Grecia cu Auto Rulota: sfaturi, zone si rute

O excursie în Grecia? Ce-ar fi dacă am pleca într-o călătorie diferită, fără să comparăm tarifele la hotel pe un comparator de cazări și fără să rămânem blocați într-o cameră în fiecare noapte și fără să închiriem o mașină sau să folosim transportul în comun?

Alegând să vizitați Grecia într-o rulotă, furgonetă sau autocamionetă, vă alegeți o opțiune de libertate în călătoria dumneavoastră. Libertatea de mișcare, libertatea de a alege unde să dormi, libertatea de a merge oriunde vrei. Sau aproape. Între pământ, munți și mare, Grecia este cu siguranță una dintre cele mai bune destinații din Europa pentru o excursie, fie din Franța și prin Balcani, fie dintr-un oraș grecesc.

Fie că veniți în Grecia cu rulota pentru bogatul său trecut antic, pentru cultura sa, pentru climă, pentru orașele și zonele rurale, pentru peisajele sale sau pentru oamenii săi, o excursie cu rulota sau furgoneta vă va permite cu siguranță să explorați câte puțin din toate în același timp.

Căutați rute pe continent și în insulele grecești? Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Grecia într-o rulotă, furgonetă sau camper van!

Idei de traseu în Grecia cu rulota

Mașină Este dificil de propus o listă completă de itinerarii și locuri de vizitat în Grecia, atât de bogat este patrimoniul țării. Va trebui neapărat să faceți sacrificii și să vă limitați la o zonă restrânsă, în funcție de durata șederii dumneavoastră. Chiar și în câteva luni, nu puteți vizita toată Grecia cu o dubă sau o rulotă.

Itinerariul tău depinde în mod logic de ceea ce vrei să faci: să mergi în Grecia prin Balcani din Franța, să iei un feribot din Italia și să închiriezi o rulotă acolo, să vizitezi doar Grecia continentală sau să o combini cu câteva insule grecești (Ciclade, Dodecanez, Insulele Ionice, Santorini, Sporade, Insulele Saronice).

Fie că aveți la dispoziție doar o săptămână, 15 zile sau mai multe luni, va trebui să vă orientați pașii între tot ceea ce este de văzut: Atena și monumentele sale antice, Peloponezul, Delphi, Micene, Salonic, Patras, Creta, Meteora, Muntele Athos și multe altele!

Vizitați Grecia în 1 săptămână

Santorini, Grecia Vizitarea Greciei cu o rulotă sau o furgonetă înseamnă să vă alegeți cu grijă traseul. Există mai mult de 6 000 Insulele grecești, inclusiv 200 de locuitori și o mare varietate de lucruri de făcut și de văzut pe continent!

De exemplu, dacă doriți să vizitați regiunea cu rulota în 1 săptămână, limitați-vă itinerariul la o singură regiune (Grecia Centrală, Creta, Peloponez, Tesalia, Macedonia). Iată câteva idei de itinerarii pentru vizitarea Greciei cu rulota, în funcție de durata șederii, de la o săptămână la o lună:

 • 1. Nord (Macedonia, Tesalia și Epirus)
Itinerar Grecia de Nord

Credit foto: Caramaps

– Salonic
– Plajele din peninsula Halkidiki
– Drumeții pe Muntele Athos
– Kalambaka
– Ioannina
– Epirus
– Insula Corfu

 • 2. În Grecia Centrală și de Sud (din Salonic)
Itinerar Grecia Centrală spre Sud

Credit foto: Caramaps

– Delphi
– Atena: Acropole, Agora, cartierele – Plaka și Syndagma
– Muntele Parnassus
– Cefalonia
– Peloponez: Olympia, Patras, Epidaurus, Mystra, Canalul Corint, Nafplio, Monemvassia, Insula Elafonissos, Insula Zakinthos.

Itinerar Creta

Credit foto: Caramaps

– Heraklion
– Chania
– Ruinele și palatele din Knossos
– Gurile din Samaria
– Laguna Elafonisi
– Lacul Kournas
– Muntele Ida
– Plajele (Balos, Vai, Gramvoussa, Chrysi, Red Beach, Kommos, etc.)

 • 4. Combinație între Grecia continentală și Ciclade
Itinerar Grecia Continentală - Ciclade

Credit foto: Caramaps

– Meteori
– Canalul Corint
– Atena
– Santorini
– Mykonos
– Paros
– Naxos
– Ios
– Minos
– Syros

 • 5. Combinarea Greciei continentale și a Dodecanezului
Itinerar Grecia Continentală - Dodecanezul

Credit foto: Caramaps

– Atena
– Rhodes
– Patmos

Rețineți că, din cauza configurației Greciei, navigația cu autocarul este mai complicată, așa că este necesar să aflați cum să vă deplasați cu feribotul în Grecia.

Doriți să călătoriți din Franța în Grecia cu o rulotă sau o furgonetă? Acum este ușor să închiriați o rulotă în Franța. Cum puteți face acest lucru? Prin utilizarea platformelor care îi pun pe chiriași în legătură cu proprietarii privați de rulote, cum ar fi Yescapa de exemplu.

Cum funcționează?

 • Aveți grijă să alegeți kilometraj nelimitat, verificați numărul de paturi și dacă este posibilă călătoria în străinătate.
 • cerere de închiriere online și comunicați proprietarului informațiile despre călătorie (date, opțiuni de închiriere, kilometraj etc.).
 • Dacă cererea dvs. este acceptată și după efectuarea plății, veți avea acces la datele de contact ale proprietarului pentru a aranja un prima întâlnire.
 • În ziua evenimentului, prezentați permisul de conducere și plătiți taxa de înmatriculare. depozit.
 • se semnează un contract de închiriere de către ambele părți. La întoarcere, după ce ați parcurs drumurile grecești, semnați inventarul de retur al dotărilor și asta e tot!
Muntele Olimp, Grecia Doriți să descoperiți toate minunile pe care le oferă Grecia, toate într-o rulotă? Dacă preferați să închiriați unul direct la fața locului, vă recomandăm să faceți o rezervare online în prealabil pentru a vă asigura că există vehicule disponibile la sosire.

Pentru a obține o rulotă, este recomandat să folosiți o platformă online de închiriere de rulote și camionete. Aceste site-uri sunt acum legionare pe piața călătoriilor și a campingurilor sălbatice. Principiul este simplu: alegeți vehiculul dorit – în funcție de prețul zilnic, tipul de autovehicul/van, echiparea vehiculului – și trimiteți o cerere de închiriere proprietarului.

Ultimul pas este să primiți un e-mail de confirmare după efectuarea plății online. Astfel, puteți pleca într-o călătorie cu mașina în Grecia cu toată liniștea!

Rezervați-vă rulota pentru Grecia

Conduceți în Grecia într-o rulota: reguli de circulație de știut

Creta, Grecia În primul rând, este necesar să știți că vârsta minimă legală pentru a închiria o rulota în Grecia este de 21 de ani. Motoarele de cu vârsta sub 25 de ani trebuie să plătească o taxă suplimentară pentru “tineri șoferi”.

Reguli de bază

În Grecia, la fel ca în Franța și în toate țările din Balcani, se circulă pe banda din dreapta, iar în lipsa marcajelor rutiere, se acordă prioritate la dreapta. În general, o rulotă se supune acelorași reguli de circulație ca și o mașină:

 • Conducătorul auto trebuie să dispună de Licență B la dispoziția sa, cu documentul de înmatriculare a mașinii șiasigurarea vehiculului
 • Fiecare pasager trebuie să își încuie centura de siguranță
 • În sens invers acelor de ceasornic în sensurile giratorii (prioritate la stânga)
 • Depășirea pe stânga

Atenție În Grecia, ca și în Franța, unii participanți la trafic cred că circulă pe un circuit. Pentru a evita să sfârșești ca Ayrton Senna din cauza unui șofer inconștient, fii foarte atent și adaptează-ți viteza.

Depășirea

Unele mașini și camioane depășesc pe dreapta și pe banda de urgență! S-ar putea să trebuiască să o folosiți pentru a evita coarnele. Grecia este a treia țară din Europa în ceea ce privește numărul de decese rutiere. Rata accidentelor mortale (la un miliard de kilometri parcurși) este de două ori mai mare decât în Franța. Prin urmare, condusul în Grecia poate fi periculos.

Drumurile

Un alt detaliu important atunci când vizitați Grecia cu o rulotă sau o furgonetă este faptul că drumurile nu sunt la fel de bune ca în Franța, chiar dacă autoritățile beneficiază de finanțarea deconcentrată și supranațională a Uniunii Europene. Prin urmare, nu este neobișnuit să conduceți pe drumuri pline de gropi, cu numeroase limitatoare de viteză sau pe acostamente înclinate.

Camping sălbatic

În Grecia, campingul sălbatic este interzis dar este permisă parcarea gratuită pe locuri de parcare libere marcate pentru mașini. Cu toate acestea, există unele zone în care bivuacurile de peste noapte sunt încă tolerate, mai ales dacă campingurile din apropiere sunt pline (cu condiția, desigur, să lăsați locul așa cum l-ați găsit, adică curat și fără poluare).

Limitele de viteză

În Grecia, limitele de viteză pentru rulote sunt următoarele:

 • În zonele construite 50 km/h
 • În afara zonelor construite 90 km/h
 • Pe autostrăzi 110 km/h

Conținutul de alcool în sânge și cele mai recente recomandări

Nivelul maxim legal de alcoolemie în sânge este, ca și în Franța, de 0,5 g/l.

Autovehiculul trebuie să fie echipat cu un triunghi de avertizare, un extinctor și o trusă de prim ajutor.

Un ultim sfat: atenție la alfabetul grecesc, care poate fi complicat de citit indicatoarele rutiere!

Taxe de autostradă în Grecia: cât costă categoria de motorhome?

Grecia Rețeaua rutieră grecească totalizează doar 40,164 kilometri de drumuri și autostrăzi. Este a patra țară din Uniunea Europeană cu cea mai mică lungime a rețelei. În comparație, Franța este prima țară cu peste 1 milion de kilometri de drumuri.

Există 25 de autostrăzi marcate cu semne verzi, precum și mai multe poduri și tuneluri cu taxă din Grecia, cu plata la o poartă de taxare. Cardurile de credit nu sunt întotdeauna acceptate. Prețurile variază în funcție de distanța parcursă și de categoria vehiculului.

Iată câteva exemple de drumuri cu taxă pentru a vizita Grecia cu rulota:

Autostrăzi

 • Atena-Patras : 11,70€
 • Patras-Corint : 5€
 • Patras-Igoumenitsa : 27,90€
 • Igoumenitsa-Thessaloniki : 8,40€
 • Atena-Tripoli : 11,60€
 • Atena-Salonic : 41,15€

Poduri și tuneluri

 • Tunelul subacvatic Aktio-Prevez : 3€
 • Podul de la Rion-Antirion (numit “podul francez”) în strâmtoarea Golfului Corint: costă 13,50 euro.
 • Tunelul Artemission (Corint-Tripoli): 2,50 EUR

Parcuri pentru rulote în Grecia: unde să parcați?

Parcări, Grecia

Credit foto: Caramaps

Camparea în natură atunci când vizitați Grecia cu o rulotă sau o furgonetă este interzisă de legislația elenă. Cu toate acestea, vă puteți opri pe o loc de parcare legal pentru a dormi și bivuac. Cu dubla condiție să nu vă instalați pe drum (antenă satelit, veselă, mese și scaune de camping) și ca locurile de campare din apropiere să fie pline.

Desigur, dacă conduceți o furgonetă sau o dubiță mică, veți fi mai puțin vizibil decât într-o rulotă, dar o faceți pe propriul risc. Legea pedepsește această activitate cu amenzi mari. Acestea pot fi la fel de mari ca 300€.

Cu toate acestea, există peste 300 de zone de camping în toată Grecia, enumerate pe site-ul Grecia Camping. Călătorii conectați vor fi încântați să descopere aplicația mobilă (și site-ul web) Park4night: este un instrument de partajare a locurilor de campare și de bivuac, cu recenzii și fotografii ale locurilor în care au fost călătorii. Aceasta include zone naturale, câmpuri, parcări, zone pentru rulote, drumuri de pământ, plaje, păduri, etc. Coordonatele GPS ale site-ului vă permit să ajungeți acolo fără a fi nevoie să le căutați. Astfel, puteți dormi în mijlocul naturii, fără alt zgomot decât cel al valurilor și al animalelor! Un sfat: țineți-vă întotdeauna cât mai departe de case!

Când este cel mai bun moment pentru a călători cu rulota în Grecia?

Zakynthos, Grecia Cel mai bun moment pentru a vizita Grecia cu o rulotă sau o furgonetă? Pe tot parcursul anului!

Clima în Grecia este Mediterană caracterizată prin ierni blânde și ploioase și veri calde și uscate (peste 40°C, dar cu nopți răcoroase). Dar, între munți, câmpii și insule, vremea este foarte fluctuantă.

Cele mai bune perioade pentru a vizita Grecia sunt primăvară (număr redus de turiști și încă nu este prea cald), din aprilie până la mijlocul lunii iunie și toamna între septembrie și octombrie, când vremea este încă caldă și apele mării sunt calde. Mulțimile de pe insule și din orașe vor fi mult mai mici.

Vara în Grecia poate fi fierbinte și aglomerată de turiști. Prețurile – zboruri, feriboturi, hoteluri – cresc din cauza afluxului de turiști. Între Noiembrie și aprilie Multe restaurante sunt închise pe insule, așa că oferta este redusă. Toamna, este mai bine să mergeți pe insulele mai mari: Corfu, Rodos sau Creta.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro