londra Picadilly Circus
Ce să vizitezi în Londra Picadilly Circus

Piccadilly Circus seamănă puțin cu celebrul Times Square. Este imposibil pur și simplu, să treci cu vederea această piață foarte colorată și animată de ecrane gigantice publicitare care sunt active 24 de ore din 24.

Este cu siguranță și mai impresionantă pe timp de noapte.

Se află în inima Londrei, la intersecția cartierelor Soho, Mayfair și St. James și este o piață cunoscută înainte de toate datorită fântânii dedicate Lordului Shaftesbury.

Leicester Square

Leicester Square Londra
Locuri de vizitat în Londra: Leicester Square

Aflat între Picadilly Circus și Trafalgar Square, Leicester Square este o piață foarte animată de cele două cinematografe imense ale sale, de cazinourile și discotecile sale.

Kew Gardens

Kew Gardens Londra

Este vorba despre grădina personala a reginei și are cea mai mare colecție de plante din Regatul Unit.

În fiecare an, regina își rezervă dreptul de a o închide pentru a se bucura doar ea de grădină timp de câteva ore.

Hampton Court Palace

Două ore poți încerca să cauți fantoma despre care se spune că bântuie pe aici. Și dacă două ore nu sunt de ajuns, atunci îți poți aduce sacul de dormit… dacă ai curajul.

Principalele cartiere din Londra

Notting Hill Londra
Cele mai frumoase locuri de văzut în Londra: Notting Hill

Printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Londra se numără și cartierele sale. Este aproape imposibil să vizitezi toate cartierele importante din Londra într-o singură zi. Iată care sunt chiar cele mai interesante:

Westminster este cu adevărat un must see din Londra. Este vorba despre un centru turistic și politic al orașului care are numeroase curiozități de descoperit.

City este centrul financiar și istoric din Londra. Aici se află bursa londoneză, banca Angliei și mai multe atracții. Aici se numără The Monument, Catedrala Saint Paul, Turnul Londrei, Podul Londrei și Muzeul Londrei.

Cartieul Soho, este cel mai mic cartier din capitala britanică. Are cel mai frumos mix social, are aici un Chinatown de Londra și se află la doi pași de Trafalgar Square.

Între anii 1665 și 1666, două teribile evenimente au marcat acest cartier. Este vorba despre ciumă și un mare incendiu care a devastat 75% din oraș. Din acest motiv, numeroase monumente au fost reconstruite începând cu anul 1666.

Shoreditch. Este un vechi cartier industrial care a fost reabilitat. Cu energia sa vibrantă, care îmbină de minune vechiul cu noul, la fiecare colț de stradă, acest loc este placul localnicilor, dar și la turiștilor.

Camden este un cartier cultural renumit care trebuie neapărat să fie descoperit. Este cunoscut pentru cultura sa alternativă, care te va surprinde cu siguranță, deoarece vei risca să vezi pe aici, atât gotici, cât și punkeri sau adepți ai unei culturi rockabilly. Sau alte stiluri unele mai originale decât altele.

Notting Hill este locul cel mai frumos pentru îndrăgostiți. Are o mulțime de căsuțe colorate și o piață idilică în aer liber. Este un cartier rezidențial pentru scriitori și artiști, care adoră să de adune aici. Sa nu uităm nici de faimoasa Portobello Market, aflată pe strada cu aceeași nume cu cea mai colorată ambianță. Aici vei găsi cea mai colorată, cea mai autentică și mai frumoasă atmosferă. Colecțiile de antichități și artizanii sunt omniprezenți aici.

Brick Lane este un cartier mai mic, un veritabil paradis pentru cei care sunt pasionați de street art și de magazinele vintage. Chiar dacă nu este atât de turistic, are cea mai frumoasă ambianță autentică.

London Tower Bridge

Tower Bridge Londra
Cele mai frumoase obiective turistice Londra: Tower Bridge

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Londra care atrage milioane de turiști în fiecare an este Tower Bridge.

Este al doilea monument emblematic sau simbolic din Londra. Leagă cartierele Southwark și Tower Hamlets, în apropiere de Turnul Londrei, de unde își ia numele și este cel mai sofisticat pod din lume, care se recunoaște foarte ușor după cele două turnuri gigantice ale sale in stil gotic.

London Tower Bridge este în același timp, o adevărată reîntoarcere în timp, o etapă fascinantă cu adevărat. În timpul unei vizite vei putea admira donjoanele și să admiri bijuteriile reginei.

Turnul Londrei

Tower of London
Cele mai importante atracții turistice de vizitat în Londra: Tower of London

Înscris în Patrimoniul UNESCO, Turnul Londrei este o fortăreață care ascunde mulți ani de istorie. A fost reședință regală, închisoare și loc de execuție iar azi este un magnific muzeu.

Vizitând deci această destinație te vei scufunda în epoca medievală și vei admira cele mai frumoase comori ale coroanei.

Hyde Park

Hyde Park Londra
Ce să vizitezi în Londra: Hyde Park

Este cel mai vast parc de aici, cu o suprafață de 140 de hectare. Este unul din cele nouă parcuri regale ale orașului.

Este cel mai bun loc pentru cei care adoră spațiile verzi și natura, fiind locul ideal pentru o lectură la sfârșit de zi.

Casa lui Sherlock Holmes

Casa și muzeul Sherlock Holmes Londra
Casa și muzeul Sherlock Holmes Londra

Dacă ai o pasiune pentru mistere și pentru Sherlock Holmes, trebuie să ajungi neapărat pe la Baker Street.

Este un loc plin de cultură din Londra, unde se află azi un muzeu consacrat în întregime celebrului detectiv. O atracție foarte populară în apropierea unei stații de metrou

Westminster Abbey

Obiective turistice Londra Westminster Abbey
Obiective turistice Londra: Westminster Abbey

Abația Westminster este un alt obiectiv turistic din Londra care trebuie vizitat neapărat. Este un alt simbol al orașului, al monarhiei britanice, aici au loc cele mai importante evenimente- nunțile, funeraliile naționale sau încoronările.

Este cel mai cunoscut monument religios de aici, unde sunt înhumați regii și reginele, dar și anumite personalități. Construcția sa început în secolul XIII și a durat aproape 300 de ani.

Trafalgar Square

Locuri de vizitat în Londra Trafalgar Square
Locuri de vizitat în Londra: Trafalgar Square

Una dintre cele mai importante piețe din orașul Londra este cu siguranță Trafalgar Square.

Această piață a fost făcut în memoria bătăliei de la Trafalgar, când Marina Regală a învins flotele franceze și spaniole în timpul războaielor napoleoniene.

Piața Trafalgar este împodobită cu mai multe statui și sculpturi memoriale și o fântână mare și impresionantă. Tot aici puteți admira impozanta coloană a amiralului Nelson.

London Eye

Ce să vizitezi în Londra: London Eye
Ce să vizitezi în Londra: London Eye

London Eye este o roată mare de 135 de metri înălțime care se află pe malul Tamisei. Este un obiectiv turistic care a fost inaugurat în anul 2000. Din acest motiv se mai numește și Roata Mileniului.

Trebuie deci să urci în ea atunci când vrei să ai o altă panoramă sau perspectivă a orașului Londra. Cu cartierul Westminster și Big Ben în apropiere, panorama va fi una de excepție.

Alte obiective turistice din Londra interesante

Fanii celebrului Harry Potter pot sa viziteze Studiourile Harry Potter și să meargă la gara Kings Cross. Cei mici, dar și cei mari, sunt fascinați de magia Harry Potter. Și Londra este probabil una din cele mai frumoase destinații pentru cei care sunt fanii micului vrăjitor. Poți ajunge deci la studiourile Warner din Londra pentru The Making of Harry Potter, o imensă atracție cu decoruri diferite, costume și obiecte din celebra saga.

Iar la gară, peronul 9 ¾ este reconstituit în gara Kings Cross. Kings Cross Station este platformă de plecare pentru studenții de la Hogwarts. Este cea mai importantă stație din lume, dar acum este cunoscută drept stația unde Harry Potter așteaptă celebrul Hogwarts Express. Aici îți poți face o poză cu eșarfa în vânt și cu un picior în sus împingând un cărucior înspre peretele magic care se deschide.

Poți să faci, de asemenea, shopping pe Oxford Street și pe Regent Street. Ar fi mare păcat să vii la Londra și să nu profiți de imensele posibilități de shopping de aici. Aici sunt mărci emblematice britanice, precum Top Shop sau Primark. Cele mai mari artere comerciale ale orașului se află pe Oxford Street și pe Regent Street.

Harrods. Este un loc imens, unde toate nebuniile se pot îndeplini. Are 92 000 de metri pătrați, șapte nivele unde poți găsi toate produsele posibile de la cele de lux, la cele pentru sport sau animale.

Grădina Zoologică are peste 12.000 de animale în interiorul porților sale. Și nu este cea mai frumoasă grădină din lume pe degeaba. Sunt atât de multe specii de animale aici, încât nu ajunge o zi să le descoperi pe toate.

Frumusețile Londrei pot să fie descoperite în autobuzul imperial. Un clișeu oare? Cu siguranță. Dar Londra este fără doar și poate cel mai bun loc unde te poți lăsa tentat de o plimbare cu autobuzul imperial.

Poți să iei metroul și să te oprești într-o stație la întâmplare. Dacă ești un amator de cea mai frumoasă arhitectură și dacă vrei să descoperi cea mai frumoasă stație de metrou din Londra, atunci trebuie să ajungi pe la Gants Hill și Southwark.

Sau mai poți bea un pahar cu bere în pubul Princess Louise. Este unul din cele mai vechi din Londra, datând din Epoca Victoriană. Stilul victorian reprezentat aici este pur și simplu fantastic.

Londra are acel ceva care a fascinat și va fascina mereu vizitatorii săi. Este un oraș foarte animat și foarte colorat, un oraș al culturii și al luminii care surprinde pe oricine ajunge aici.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *