În ce oraș ar trebui să vă cazați pentru a parcurge traseul vinului din Alsacia?

Aveți de gând să faceți traseul vinului din Alsacia? Descoperiți împreună cu noi orașele și satele în care vă puteți caza de-a lungul acestui traseu al vinului!

Creată în 1953, Ruta Vinului din Alsacia este una dintre cele mai vechi rute turistice din Franța, trasată pe fostul traseu al unui raliu, prin sate alsaciene tipice care nu trebuie ratate, podgorii renumite și crame de explorat. Un răsfăț pentru iubitorii de vinuri în timp ce vizitează incredibilul patrimoniu istoric, cultural și culinar al Alsaciei. Descoperiți vinurile și producția lor parcurgând 170 de kilometri prin 73 de comune din departamentele Bas-Rhin și Haut-Rhin.

Adevărat pelerinaj în care vinul alb ocupă un loc de frunte, traseul vinurilor din Alsacia începe în Marlenheim la nord și merge până la Thann la sud, la poalele estice ale munților Vosgi. Veți descoperi peste 300 de domenii viticole, 51 de grands crus și 67 de sate viticole. Între iulie și octombrie, nu știți unde să dormiți pe ruta vinului din Alsacia? Iată, de la nord la sud, selecția noastră de sate tipice unde să vă cazați!

Molsheim

Situată la 26 de kilometri vest de Strasbourg, Molsheim este o comună cu 9.286 de locuitori. Veți găsi câteva hoteluri unde puteți sta în Molsheim are un centru medieval pitoresc, cu baruri și restaurante și câteva clădiri istorice: biserica Saint-Georges (1618), capela Notre-Dame, Mănăstirea Chartreuse (1598), Porte des Forgerons (secolele XIII și XIV).

Obernai

Place du marché, Obernai, Alsacia Drumul vinului

Credit foto: Wikipedia – OTCOM

După degustarea vinurilor, faceți o oprire la Obernai este un oraș de 11.000 de locuitori, supranumit “orașul varză”, foarte turistic și renumit pentru casele cu pereți cu colț de lemn din centrul orașului. Aruncați o privire la clopotniță – Kappelturm din secolele XV și XVI – și la piața de porumb și admirați frumoasele case medievale cu structura de lemn. În centrul orașului există numeroase restaurante și hoteluri unde puteți sta.

Ribeauvillé

Oraș mic cu 4.761 de locuitori, Ribeauvillé face parte din Parcul natural regional Ballons des Vosges. Acest mic sat medieval este un popas esențial pe ruta vinului din Alsacia, peisajul său fiind presărat cu podgorii celebre și monumente istorice de neratat: castelul Girsberg, castelul Castelul Saint-Ulrich temnița de la Haut-Ribeaupierre, la Poarta MăcelarilorDrumul spre Colmar, strada principală, oferă cele mai multe hoteluri unde puteți dormi în Ribeauvillé și restaurante unde puteți gusta un Gewurztraminer bun în timp ce mâncați un flammekueche.

Riquewihr

Sat la graniță, Riquewihr este catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Franța: un vechi oraș roman, salvat de la distrugerea celor două războaie mondiale, satul medieval a fost conservat. Acesta este situat în inima podgoriilor alsaciene, cu vedere la câmpia Alsaciei.

În timpul șederii la Riquewihr, degustați Gewurztraminer, Pinot blanc, Riesling, Pinot Gris sau Crémant d’Alsace, în timp ce vizitați monumentele: vestigii ale Château de Bilstein Veți fi uimiți de frumusețea castelului Reichenstein, a castelului Reichenstein și a centrului istoric al orașului.

Eguisheim

Această comună din Haut-Rhin, cu 1.730 de locuitori, se învecinează cu Colmar și a fost clasată ca fiind “satul preferat al francezilor” în 2013. Clasamentele sunt obligatorii doar pentru cei care le fac sau cred în ele, dar este totuși un sat pitoresc și emblematic al Alsaciei, care trăiește în ritmul vinului încă din epoca romană.

Vinul de Eguisheim a fost apreciat încă din Evul Mediu, iar Grand Cru-urile sale sunt răspândite în toată Europa: Grand Cru Eichberg, Grand Cru Pfersigberg, în special.

Fântâna, castelul și capela Saint-Léon sunt atracțiile obligatorii ale orașului vechi. Plimbați-vă pe străzile circulare ale satului. Eguisheim este unul dintre cele mai bune sate în care să te cazezi de-a lungul traseului vinului din Alsacia!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro