În ce district ar trebui să stau în Cagnes-sur-Mer?

O mică comună din Alpes-Maritimes, în regiunea Provence-Alpes-Côte-d’Azur, inclusă în metropola Nisa Côte d’Azur, Cagnes-sur-Mer este situată între Villeneuve-Loubet și Saint-Laurent-du-Var. Orașul se întinde de-a lungul unui golfuleț de patru kilometri de plajă, înconjurat de dealuri care se ridică la 187 de metri deasupra nivelului mării, și oferă un decor de carte poștală cu Alpii acoperiți de zăpadă și marea în fundal. Cagnes-sur-Mer este populată de 49.902 locuitori, repartizați pe aproape 18 km², dar populația crește în timpul sezonului estival. Bogat în patrimoniu istoric și cultural, orașul este plin de monumente istorice și religioase, un paradis provensal de vegetație mediteraneană, între dealuri acoperite de măslini, chiparoși, palmieri și culturi de flori. Vii să vizitezi Riviera Franceză în 2019? Descoperă cu noi zonele unde să stai în Cagnes-sur-Mer!

Le Haut Val de Cagnes

Valea înaltă din Cagnes

Credit foto: Instagram – lalobi

The districtul înălțimilor din Cagnes este locul unde s-au stabilit legiunile romane în antichitate: este un vechi oppidum roman, un oraș medieval în care un castel domină marea. Perioada medievală din Cagnes-sur-Mer poate fi văzută în castelul fortificat cu turnul său, construit în 1309, o fortăreață care a devenit muzeu în 1946 și a fost clasificată ca monument istoric din 1948. A fost construit de Rainier I Grimaldi (1267-1314), Lord de Cagnes-sur-Mer, pe ruine grecești și romane. Deținută de familia Grimaldi până la Revoluția Franceză, a fost preluată de municipalitate abia în 1939. Astăzi este un muzeu de artă modernă și etnografie, un loc pe care trebuie să-l vizitați dacă vă place istoria.

Micul sat medieval și monumentele sale, care au supraviețuit veacurilor, vor face obiectul unor plimbări frumoase în liniște. De exemplu, se poate utiliza Capela Notre-Dame-de-Protection donată de Penitenții Albi în secolul al XVI-lea.

Centrul orașului

Ne întoarcem spre mare pentru a găsi centrul modern al orașului Cagnes-sur-Mer. Aceasta este inima vibrantă a activității comerciale a orașului, de la cartierul Béal până la Gara SNCF. Veți găsi majoritatea magazinelor unde puteți face cumpărături, câteva terase de cafenele și baruri, restaurante unde puteți gusta specialități provensale și două zone verzi unde vă puteți plimba: zona de Place du Général de Gaulle și Piața Joseph Maurel.

Nu departe de centrul orașului, ca o prelungire a Avenue de Tuilières, se află Muzeul Renoir este un alt obiectiv de neratat. Este, de fapt, ultima casă în care pictorul (1841-1919) și-a trăit ultimii ani de viață. Mergeți acolo pentru a sărbători centenarul morții celebrului artist!

Cros-de-Cagnes

Doriți să stați în Cagnes-sur-Mer și în același timp să fiți aproape de Grande Bleue, gata să vă puneți picioarele în apă? Verificați districtul de Cros-de-Cagnes la sud-est de centrul orașului.

În primul rând, veți găsi mai multe hoteluri în care să dormiți lângă Route du Bord de Mer. Și apoi plajele: plaja Port du Cros și mai ales plaja Port du Cros. Plaja Cros pentru înot, nu departe de restaurantele de pe malul mării. Biserica Sfânta Fecioară a Mării Principalul monument religios din cartier este o mărturie a moștenirii istorice a orașului.

Le Lautin

Hipodromul Côte d'Azur, Cagnes-sur-Mer

Credit foto: Instagram -chrisdeslv

S-au epuizat toate hotelurile în care puteți sta în Cagnes-sur-Mer? Încercați în jur de le Lautin la vest de oraș. Între hipodromul de pe Coasta de Azur și Pebble Beach există multe hoteluri unde puteți dormi pe ambele maluri ale râului Cagne. Promenade de la Plage vă va pune în valoare serile de vară.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro