Ghid turistic pentru cartierul Campo de’ Fiori din Roma

Plănuiți o excursie în Orașul Etern? Apoi, aflați tot ce trebuie să știți despre cartierul Campo de’ Fiori din Roma!

Campo de’ Fiori este, fără îndoială, cel mai autentic cartier al Romei. Amplasat în Centro Storico, acest cartier fermecător se întinde în jurul pieței cu același nume. Departe de monumentele mari și faimoase, aleile sale sunt mai puțin haotice. Acestea găzduiesc numeroase cafenele, magazine, baruri de vinuri și trattorie, restaurantele tipice ale Romei. Toate acestea alcătuiesc cel mai pitoresc cartier din capitală! De asemenea, în Campo de’ Fiori nu lipsesc micile minuni de vizitat, cum ar fi Palazzo Farnese sau Galleria Spada.

Vii la Roma în curând? Atunci trebuie să vizitați cartierul Campo de’ Fiori! Pentru a vă ajuta în aventurile dumneavoastră, veți găsi în acest articol tot ce trebuie să știți despre această zonă minunată a Romei.

Cartierul Campo de’ Fiori în câteva cuvinte

Vizitați Campo de' Fiori

Credit foto: Flickr – Slices of Light

Campo de’ Fiori înseamnă literalmente “câmp de flori”. În Roma antică, acest teren era situat între Teatrul lui Pompei și Tibru. În secolul al XIII-lea, puternica familie princiară Orsini a construit o fortăreață în apropiere. Piața Campo de’ Fiori a fost apoi pavată în 1456 de către Papa Calixtus III.

Odată cu renovarea zonei și construirea mai multor clădiri importante, cum ar fi Palatul Orsini, această piață a devenit un loc aglomerat și prosper. Campo de’ Fiori era atunci plin de ateliere artizanale și hanuri. Numele străzilor din jur poartă încă urme ale acestei perioade. Piața a fost, de asemenea, locul unde aveau loc execuții publice. Statuia impresionantă a lui Giordano Bruno, situată în centrul pieței, amintește acest lucru.

Astăzi, Campo de’ Fiori este unul dintre cele mai populare locuri din capitală. La căderea nopții, este un loc foarte plăcut pentru a lua masa pe terasa unei trattoria tipic romane!

Ce să vezi și ce să faci în zona Campo de’ Fiori din Roma?

Campo de’ Fiori nu trebuie ratat în timpul șederii dumneavoastră la Roma. Este adevărat că nu găzduiește unele dintre cele mai frumoase și faimoase monumente ale capitalei italiene. Dar nu veniți neapărat să vizitați Campo de’ Fiori pentru locurile sale culturale și istorice. Zona este o destinație obligatorie, deoarece vă permite să vă cufundați în adevărata Roma.

Veți veni aici pentru palatele sale, pentru o galerie de artă sau pentru o celebră trattoria. Vă veți prelungi vizita pentru atmosfera sa unică. Iată un mic eșantion din ceea ce vă poate oferi o vizită în cartierul Campo de’ Fiori:

Piața Campo de’ Fiori

Piața Campo de' Fiori

Credit foto: Flickr – Andy Hay

Această piață este unul dintre cele mai populare locuri din capitală. În fiecare dimineață, de luni până sâmbătă, este amenajată o piață unde se vând alimente, flori și diverse alte produse. La lăsarea întunericului, localnicii și turiștii deopotrivă se adună aici pentru a savura o specialitate pe terasă, un pahar de vin sau o cafea. Fântâna este punctul de întâlnire pentru toți acești oameni. În jurul său se află restaurante renumite, precum La Carbonara, Obicà Mozzarella Bar sau Antica Hostaria Romanesca.

În centrul pieței puteți admira, de asemenea, statuia impresionantă a lui Giordano Bruno. Acest filozof a fost ars aici în 1600, fiind acuzat de erezie. Monumentul în onoarea sa a fost ridicat în 1889, la scurt timp după unificarea Italiei.

Palatul Farnese

Palatul Farnese

Credit foto: Flickr – Slices of Light

La sud-est de Piazza Campo de’ Fiori se află sublimul Palazzo Farnese. Finalizat în 1589, după 75 de ani de construcție, la construcția sa au contribuit arhitecți iluștri, Vignole și Giacomo della Porta, dar mai ales Michelangelo! Este sediul Ambasadei Franței în Italia din 1874 și găzduiește fresce, picturi, statui și mobilier magnific, pe lângă arhitectura sa frumoasă. Din fericire, este posibil să o vizitați pentru 11€ pe persoană. Aceste tururi sunt oferite în franceză, italiană sau engleză în după-amiezile de luni, miercuri și vineri.

Palazzo Spada

Palatul Spada

Credit foto: Wikimedia – Lalupa

Situată în Piazza Capodiferro, nu departe de Palazzo Farnese, această clădire sublimă găzduiește sediul Consiliului de Stat italian. Construit în 1540 pentru cardinalul Girolamo Capodiferro, apoi modificat în 1632, palatul este deja o mică minune arhitecturală. Mai presus de toate, găzduiește Galeria Spada, o colecție eclectică de picturi și sculpturi de la sfârșitul secolului al XVI-lea până în secolul al XVII-lea. Printre acestea se numără Portretul unui muzician de Titian și David și capul lui Goliat de Nicolas Régnier.

Bisericile din Campo de’ Fiori

Vizitați Campo de' Fiori și Chiesa Sant'Eligio degli Orefici

Credit foto: Wikimedia – JTSH26

Dacă veniți să vizitați Campo de’ Fiori, nu ratați să admirați și să descoperiți frumoasele biserici care se ascund acolo. Printre cele mai interesante se numără Biserica Sant’Eligio degli Orefici, proiectată de Raphael, și Biserica San Girolamo della Carità. Aceasta din urmă conține excepționala Capelă Spada, realizată de arhitectul și sculptorul Francesco Borromini.

Muzeul Barracco

Muzeul Barracco

Credit foto: Flickr – Lady Erin

La ieșirea din zonă, pe Corso Vittorio Emanuele II, veți găsi Muzeul Barracco. Înființată în 1948 în incinta Palazzo Barracco, adăpostește colecții de sculpturi antice din civilizațiile mediteraneene și din Orientul Apropiat, donate municipalității Romei în 1904 de către baronul Giovanni Barracco. Baronul Barracco a fost un intelectual, mecena și om politic italian.

Frumusețea și farmecul orașului Campo de’ Fiori se ascund, de asemenea, în străzile sale înguste și vechi. Nu uitați să vă pierdeți în ele în timpul vizitelor dumneavoastră. Probabil că veți da peste vreo capodoperă sau minune ascunsă!

Tururi ghidate de făcut în Campo de’ Fiori

După cum am menționat mai sus, vizitarea cartierului Campo de’ Fiori nu înseamnă neapărat vizitarea unor monumente celebre și de neratat. De fapt, deși majoritatea tururilor ghidate includ o vizită la frumoasa și animata piață Campo de’ Fiori, acestea se concentrează în principal pe restul orașului.

Din fericire, există tururi mai specifice, în special cele gastronomice, care sunt mai potrivite pentru particularitățile districtului. Iată o prezentare generală a tururilor ghidate pe care le puteți alege pentru a vizita cartierul Campo de’ Fiori din Roma:

Tur culinar în Campo de’ Fiori

Carbonara

Credit foto: Unsplash – Michele Bitetto

Pentru a vizita cu adevărat cartierul Campo de’ Fiori, vă recomandăm să alegeți un tur culinar! În mod frecvent, acest tip de tur se concentrează pe acest cartier pitoresc și tipic al capitalei. Într-adevăr, Campo de’ Fiori este renumit pentru trattoriile sale. Doriți să descoperiți gastronomia italiană și romană? Apoi, rezervați un tur gastronomic al Romei cu un ghid local. Veți vizita piețe pline de viață, magazine alimentare tradiționale și restaurante de familie pentru a descoperi cele mai bune specialități din Campo de’ Fiori, dar și din alte zone ale orașului!

Uneori disponibile în limba franceză, cel mai adesea în limba engleză, aceste tururi costă de obicei 75€ à 85€ pe persoană. De asemenea, acestea durează de la 3,5 până la 5 ore în medie.

Tur ghidat pe jos al Romei și al Campo de’ Fiori

Fântâna, Piazza Farnese

Credit foto: Flickr – Federico Lukkini

Evident, nu lipsesc tururile pe jos din Campo de’ Fiori. Atenție, însă, majoritatea tururilor ghidate din Roma includ doar o vizită la piață și la faimoasa sa piață. Există și tururi de noapte. Acestea sunt ideale pentru a surprinde atmosfera unică din Campo de’ Fiori.

Pentru un tur ghidat de zi sau de noapte, contați pe 25€ à 60€ în funcție de durată. Uneori sunt disponibile ghizi în limba franceză. Tururile pot dura de la 3 ore până la 7 ore. Timpul petrecut în Campo de’ Fiori variază în funcție de vizite.

Tur ghidat cu bicicleta sau segway

Vizitați Campo de' Fiori cu bicicleta

Credit foto: Flickr – Avital Pinnick

Există multe tururi ghidate cu bicicleta și segway care includ o vizită în piața Campo de’ Fiori. Ca și în cazul tururilor pe jos menționate mai sus, veți avea doar o privire de ansamblu asupra zonei. Cu toate acestea, este o modalitate bună de a afla mai multe despre Campo de’ Fiori, chiar dacă cea mai mare parte a turului se concentrează pe restul Romei.

Pentru aceste tururi ghidate, uneori în limba engleză sau franceză, contați pe 45€ în medie cu bicicleta și 60€ à 90€ de segway. Aceste tururi pot fi făcute ziua sau noaptea!

Cele mai bune hoteluri pentru a sta în Campo de’ Fiori

Dacă doriți să vizitați Campo de’ Fiori în profunzime, vă recomandăm să vă cazați acolo în timpul șederii dumneavoastră la Roma! Veți găsi mai multe hoteluri foarte bune, fermecătoare și confortabile.

De exemplu, puteți alege Hotelul de 3 stele Campo de’ Fiori. Situat în Via del Biscione 6, acest hotel este o adevărată bijuterie în inima cartierului și la doar o scurtă plimbare de piață. Camerele sunt confortabile, iar hotelul are un acoperiș grozav, care nu este foarte popular. O noapte medie costă 90€.

De asemenea, recomandăm Hotel Lunetta. Acest hotel elegant de 4 stele este amplasat într-o clădire de piatră din secolul al XIV-lea. Pe lângă camerele sale confortabile și frumos decorate, are un bar pe acoperiș și un centru spa elegant cu saună și baie de aburi. O noapte medie costă 145€.

Unde să mâncăm în cartierul Campo de’ Fiori din Roma?

Această zonă este, evident, plină de cafea Campo de’ Fiori este locul ideal pentru restaurantele italienești tipice, barurile de vinuri prietenoase și trattoriile tipice. Pentru că veți fi înțeles: Campo de’ Fiori este unul dintre centrele gastronomiei romane! Pentru a vă ajuta să o descoperiți, iată o listă de adrese pe care trebuie să le vizitați:

  • La Carbonara este o necesitate în zonă. Produse proaspete, vinuri locale și un decor tipic roman fac din acest restaurant unul dintre cele mai bune locuri de luat masa în Campo de’ Fiori. Veniți să descoperiți adevărata gastronomie italiană!
  • L’Obicà Mozzarella Bar este o altă adresă excelentă, dedicată, evident, mozzarella. Mâncărurile simple sunt pregătite cu produse locale și proaspete.
  • Roscioli Salumeria con Cucina Salumeria con Cucina, situată pe Via dei Giubbonari, este o Mecca gastronomică. Acest restaurant, care este, de asemenea, o brutărie și o firmă de catering, vă va oferi o idee bună despre bucătăria din Roma.
  • I Dolci di Nonna Vincenza este locul unde trebuie să mergeți pentru produse de patiserie italiană delicioase.

În zonă există multe alte restaurante și cafenele excelente. Nu ezitați să încercați mai multe în timpul șederii dumneavoastră!

Dacă vă aflați deja în Centro Storico sau în împrejurimi, nu veți avea probleme în a ajunge pe jos la Campo de’ Fiori. Această piață se află la mai puțin de 20 de minute de mers pe jos de Forumul Roman sau de Palatul Borghese. Dacă vă aflați puțin mai departe, transportul public vă va duce cu ușurință în zonă.

În primul rând, puteți lua :

  • Tramvaiul și linia 8 până la stațiile de pe Via Arenula. Această stradă este situată între Campo de’ Fiori și Guetto. Linia 8 face legătura cu linia 3 în cartierul Trastevere;
  • Autobuzul De asemenea, vă puteți opri pe Corso Vittorio Emanuele II, în partea de nord a cartierului. Rute de autobuz 46, 62, 64, 916, 916F, n46, n98 și n904 trec în special prin această zonă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro