Idei unde să vă cazați în Toulouse

Vizitați orașul roz: unde să vă cazați în Toulouse? Iată o prezentare a celor mai bune zone de cazare din Toulouse!

Găsirea unui loc de cazare în Toulouse poate fi o misiune dacă aveți un buget restrâns. Cu 226 154 de locuințe (1999) pentru 466 297 de locuitori (2014), oferta de cazare este saturată, Toulouse fiind unul dintre cele mai atractive orașe din țară, alături de Montpellier. Dezechilibrul dintre cerere și ofertă înseamnă că chiriile sau prețul unei nopți de cazare într-un hotel pot fi ridicate.

Toulouse este un oraș tânăr. Cu peste 100.000 de studenți, este unul dintre cele mai mari orașe studențești din Franța. Capitala regiunii Occitanie este foarte dinamică, are o istorie bogată, numeroase locuri de interes (cum ar fi Capitole, bazilica Saint-Sernin, Canal du Midi, Prairie des Filtres, malurile Garonne etc.) și un vast patrimoniu cultural. Iată care sunt cele mai bune zone de cazare din Toulouse.

Hipercentrul

Centru, cazare în Toulouse

Credit foto: Flickr – Stéphane Goldstein

Plămânul activ al orașului roz se află aici, în acest cartier înconjurat de Boulevard d’Arcole, Boulevard de Strasbourg, Rue de Metz – și Place Esquirol – și de cele mai faimoase două poduri din Toulouse: Pont-Neuf și Pont Saint-Pierre. Dacă vă place să faceți totul pe jos, acesta este locul potrivit pentru a vă caza. În timpul zilei, un întreg roi de oameni se agită pe străzile comerciale: rue d’Alsace-Lorraine, rue Saint-Rome, rue Pargaminières, Place du Capitole, rue des Lois, rue du Taur… În prelungirea acesteia din urmă, nu ratați bazilica Saint-Sernin, vizibilă de pe Capitole. Seara, veți fi în contact cu pesimiștii din Toulouse care merg la petrecere sau o termină: în zonă se află multe baruri celebre.

Les Carmes și Saint-Etienne

Les Carmes, cazare în Toulouse

Credit foto: Flickr – Thomas PLESSIS

În Les Carmes, vă veți simți ca într-un mic sat, bucurându-vă de o viață mică, liniștită, autentică și prietenoasă. Te simți ca și cum ai fi la țară, dar nu în mijlocul orașului Toulouse. Aici trăiește o faună de “bobos” și “hipsteri”, pe care îi înțelegem bine: Saint-Étienne și Carmes, la o aruncătură de băț de chei de Garonne, sunt ideale pentru mici piețe bio, restaurante, magazine de instrumente muzicale și mici cafenele-baruri de concerte, unde uneori poți veni chiar să “boeufulești” cu instrumentul tău. Este un loc bun de cazare dacă sunteți în căutarea unei atmosfere prietenoase, liniștite și pline de viață.

Saint-Cyprien

Saint-Cyprien, cazare în Toulouse

Credit foto: Flickr – Chryst_Gazelle

Aceasta este o zonă foarte cunoscută de locuitorii din Toulouse, și pe bună dreptate: este un punct de trecere între cartierul Patte-d’Oie – cu Arènes – și hipercentrul. Centrat în jurul Allées Charles de Fitte, Pont des Catalans și Pont Saint-Michel, Parc Raymond VI, Musée des Abattoirs și faimoasa Prairie des Filtres – nu ratați faimosul Festival Rio Loco dacă treceți pe aici în iunie -, Saint-Cyprien este unul dintre cele mai populare, dinamice și atractive cartiere din oraș. Vă veți aminti cu siguranță spitalul de la Grave și cupola sa, strada Republicii și strada Pont Saint-Pierre. Există puține hoteluri, dar veți fi încântați de cazarea la o familie. Pentru a vă bucura de o viață de cartier bună în imediata apropiere a centrului orașului. Nu există o modalitate mai bună de a sta în Toulouse și de a avea chirii accesibile.

Saint-Michel și Le Busca

Saint-Michel, cazare în Toulouse

Credit foto: Flickr – JP Tonn

Saint-Michel este unul dintre cele mai populare și mai orientate spre studenți din Toulouse. La est de Ile du Ramier, chiriile sunt mai mici aici, astfel încât găsirea unui apartament este mai ieftină. De la stația de metrou Palais de Justice până la stația Saint-Michel/Marcel Langer, Grande Rue Saint-Michel și ramificațiile sale au multe apartamente pe care le puteți închiria dacă o cameră devine disponibilă. Bucurați-vă de frumoase plimbări urbane în jurul acestor cartiere – Saint-Michel și Le Busca -, în special la Jardin Royal, Grand Rond, Jardin des Plantes și de-a lungul Allées Jules Guesde. Jardin des Plantes este una dintre cele mai mari zone verzi din Toulouse.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro