Lisabona cu bicicleta: închirieri, excursii, piste de biciclete…

La prima vedere, Lisabona, cu dealurile sale, străzile înguste și pietruite și traficul, nu pare a fi orașul perfect pentru o excursie cu bicicleta. Cu toate acestea, în ultimii ani, mersul cu bicicleta în Lisabona a devenit accesibil tuturor datorită noilor piste de biciclete și a numeroaselor companii de închiriere de biciclete: porniți la descoperirea coastelor și a parcurilor și descoperiți o altă latură a capitalei portugheze. În șa!

A descoperi un oraș cu bicicleta înseamnă să ai o altă viziune asupra a ceea ce oferă, iată cele mai bune trasee de biciclete pentru Lisabona.

Cel mai popular: malurile râului Tagus

Traseul de biciclete Lisabona Tagus

Credit foto: Flickr – Yann Coeuru

Această pistă de biciclete, lungă de aproape 20 km și separată de șosea, se desfășoară de-a lungul râului Tagus și vă permite să ajungeți la Santa Apolonia din Parque das Nacoes. Pe lângă priveliștile frumoase de coastă, vă veți bucura de un teren relativ plat și veți trece pe lângă multe dintre atracțiile turistice de top din Lisabona. Din păcate, acest traseu poate fi deosebit de aglomerat în timpul sezonului turistic de vârf.

Cel mai împădurit: Monsanto Park

Traseu de biciclete Lisabona, Monsanto Park

Credit foto: Flickr – André Ramos

Departe de aglomerația de turiști și de trafic, uriașul parc Monsanto oferă o alternativă mai liniștită pentru turiștii care doresc să exploreze Lisabona cu bicicleta. Începeți plimbarea din vârful parcului Eduardo VII cu metroul sau de pe Avenida da Liberdade și bucurați-vă de o priveliște frumoasă a râului Tagus și a castelului Sao Jorge. Pentru a evita să vă rătăciți pe cei 40 km de trasee, luați harta parcului înainte de a pleca.

Cel mai relaxant: de la Cascais la plaja Guincho

Traseu de ciclism Lisabona, Guincho

Credit foto: Flickr – Ne place Lisabona

Luați trenul spre Cascais, unde începe o buclă de 20 km de pistă de biciclete de-a lungul coastei și a stâncilor impresionante, trecând pe lângă frumoasa plajă de surfing Guincho. Cea mai bună opțiune pentru a ajunge la plajă este probabil mersul cu bicicleta, deoarece transportul este limitat, iar parcarea este scumpă. În plus, municipalitatea din Cascais închiriază gratuit biciclete, astfel încât vă puteți bucura de o excursie de o zi la un preț mai mic.

Cel mai tipic: De la Costa da Caparica la Fonte de Telha

Traseu de ciclism Lisabona, Cacilhas

Credit foto: Flickr – Antonio Periago Miñarro

Urcați-vă la bordul feribotului de la Cais do Sodre la Cacilhas cu bicicleta și alăturați-vă unei alte piste de biciclete de-a lungul coastei, trecând prin sate fermecătoare de pescari. Luați o pauză gastronomică într-una dintre cafenelele mici sau restaurantele locale. În sezonul de vârf, fiți pregătiți să împărțiți drumul cu mulți alți turiști, dar dacă încercați în sezonul de jos, veți avea drumul doar pentru dumneavoastră și vă veți bucura de vremea mai caldă.

Unde să închiriezi o bicicletă în Lisabona?

Unde să închiriezi biciclete în Lisabona

Credit foto: Flickr – Alejandro

Bicicletele biCas

Dacă aveți un buget restrâns, puteți închiria gratuit o bicicletă biCas pentru o zi (între orele 8.00 și 19.00 vara sau 9.00 și 16.00 iarna), o inițiativă a municipalității din Cascais. Nu este posibil să le rezervați în avans, așa că este recomandabil să mergeți dimineața devreme. Vă rugăm să rețineți că aceste biciclete nu au angrenaje sau încuietori și că nu aveți nevoie de cască. Puteți închiria aceste biciclete de la gară, de la biroul de turism și de la Casa da Guia. Vi se va cere să prezentați o dovadă de identitate.

Rcicla

Cunoscut pentru faptul că oferă cele mai bune prețuri, 8 euro pe zi, acest mic “garaj” de biciclete va atrage și pasionații care pot petrece câteva ore culegând și bricolând înconjurați de piese de schimb.

Biciclete Iberia

La această companie veterană de închiriere de biciclete din Lisabona puteți închiria o bicicletă pentru o zi de la 14 euro și, dacă doriți, puteți găsi și biciclete ceva mai scumpe. Bike Iberia oferă, de asemenea, numeroase tururi organizate.

Belem Bike

Puteți găsi Belem Bike într-unul dintre containerele din zona Without Stress și puteți închiria o bicicletă de la 20 de euro pe zi și o puteți repara dacă este necesar.

Informații practice înainte de a închiria o bicicletă în Lisabona

Vizitați Lisabona cu bicicleta

Credit foto: Flickr – Haddock83

Ciclismul în Lisabona: este accesibil tuturor?

Pistele de biciclete sunt o modalitate excelentă de a vă deplasa prin capitală cu mai puține riscuri, în special cea relativ plată de-a lungul drumului de coastă N247. Cu toate acestea, dacă vă decideți să vă aventurați în afara acestor trasee, aveți grijă la liniile de tramvai și la drumurile pietruite. Celebrele 7 dealuri ale orașului merită, de asemenea, luate în considerare, dacă nu doriți să vă vedeți nevoit să vă împingeți bicicleta. În cele din urmă, ca în toate orașele, aveți grijă la conducătorii auto.

Obțineți o hartă a traseelor de biciclete din Lisabona

Hartă traseu de ciclism Lisabona Instrumentul esențial înainte de a vă urca pe bicicletă este harta traseelor pentru bicicliști din Lisabona. Îl puteți obține de la Bike Iberia și de la biroul de turism. Acesta nu numai că prezintă toate traseele de ciclism din zona Lisabonei, dar și diferitele tipuri de teren, pante și puncte de interes.

Transportați-vă bicicleta în mijloacele de transport în comun

  • Metro: De luni până vineri, aveți voie să vă luați bicicleta doar după ora 20.00.
  • Trenuri: Unele vagoane sunt prevăzute în acest scop, însă nu uitați că, la orele de vârf, deplasarea cu o bicicletă poate deveni complicată.
  • Feriboturi: Puteți folosi gratuit feriboturile cu bicicleta.
TravelMax.ro