În ce cartier să stați în Le Cannet?

Mergeți pe Coasta de Azur, în apropiere de orașul Cannes? Iată unde să vă cazați în Le Cannet, unul dintre cele mai frumoase orașe din regiune!

Le Cannet este un oraș, să o spunem de la bun început, splendid. Situat în departamentul Alpes-Maritimes, în golful Cannes, acest mic sat cocoțat pe un versant este un loc ideal pentru a admira masivul Estérel și insulele Lérins!

Pe lângă poziția geografică privilegiată, acest sat bogat oferă, de asemenea, un patrimoniu istoric important: arhitectura provensală păstrată, piețele superbe protejate de soare de platani și unde timpul pare că s-a oprit, precum și monumentele istorice clasate, te fac să uiți, în timpul sezonului estival, de bling-bling-ul ostentativ care se lipește de această regiune.

Sunteți gata pentru o aventură în acest fermecător oraș mediteranean? Haideți, vă vom duce acolo și vă vom da cele mai bune sfaturi pentru a găsi cazare de vis în Le Cannet.

Vechiul Cannet

Vechiul Cannet

Credit foto: Flickr – Grant Eaton

Vechiul Cannet, nu va surprinde pe nimeni, este cu adevărat inima istorică a orașului. Cunoscută și sub numele de “Le Cannet Mairie”, aici vă puteți bucura pe deplin de sufletul acestui sat drăguț: dacă vă cazați în Le Cannet într-unul dintre hotelurile ieftine care se înșiruie pe străzile sinuoase din centrul orașului, vă veți asigura un sejur autentic și călduros, la umbra clădirilor în culori pastelate care le mărginesc!

Veți descoperi somptuoase monumente istorice, printre care se numără și Biserica Sfânta Ecaterina du Cannet, la Turnul Danyso fostă casă a zeciuielii (un centru de impozitare în epocă) din secolul al XVI-lea sau Vila Le Bosquet, proprietate a pictorului Pierre Bonnard care au murit acolo. Puteți la fel de bine să mâncați o înghețată sau o salată într-unul dintre numeroasele restaurante din vechiul Cannet!

Rocheville

Rocheville este un sector modern al orașului Le Cannet, separat de centrul vechi prin mici cătune tipice; aici puteți găsi hoteluri moderne și chiar un mic centru de afaceri, precum și toate facilitățile unui oraș din secolul XXI, cum ar fi magazine și puncte de vânzare a produselor alimentare.

Atunci când căutați un loc de cazare în Le Cannet, Rocheville este destul de convenabil, deoarece este practic alături de sora mai mare a Le Cannet, Cannes: puteți găsi o cameră de hotel sau, pentru a vă simți ca acasă, un apartament de închiriat, deoarece casele secundare sunt, după cum știe toată lumea, abundente în zonă.

Datorită legăturilor excelente de transport public, este punctul de plecare ideal pentru o excursie în regiune, o excursie cu barca sau pur și simplu o excursie la plajă!

Le Haut Cannet

Le Haut Cannet

Credit foto: Instagram – juliastakhiva

Să fie clar: un sejur în Haut Cannet, o concentrare de vile și reședințe de lux, necesită un buget colosal, chiar și pentru o săptămână. Dar totul are un preț, inclusiv splendida priveliște asupra golfului Cannes, rezervată celor câtorva privilegiați care locuiesc acolo! Mai degrabă modern, Haut Cannet face parte din “Super Cannes”, aglomerație din a cărei parte nordică face parte. Aici puteți vedea nenumărate mașini sau puteți lua masa la unul dintre restaurantele la modă din zonă; sau puteți cumpăra casa visurilor dumneavoastră, dacă tocmai ați câștigat la loterie!

Pentru cei mai sportivi, vă dăm un sfat practic: puteți admira regiunea din Haut Cannet, parcurgând faimosul traseu de drumeție Font Merle: unul dintre cele mai frumoase din toată Coasta de Azur, care oferă acces la priveliști sublime asupra întregului golf. Cireașa de pe tort, pentru a face acest lucru, vizitatorul nu va trebui să stea într-un duplex pentru un milionar!

TravelMax.ro