În ce zonă ar trebui să stau în Le Touquet-Paris-Plage?

Pentru un weekend sau pentru o ședere mai lungă, unde să dormi în Le Touquet-Paris-Plage? Descoperiți cele mai bune cartiere din perla Coastei de Opal.

Situat pe Canalul Mânecii și la gura de vărsare a râului Canche, orașul Le Touquet-Paris-Plage este o stațiune balneară din Pas-de-Calais. O adevărată perlă a Coastei de Opal, orașul și coasta sa au multe de oferit vizitatorilor, de la moștenirea sa culturală la istoria și natura înconjurătoare. Descoperit în 1837 de către Alphonse Daloz Dunele care au văzut nașterea “Arcachonului Nordului” sunt acum un loc de întâlnire popular, unde eleganța a fost combinată cu o anumită artă de a trăi de peste o sută de ani.

Le-Touquet-Paris-Plage este un loc de viață în sine, un refugiu intergenerațional și un interludiu de relaxare, și este unul dintre locurile de vizitat în timpul verii, primind mii de vizitatori în fiecare an. În timpul iernii, nisipul său fin construit pe dune artificiale pentru a proteja mediul înconjurător, găzduiește celebra competiție Enduro, Enduropale.

Dar unde să vă cazați în timpul șederii? Ce cartiere/locuri să alegeți? Există o mulțime de hoteluri de lux, case de oaspeți și case private în Le Touquet-Paris-Plage, dar trebuie să știți ce cazare să alegeți. Pentru a face lucrurile mai clare, am selectat cele mai bune zone în care să stați în Le Touquet-Paris-Plage în timpul șederii dumneavoastră.

Centrul orașului

Primăria, Touquet-Paris-Plage

Credit foto: Wikipedia – JBCousin

Un sejur în inima orașului Le Touquet înseamnă să combini farmecul unui mic centru “chic și confortabil” cu cel al plajei din apropiere. Plimbați-vă pe străzi pentru a descoperi comorile arhitecturale ale vilelor bogate (în stil anglo-normand sau Art Deco) înainte de a porni la cucerirea comorilor arhitecturale și culturale, cum ar fi Palais de l’Europe superba primărie sau impunătorul Hotel Westminster. Rue Saint-Jean este o stradă pietonală plină de magazine, baruri și braserii, unde puteți degusta mâncăruri locale.

Evenimentul de neratat de sâmbătă dimineața este piața situată sub halele acoperite din centrul orașului. Este o ocazie de a cumpăra produse locale, cum ar fi celebrul “ratte du Touquet” (cartof cultivat pe Coasta de Opale). Nu ratați să vă opriți la Fabrica de ciocolată “Au Chat Bleu o instituție în oraș din 1921.

După cum puteți vedea, centrul orașului Le Touquet-Paris-Plage este locul ideal pentru a vă caza dacă doriți să profitați de siturile și monumentele pe care zona le are de oferit și să vă bucurați de viața locală, beneficiind în același timp de acces rapid la plaje și la natura înconjurătoare.

Frontul mării

Plaja Le Touquet Frumusețea Plaja cu nisip fin Le Touquet te face să uiți repede de austeritatea fațadelor clădirilor de pe malul mării construite în anii ’70 și ’80. Și pe bună dreptate, se întinde pe o distanță de peste 12 km, de la gura Canche, în nord, până la dunele de nisip din sud, în fața Canalului Mânecii. Înot, plimbări lungi sau călărie, sporturi nautice, plajă… Toate plăcerile unei stațiuni balneare fermecătoare vă stau la dispoziție. Cea mai populară activitate pentru amatori și entuziaști este, desigur, o sesiune de iahturi pe nisip pe plajă la maree joasă, o pasiune autentică!

De asemenea, cazarea pe malul mării înseamnă că veți fi în primul rând la faimosul Enduro du Touquet din februarie: cea mai mare cursă de motociclete de acest tip din Europa. Înseamnă, de asemenea, să te bucuri de o după-amiază leneșă pe prosop, să savurezi plăcerea unui aperitiv cu fața la apus sau să descoperi Parcul Aqualud O zi cu familia.

Le jardin de la Manche

Golf du Touquet, Le Touquet-Paris-Plage

Credit foto : Wikipedia – Floflo62

Pe lângă plaja sa, Le Touquet se mândrește cu o pădure de pini superbă de 200 de hectare, la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului. Cazarea în zona înconjurătoare vă permite să variați plăcerile. De fapt, sunt nu mai puțin de 50 de km de alei înflorite care se oferă vizitatorilor pentru a descoperi cealaltă față a stațiunii balneare, supranumită “Grădina Canalului Mânecii”! Puteți descoperi, de asemenea, vilele superbe cuibărite printre pinii și stejarii marini. Iubitorii de golf își pot satisface pasiunea pe un teren de 18 găuri. Pădurea de pini din Le Touquet este, de asemenea, un paradis pentru echitație.

Pe scurt, dacă optezi pentru un sejur relaxant și natural, alege-ți cazarea aproape de parcurile și grădinile orașului!

Etaples

Portul Etaples-sur-Mer

Credit foto: Flickr – Steve C

Etaples-sur-Mer este o alternativă plăcută de cazare în Le Touquet, pentru cei care preferă atmosfera mai liniștită și mai autentică a unui mic port de pescuit, fiind situat la o aruncătură de băț de stațiunea de la malul mării.

Amplasat pe celălalt mal al Canche, Etaples-sur-Mer găzduiește un muzeu marin și un centru de descoperire a pescuitului marin (Maréis). Există o mulțime de divertisment. Veți găsi multe unități de cazare, dar și baruri și restaurante cu vedere la mare.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro