În ce zonă ar trebui să mă cazez în Saint-Raphaël?

Aveți de gând să vizitați Riviera franceză și coasta Var? Iată care sunt cartierele unde să vă cazați în Saint-Raphaël, o stațiune balneară renumită din Var!

Renumită stațiune balneară de pe coasta Var (83) de pe Coasta de Azur, la granița dintre departamentele Var și Alpes-Maritimes (06), Saint-Raphaël se întinde de-a lungul a 36 de kilometri de coastă zimțată, formată din golfuri și golfulețe superbe. Cu un patrimoniu istoric, arhitectural și cultural impresionant, orașul este o destinație turistică de top în regiunea Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Bijuteria din masivul Esterel, artistul Charles Gounod spunea despre Saint-Raphaël că este “zona rurală a Romei în Golful Napoli”.

Unde să găsiți cazare în Saint-Raphaël pentru a vizita orașul? Între plaje, drumeții în interiorul provinciei, portul de agrement, orașul vechi, piețele sale provensale și monumentele sale istorice, nu veți duce lipsă de activități de făcut. Iată o prezentare – nu exhaustivă – a cartierelor în care să vă cazați în Saint-Raphaël.

Orașul vechi

Portul Vechi, Centrul orașului, Saint-Raphaël

Credit foto: Wikipedia – Stefi123

Cartierul vechi și centrul orașului se află în apropiere de Portul Vechi și dă să vezi un labirint de străduțe colorate, plăcute de plimbat. În fiecare zi aici are loc o piață provensală de flori, fructe și legume, un loc popular și prietenos de unde puteți cumpăra produse regionale proaspete.

În apropierea Portului Vechi, veți găsi Bazilica Notre-Dame-de-la-VictoireO clădire neo-bizantină maiestuoasă, construită între 1883 și 1887. Urcând pe bulevardul Félix Martin, în apropierea primăriei, nu ratați să vizitați muzeu arheologic (gratuit). Pe străzile din orașul vechi sunt numeroase baruri și restaurante.

Ai chef de o baie? The Plaja Veillat este o plajă urbană, poate cea mai apropiată de hotelurile pe care le veți rezerva pentru cazare în Saint-Raphaël.

Boulouris

Doriți să rezervați o cazare unde să puteți dormi în Saint-Raphaël în liniște, cu vedere la valurile albastre și departe de tumultul centrului turistic al orașului? Le Cartierul Boulouris Boulouris este o zonă rezidențială populară pentru proximitatea sa față de infrastructura comercială pe care o oferă oaspeților săi: magazine mici, gară, piață în fiecare luni, cele nouă plaje și golfuri fermecătoare, accesibile de pe Sentier du Littoral și umbrite de pini care merg în interior pe Sentier de l’Armitelle.

Agay

Adăpostiți într-un golfuleț la est de oraș, cei de la Districtul Agay este un punct de intrare la Masivul Esterel și rocile sale roșii. Veți găsi trei plaje somptuoase de nisip la poalele Muntelui Rastel, un masiv care domină golful și care permite scurte plimbări frumoase cu priveliști superbe.

Cazarea în Agay vă permite să vă simțiți ca într-un mic sat, dar atenție: așa cum se întâmplă adesea pe Coasta de Azur și mai ales vara, rezervarea unui hotel pentru a dormi poate fi costisitoare.

Antheor

Doriți să stați în Saint-Raphaël în inima unei naturi sălbatice și cu picioarele în apă? Antheor este un cartier abrupt, aproape de partea dealurilor din Esterel care se scufundă în mare. O duzină de pârâuri se succed de-a lungul bulevardelor Eugène Brieux și Saint-Barthélémy, de unde se găsesc mai multe hoteluri unde vă puteți caza în Antheor.

Le Dramont

Cartier emblematic al orașului Saint-Raphaël, Le Dramont este situat în fața Ile d’Or, una dintre bijuteriile coastei Saint-Raphaël. Pe plajă, imaginați-vă în dimineața devreme a zilei de 15 august 1944, când peste 20.000 de soldați americani au invadat acest peisaj stâncos: aceasta este plaja debarcării din Provence.

În inima pădurii naționale Estérel, Cap Dramont vă oferă superbul micul port de Poussaï. Există câteva baruri și restaurante, fără a uita de emblematicul semafor al zonei. Este un cartier liniștit de sat unde să dormi în Saint-Raphaël.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro