Europa

Obiective turistice Barcelona, cele mai frumoase locuri de vizitat

Te pregătești să vizitezi Barcelona? Vrei să afli care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Barcelona și cele mai importante locuri de vizitat?

Barcelona, cea mai maiestuoasă destinație turistică, este al doilea oraș ca mărime din Spania și capitala Cataloniei. Un oraș de renume mondial cu numeroase obiective turistice,  bogății arhitecturale, istorice, gastronomice și artistice.

Barcelona este un oraș cu numeroase locuri de vizitat, soare, plaje, căldură și cei mai primitori localnici.

Este și un superb oraș cu viața trepidantă care știe cum să fie pe placul tuturor.

Descoperă gastronomia sa minunată, dansează pe ritmul muzicii sale nocturne, plimbă-te în cel mai frumos frumos și cel mai bine păstrat cartier gotic, petrece o zi la plajă și minunează-te în fața celei mai frumoase arhitecturi.

Ei bine, da, Barcelona este o destinație turistică inimitabilă. Este un oraș cu o identitate atât de frumoasă și cu o personalitate atât de incomparabilă, încât vei dori sa mai revii aici, cu siguranță.

Iată cele mai frumoase obiective turistice din Barcelona și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Sagrada Familia

Templo Expiatorio de la Sagrada Familia
Ce să vizitezi în Barcelona: Sagrada Familia

Ce să vizitezi în Barcelona mai întâi? Sagrada Familia reprezintă bijuteria arhitecturală a arhitectului catalan Antoni Gaudi și una din cele mai spectaculoase bazilici din lume.

Este deci primul lucru pe care trebuie să îl descoperi la Barcelona, neapărat. Aici va începe aventura care te va duce la descoperirea caracterului unic al orașului.

Cei care s-au cam plictisit de bisericile tradiționale, vor fi cei mai încântați cu siguranță. boltele sale modelate cu ajutorul unor ramuri de copaci și vitraliile sale au un efect de curcubeu deci nu ai cum să o uiți prea ușor.

Sagrada Familia este opera majoră a arhitectului Gaudi, care a murit lovit de un tramvai înainte să o termine. Și nu este degeaba un simbol emblematic al Spaniei. Fațada sa este pur și simplu halucinantă și prezintă evenimentele majore din viața lui Hristos.

Și cum nu este nici acum terminată, arhitectul șef prevede terminarea construcției pentru anul 2023. Deci este un proiect de o amploare și de o ambiție de neegalat.

După aproape 140 de ani de când a început construcția sa, se estimează că este gata într-o proporție de trei sferturi.

Iar atunci când va fi gata, va fi pur și simplu, cea mai înaltă biserică din lume și nu va semăna cu nici un edificiu religios pe care l-ai văzut până acum. În orice caz, pentru Gaudi a fost opera vieții sale.

Parcul Guell

Parcul Guell
Obiective turistice Barcelona: Parcul Guell

Parcul Guell este printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Barcelona unde să respiri aer curat.

Nu ai cum să vizitezi Barcelona, fără să ajungi într-un alt loc emblematic. Un parc urban de vis, o viziune utopică a bogatului industriaș Eusebi Guell, de la începutul secolului XX.

Este un parc cunoscut mai ales pentru celebra sa salamandră făcută din mozaic. Dacă ajungi aici într-o zi cu soare, te vei putea bucura de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului, deoarece pacul se află la înălțime.

Am putea spune că este o grădină surprinzătoare inspirată din Hansel și Gretel, cu cele mai colorate căsuțe, cu statui uimitoare și coloane dorice.

Vizitează Barcelona și cartierul său istoric Barrio Gótico

Barrio Gótico de Barcelona
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Barcelona: Barrio Gótico

Barrio Gotico, cartierul gotic. Este vorba despre centrul medieval al orașului care trebuie neapărat să fie descoperit. Te poți plimba aici pe cele mai frumoase străduțe, admira arhitectura ș vestigii care datează din epoca romană.

Vei găsi aici, de asemenea și unele situri istorice minunate. Catedrala Santa Creu, Piața Saint Jaume, care a devenit un centru instituțional al capitalei catalane, Plaça Nova și Plaça del Pi sunt locuri minunate unde poți bea un pahar și poți asculta muzică de stradă.

Străduțele vechi de aici, pavate apar ca un minunat catalog în aer liber, de artă și de istorie.

Orașul vechi deci sau Ciutat Vella te va ajuta să descoperi istoria orașului. De la străduțele cartierului sau gotic până la pasajele sale secrete El Born inima istorică a capitalei catalane oferă cea mai frumoasă experiență vibrantă și pasionantă.

Muzeul Istoric al orașului Barcelona

Museo de Historia de Barcelona
Museo de Historia de Barcelona

Muzeul Istoric al Orașului este un obiectiv turistic din Barcelona pe care trebuie neapărat să-l vizitezi dacă te interesează trecutul medieval al orașului.

Fondat în 1943, este un muzeu care păstrează, documentează, descrie și expune patrimoniul istoric al orașului Barcelona, ​​de la origini până în zilele noastre.

Muzeul Maritim

Muzeul Maritim din Barcelona

Muzeul Maritim al orașului se află în fostul șantier naval care a fost restaurat și transformat în muzeu în anul 1936.

Vei găsi deci aici vapoare de epocă, instrumente marine precum hărți, busole și compasuri, dar și obiecte aduse din jurul lumii.

Este o atracție turistică interesantă pentru a descoperi anumite cuceriri, supremația navală spaniolă si istoria maritimă barceloneză.

Boqueria

Boqueria Barcelona
Locuri de vizitat în Barcelona: Piața Boqueria

Boqueria este o piață aflată pe o străduță adiacentă bulevardului La Rambla și este un loc emblematic de aici. Există încă din perioada medievală, chiar dacă s-a instalat aici de doar 200 de ani.

Aceste hale elegante cu acoperișul lor din metal și sticlă foarte ușor de recunoscut, au fost create în anul 1914.

Muzeul Picasso din Barcelona

Muzeul Picasso Barcelona
Ce să vizitezi în Barcelona: Muzeul Picasso

Unul din cel mai influenți artiști ai secolului XX, Pablo Picasso, s-a născut în anul 1881 la Malaga și a petrecut câțiva ani la Barcelona.

Muzeul Picasso a fost fondat în anul 1963, fiind astfel, primul muzeu dedicat artistului, având aici expuse cele mai mari opere ale artistului. Este un muzeu cu opere ordonate cronologic cu peste 4200 de opere, chiar din copilăria sa.

Las Ramblas

Las Ramblas
Locuri frumoase de văzut în Barcelona: Las Ramblas

Las Ramblas este cel mai cunoscut loc de aici, fără doar și poate. Este un imens bulevard mărginit de arbori, de cafenele și de magazine, cu o lungime de 1,2 km.

Se întinde de la Port Vell, în sud, până la Plaça Cataluna în nord, până la statuia lui Cristofor Columb.

Este cel mai frumos loc pentru plimbări, cu statui vii, cu magicieni, terase și florărese care animează locul.

Vei găsi aici o mulțime de magazine, suveniruri, florari, dar și o mulțime de restaurante de tip fast food. Cu siguranță că vei trece și prin fața marelui teatru Liceu, dar și în fața Pieței Boqueria, foarte colorată cu o mulțime de etajere cu dulciuri, ciocolată, salate de fructe sau sucuri smoothie.

Una din cele mai frumoase piețe ale orașului, este fără îndoială Plaça del Rei sau Place Real. Foarte aproape de Las Ramblas, aceasta piață adăpostește Fântâna Celor Trei Grații, dar și numeroase magazine, cafenele și baruri, ascunse sub arcade. Un loc perfect pentru a vedea viața barceloneză și pentru a face o pauză în timpul sejurului tău.

Telefericul

Este cel care pornește de la Port Vell pentru a ajunge la muntele Montjuic. Pentru a ajunge aici, trebuie să se ia metroul până la Barceloneta, apoi să se coboare pe stradă, până la turnul cel mare.

El Camp Nou

Este stadionul de fotbal din Barcelona care poate primi până la 99 000 de persoane. În plus, este cel mai mare stadion de fotbal din Europa.

Plaja Barceloneta

Este imposibil să vii în Spania, la Barcelona și să nu treci și pe la mare. Barceloneta este cea mai apropiată plajă de centrul orașului. Se află pe lângă un vechi cartier de pescari, foarte fermecător, care merită și el să fie descoperit.

Casa Batlló

Casa Batllò
Cele mai frumoase obiective turistice din Barcelona: Casa Batllò

Casa Batlló este o lucrare a celebrului arhitect Antoni Gaudí, care se află la numărul 43 de pe Passeig de Gràcia. Considerată una dintre cele mai originale creații ale sale, clădirea a fost declarată, în 2005, patrimoniu mondial UNESCO.

Este o casă care pare ieșită direct dintr-un basm. Este o adevărată bijuterie arhitecturală și de inginerie care te va surprinde în orice colț.

Are o fațadă destul de stranie, cu cele mai elaborate detalii arhitecturale. Interiorul are și el un design magnific.

Casa oaselor o adevărată legendă, un vis cu adevărat suprarealist, unde fantezia este la putere. Unora fațada sa le sugerează oasele unui schelet, oasele victimelor unui balaur, de aceea i se spune așa, Casa Oaselor sau Batlló, în spaniolă.

Casa Milá

Casa Milá
Cele mai frumoase atracții din Barcelona: Casa Milá

Casa Milá, construită de Gaudi între anii 1906 și 1912, este celebră datorită ferestrelor sale mari și balcoanelor din fier. Este cunoscută și sub numele de Pedrera, fiind un edificiu clasat care se poate vizita tot anul.

Are cel mai impresionant acoperiș și o fațadă care ne duce cu gândul la mare și la valurile sale.

Este una din cele mai celebre creații ale lui Gaudi care permite să te bucuri de cea mai frumoasă priveliște asupra Barcelonei.

Palatul Muzicii

Palatul Muzicii (Palau de la Música Catalana) este unul din cele mai frumoase săli de concert din lume. Ornamentele sale și culorile sale sunt sublime, mai ales pe timp de zi, atunci când razele soarelui pătrund înăuntru.

Din exterior, structura clădirii apare complexă și originală, de fapt se pot vedea scările care duc spre diferitele camere ale Palatului direct din exterior, iar fațada este îmbogățită cu diverse arcade și balcoane complexe.

În interior este posibil să admirați o sală de concerte unică în lume, cu fotolii aranjate într-o poziție semi-eliptică, structura sălii este apoi îmbogățită de un luminator în formă de picătură și de mai multe ferestre care luminează sala, chiar și fără a fi nevoie de un lumină artificială.

Tavanul camerei este împodobit cu trandafiri ceramici albi și roz.În final, organul din 1908 este foarte frumos, decorat cu statui reprezentând femei care cântă la diferite instrumente muzicale.

Tibidabo Barcelona

Tibidabo Barcelona
Locuri de văzut în Barcelona: Tibidabo

Este fără doar, și poate, un lucru must see de aici. Are mai multe atracții aici, pe placul tuturor. În primul rând, Tibidabo este un munte care ajunge până la 512 metri și care domină orașul.

Nici un loc din Barcelona nu oferă priveliști la fel de magnifice.

Aici se află și o bazilica, Sagrat Cor care poate să fie văzută din toate colțurile orașului. Are un stil neogotic și are un interior superb.

Parcul de distracții de aici este pur și simplu minunat. Este un parc funcțional din anul 1899 și mai are încă construcțiile originale.

Rambla Poblenou

Rambla Poblenou este unul din cele mai șic cartiere ale orașului. Este chiar un cartier mai autentic decât cel gotic. Poți bea ceva pe o terasă și profita de atmosfera idilică de aici.

Piața Sant Antoni (Mercat de Sant Antoni)

Este fără îndoială cea mai emblematică piață de aici. A fost închisă mulți ani pentru lucrări de renovare dar este din nou disponibilă publicului. Va impresiona cu siguranță prin complexitatea și finețea arhitecturii sale.

Este foarte impresionată prin mărimea sa, structura sa metalică în formă de cruce care este caracteristică pentru halele comerciale din secolul XX. Vei găsi aici cele mai frumoase lucruri vechi și produse locale.

Parcul de la Ciutadella

Un cuvânt, se folosește cel mai adesea, pentru a descrie acest parc- magnific. Foarte multă vreme, acest parc a fost singurul spațiu verde din acest oraș trepidant. Și chiar dacă acum există mai multe parcuri, acesta este considerat cel mai bun.

Se întinde pe peste 17 hectare și nu este un simplu parc- are și o grădină zoologică, un lac mic, muzee, Parlamentul Cataloniei și o imensă fântână centrală.

Parcul Collserola

Parcul Collserola este cel mai mare parc de aici și se află în afara centrului orașului. Vei descoperi fauna și flora Barcelonei pe peste 800 de hectare.

Fie că vrei să faci o drumeție sau pur și simplu o plimbare, poți admira cele mai frumoase specii sălbatice și protejate din 1987, data când a fost declarat rezervație naturală.

Deci dacă apreciezi arhitectura și tu, cu siguranță că vei fi încântat de această destinație turistică. Orașul Barcelona a fost cel mai frumos teren de joc al unor arhitecți geniali Gaudi, Domenech i Montaner, Puig i Cadafalch care au construit aici clădiri cu forme și culori unice, în stil Art Nouveau sau Modernism Catalan.

Vei putea vizita toate aceste obiective turistice care pornesc de la un parc public, Parcul Guell, la un spital, Sant Pau, trecând și pe la o sală de concert, Palatul Muzicii sau unele reședințe private- Casa Battló sau Casa Mila.

De asemenea, trebuie neapărat să descoperi și arta stradală de barceloneză. Arta urbană este prezentă peste tot aici. Vei gasi aici grafitti, taguri, stickere si afise care tronează pereții. Poți admira mai multe fresce în Raval, cartierul El Born sau Gracia.

Buncherele Carmel merită și ele să le faci o vizită. Sunt din perioada Războiului civil și misiunea lor era de a împiedica avioanele, mai ales cele italienești să distrugă orașul. Poziția lor de la poalele munților Collserola le permite într-un fel să controleze o parte joasă a orașului.

Sau mai poți admira cel mai frumos apus de soare din Arcul de Triumf. Un punct comun între țara noastră, Franța și Spania- fiecare are câte un Arc de Triumf. Monumentul de aici are o înălțime de 30 de metri, a fost construit din cărămizi roșii și este ornat cu motive din piatră. Spaniolii spun despre el că este o adevărată operă de artă.

Ai înțeles deja, Barcelona posedă toate farmecele unui oraș mediteranean. Nu prea contează durata sejurului tău, cu siguranță că te vei îndrăgosti și tu de acest loc. Dar și de multiplele activități propuse aici și locurile de vizitat.

Este un oraș foarte dinamic cu secole de istorie pe străduțele sale care se poate descoperi în 1001 feluri.

Barcelona este o destinație de vis ieșită parcă dintr-un basm, cu piețe animate, cu căsuțe mărginite de arbori și cu cea mai fascinantă arhitectură.

Un oraș mediteranean și balnear de vis, cu alte cuvinte.

Cu restaurantele sale fabuloase cu paella, baurile sale cu pintox, cu produsele de mare excepționale și vinurile sale locale extraordinare, dar și cu scena sa artistică de renume mondială și cea mai animată viață nocturnă, Barcelona îmbină de minune și fără prea mult efort istoria cartierelor sale cu un apetit sănătos pentru noutate și modernitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *