Lençóis Maranhenses din Nordeste – Brazilia

În Brazilia, în Nordeste există un loc magnific pe care puțini călători l-au văzut până acum: este vorba de Lençóis Maranhenses, literalmente “foile din Maranhão”, dune nesfârșite de nisip alb, presărate cu lagune cu apă limpede. Descoperiți prin acest articol acest loc magnific și posibilele excursii pe care le puteți face pentru a le trăi în realitate.

Istoria acestei mări de dune

Nimic nu se compară cu fascinantul Lençóis Maranhenses din Brazilia. Prin urmare, originea sa este cu totul specială. Este situat în zona Parcului Național Lençóis, în regiunea Maranhão, pe coasta de nord-est a Braziliei, la poarta de intrare în Oceanul Atlantic. Ceea ce ar putea fi confundat cu un miraj este, de fapt, un peisaj real, cu dune de până la 40 de metri înălțime și bazine de apă dulce.

Crearea acestui loc este naturală: de mii de ani, mareea transportă pe plajă sedimentele râului Parnaíba, care s-au aglomerat pentru a forma un deșert de dune. În timpul sezonului ploios, de obicei între octombrie și martie, pot cădea peste 2000 mm de apă pe an, mai mult decât în Islanda. Această întâlnire a sedimentelor de argilă și a apei creează un peisaj de dune presărat cu lagune cu apă verde smarald și albastru cristal. Văzute din cer, Lençóis arată ca niște cearșafuri, de unde și numele lor de “așternuturile din Maranhão”.

Vizitați Parcul Național Lençóis

Cum se ajunge acolo?

Primul pas este de a zburați la São Luís. Apoi, pentru a ajunge la Parcul Lençóis Maranhenses, există mai multe posibilități.

  • Cu autobuzul: cel mai convenabil

Există câteva autobuze care pleacă de la aeroportul São Luís și merg spre Barreirinhas principalul punct de plecare pentru excursii. Agențiile private oferă, de asemenea, un transfer cu autobuzul privat din São Luís. Atenție, nu este neapărat mai scump să treci printr-o agenție! Este nevoie de aproximativ 4 ore pentru a ajunge acolo. La 11 km de Barreirinhas se află Atins care este un mic sat de pescari, de unde pornesc și unele excursii. Pentru cei cărora le place autenticitatea și liniștea, Atins este locul potrivit.

Dacă aveți un buget mai mare, puteți închiria o mașină pentru a merge la punctele de plecare menționate mai sus. Cu toate acestea, nu veți economisi prea mult timp cu autobuzul, deoarece drumurile sunt accidentate și este dificil de condus în Brazilia. De asemenea, din motive de siguranță, nu este recomandabil să conduceți pe timp de noapte.

Descoperirea acestui loc unic în lume

lencois-bresil5

Credit foto : Flickr- Fred Schinke

Sunt disponibile mai multe formate de tururi ghidate de profesioniști, cum ar fi Agenția Taguatur .

Pentru a vă bucura pe deplin de acest loc incredibil, vă recomandăm să alegeți al doilea format de tur. Este necesară o condiție fizică bună. Pentru a ajunge la dune, un Călătorie de 45 de minute cu 4×4 pe poteci nisipoase printre tufișuri, cai și râuri. Această plimbare va fi de neuitat pentru dumneavoastră.

Când ajungi la marginea dunelor, îți vei vedea călătorie pe jos va începe. 4×4 nu pot merge mai departe din motive ecologice. Fiți pregătit să să meargă mai mulți kilometri pe jos urcând și coborând pe aceste nenumărate dune și descoperind lagunele. Drumeția în deșert este o activitate incredibilă. Priveliștea de la marea de dune este uluitoare, mai ales la apus. De asemenea, vă puteți reîmprospăta înotând în lacurile cu apă dulce din mijlocul deșertului.

Iată pe scurt principalele lagune de vizitat. În apropiere de Barreirinhas, la lagoa Azulcea mai adâncă, cu o adâncime de 3 metri și una dintre cele mai mari lagune din parc. The lagoa das Gaivotas este o lagună frecventată de păsări marine, cum ar fi rândunelele, numite și rândunele de mare. The lagoa BonitaLagoa Bonita are o culoare albastră rafinată și este dominată de o dună de peste 30 de metri înălțime. Pe partea Atins, veți găsi lagoa Verde și Tropical cu o culoare verde smarald!

Veți petrece noaptea într-unul din oaza din parcul național, unde trăiesc încă unele comunități locale. O schimbare de peisaj și o aventură sunt garantate!

Pentru cea de-a doua zi de excursie, puteți continua călătoria pe jos între dune și lagune sau puteți alege să luați un tur cu barca pe Rio Preguiças unde mangrove, palmieri și maimuțe mici. În timpul acestui tur, veți avea ocazia să urcați cele 160 de trepte ale farului Rio Preguiça, care vă va oferi o priveliște frumoasă asupra împrejurimilor.

O altă experiență incredibilă: puteți, de asemenea, să admirați Lençóis Maranhenses de pe cer. Mai multe zboruri deasupra locului în avioane turistice sunt oferite de agenții, cum ar fi Aérea sau Paraíso do Caju care vă oferă posibilitatea de a vă schimba viziunea asupra acestui deșert.

Ceva care să te facă să visezi…

E BINE SĂ ȘTIȚI

-Este interzis și periculos să vă aventurați în parcul național pe cont propriu. Este necesară însoțirea unui ghid.
Pentru excursiile de mai multe zile este necesară o condiție fizică bună, deoarece veți merge timp de mai multe ore în deșert.

Vizitarea Lençóis Maranhenses: cât de mult ar trebui să bugetezi?

Pentru un sejur de două zile și o noapte în zonă, inclusiv transportul dus-întors din São Luís, ar trebui să vă bugetați între 120 și 150 EUR. pe persoană. Nu ezitați să negociați cu 2 sau 3 agenții diferite pentru a obține cel mai bun preț. Cu toate acestea, ceea ce nu ar trebui să faceți este să mergeți la Barreirinhas pe cont propriu și apoi să negociați la fața locului. Veți fi blocați acolo și nu veți avea altă soluție decât să plătiți prețul care vi se cere…
Pentru zborul deasupra parcului, va trebui să acordați aproximativechivalentul a 75 EUR.. Prețul poate părea ridicat, dar merită. Peisajul și experiența pe care o veți avea vor fi printre cele mai frumoase din călătoria dumneavoastră în Brazilia.

Pentru a lua în rucsac

După cum am menționat mai devreme, acest loc este situat într-un deșert unde temperatura poate fi de aproximativ 40°. Prin urmare, condițiile de vizitare sunt speciale și este important să rețineți următoarele:

  • A sticlă de apă și/sau o sticlă de apă, filtrată sau nu, pe care o puteți umple în lagune cu apă potabilă.
  • De la Protecție solară nepoluante, este mai bine să respectăm lagunele.
  • A pălărie sau șapcă pentru a vă proteja de soare.
  • costum de înot și un prosop de plajă.
  • A camera pentru a imortaliza acest moment minunat.

Excursia în imagini…

lencois-bresil-6

Credit foto : Flickr – Fred Schinke

lencois-bresil4

Credit foto : Flickr – Fred Schinke

lencois-bresil11

Credit foto: Flickr – Ambiental Turismo

lencois-bresil-8

Credit foto : Flickr – Fred Schinke

Pentru a-ți continua călătoria…

TravelMax.ro