Ghid pentru zona Wall Street din New York

Vii să descoperi Big Apple în curând? Apoi nu ratați o vizită pe Wall Street, celebrul cartier financiar din New York!

Situată în sudul cartierului Manhattan, Wall Street este o stradă newyorkeză bine cunoscută în întreaga lume. Se întinde de la est de Broadway spre East River până la South Street, traversând o parte din Financial District, un cartier de afaceri. Și tocmai datorită acesteia din urmă, strada a devenit celebră în întreaga lume. Într-adevăr, Wall Street se referă astăzi la întregul cartier, precum și la cea mai mare bursă de valori din lume: New York Stock Exchange (NYSE). Se referă chiar și la lumea finanțelor newyorkeze în general! Să vizitezi Wall Street înseamnă să descoperi o stradă emblematică, care găzduiește câteva monumente de neratat, precum Federal Hall, Charging Bull și Fearless Girl.

Vii în curând la New York? Atunci nu poți rata vizitarea Wall Street în timpul șederii tale! Pentru a vă ajuta să o descoperiți, veți găsi în acest articol tot ce trebuie să știți despre acest bastion financiar newyorkez și mondial!

Wall Street pe scurt

Bursa de Valori din New York și un semn stradal de pe Wall Street

Credit foto: Shutterstock / Javen

Istoria Wall Street datează din secolul al XVII-lea. La acea vreme, viitorul oraș New York aparținea imperiului colonial olandez din America ca New Amsterdam. Un zid a fost ridicat pe locul unde se afla Wall Street (adică Wall Street în limba engleză). Strada a fost apoi numită Waal Straat. Acesta din urmă nu se referea la un zid, ci la un grup mare de coloniști, valonii francofoni. Ulterior, britanicii au distrus zidul. Deși numele original este o referire la valoni, Wall Street a fost numit după zidul care se afla cândva acolo.

La sfârșitul secolului al XVII-lea și timp de câteva decenii, locul s-a aflat în centrul rivalității financiare dintre New York și Philadelphia. Wall Street a preluat-o în cele din urmă. Apoi a devenit centrul finanțelor americane și, mai târziu, al finanțelor mondiale, cu Wall Street Exchange, cunoscut sub numele actual de NYSE.

Ce să vezi și ce să faci în cartierul Wall Street din New York ?

Wall Street este o stradă și un cartier istoric din New York, unde se află unele dintre cele mai importante monumente și repere culturale ale Americii. Printre acestea se numără, evident, Sala Federală, care este, alături de clădirea National City Bank, cea mai veche clădire de pe arteră. Există, de asemenea, două statui emblematice: Taurul care încarcă și Fata neînfricată. Cartierul de afaceri, Wall Street, este cunoscut pentru zgârie-norii săi. În concluzie, o vizită în această zonă nu trebuie ratată în timpul șederii dumneavoastră. Iată câteva dintre minunile pe care le veți putea descoperi și admira:

Sala Federală

Clădirile Wall Street Tower, Financial District, New York

Credit foto: Shutterstock / Shaun Jeffers

Federal Hall este cu siguranță unul dintre cele mai importante locuri din istoria americană. A fost construit în 1700 pentru a servi drept primărie, George Washington a fost numit primul președinte al Statelor Unite chiar în această clădire, în 1789. El a fost astfel primul Capitoliu al Statelor Unite. Din păcate, clădirea originală a fost distrusă în 1812 și înlocuită cu structura actuală. Noua clădire este acum deținută de Serviciul Parcului Național ca Memorialul Național Federal Hall. Aceasta muzeu gratuit celebrează memoria clădirii anterioare.

Veți vedea și câteva obiecte celebre, cum ar fi Biblia pe care Washington a depus jurământul. Clădirea servește și ca centru de informare turistică. Veți observa, de asemenea, arhitectura sa în stil Renaștere greacă, care contrastează cu zgârie-norii din jur.

În cele din urmă, la intrarea principală puteți admira o statuie a lui George Washington. Dacă veniți să vizitați Wall Street, nu puteți rata acest loc emblematic!

Taurul care încarcă și fata neînfricată

Taurul care încarcă

Credit foto: Shutterstock / photo.ua

Alte atracții de neratat de pe Wall Street includ, bineînțeles, sculpturile Charging Bull și Fearless Girl.

Sculptură în bronz a artistului Arturo Di ModicaThe Wall Street Bull este situat în Bowling Green Park, în apropiere de New York Stock Exchange. Acesta a fost instalat fără permisiunea prealabilă a orașului după prăbușirea bursei din 1987. Simbolizează astfel forța și puterea poporului. Datorită succesului imediat al sculpturii, New York-ul i-a acordat un permis temporar. În prezent, este una dintre cele mai fotografiate lucrări din oraș.

Cât despre Fearless Girl, fata neînfricatăFata a fost instalată de Kristen Visbal în ajunul Zilei Internaționale a Femeii 2017. Apoi se confruntă cu încredere cu Taurul care încarcă. Astfel, simbolizează puterea feministă și pledează pentru egalitatea de gen. Sculptura a fost instalată cu o plăcuță pe care scrie Cunoașteți puterea femeilor în conducere. Ea face diferența. În decembrie 2018, Fearless Girl a fost mutat în fața Bursei de Valori din New York. Ea nu se mai află în fața Taurului Încărcător.

Rețineți că ambele statui sunt aglomerate de turiști toată ziua. Dacă vrei să faci o poză cu Taurul care Încarcă sau cu Fata Fără Frică fără nimeni, te sfătuim să mergi acolo. foarte devreme dimineața !

Biserica Trinity

Biserica Trinity

Credit foto: Shutterstock / Roman Babakin

Biserica Trinity este una dintre cele mai renumite biserici din New York. Această biserică episcopală este situată la colțul dintre Broadway și Wall Street. Acestea oferă tururi ghidate gratuite.

În ciuda construcției a numeroși zgârie-nori în vecinătatea sa, Biserica Trinity își păstrează valori spirituale foarte importante în inima Manhattanului. Încă mai servește ca loc de închinare și meditație pentru creștinii locali.

Bursa de Valori din New York

Celebrul Wall Street și clădirea din New York, New York Stock Exchange cu steag patriotic

Credit foto: Shutterstock / ventdusud

Dacă veniți să vizitați Wall Street, veți trece, evident, pe lângă New York Stock Exchange (NYSE). NYSE este cea mai mare bursă de valori din lume în funcție de capitalizarea pieței. Cu toate acestea, nu este cea mai veche bursă de valori din Statele Unite. Acest loc este ocupat de Philadelphia, Pennsylvania.

Din nefericire pentru călători, Bursa de Valori din New York nu este nu mai este deschis publicului de la atacurile din 11 septembrie. Cu toate acestea, nu ratați ocazia de a admira acest monument și loc emblematic al orașului.

Muzeul Federal Reserve Bank of New York

Muzeul Federal Reserve Bank of New York

Credit foto: Shutterstock / Andriy Blokhin

Dintre cele douăsprezece bănci centrale americane, Federal Reserve Bank of New York este de departe cea mai puternică, influentă și activă. Reamintim că Federal Reserve Bank pune în aplicare politica monetară a țării și monitorizează și reglementează instituțiile financiare. Așadar, dacă sunteți interesați de economie, ar trebui să vizitați acest muzeu fascinant. Veți afla mai multe despre politica monetară a Statelor Unite și despre tipărirea bancnotelor.

Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a împrumuta tunel de aur. Acesta este locul de pe planetă unde se adună cel mai mult aur! Atenție însă, această vizită nu este improvizată. Trebuie să rezervați un tur ghidat în avans. Rezervările sunt obligatorii și pot fi făcute numai online. Vă recomandăm să faceți acest lucru de îndată ce vă cunoașteți datele de călătorie.

Memorialul 9/11

Memorialul 9/11

Credit foto: Shutterstock / littlenySTOCK

Deși acest loc nu face parte cu adevărat din zona Wall Street, este totuși la o aruncătură de băț de această stradă emblematică. Turnurile Gemene au fost chiar punctul culminant al districtului financiar. Dacă veniți să vizitați Wall Street, nu puteți rata Memorialul 9/11.

Veți putea vizita acest muzeu, care este o necesitate în New York. Acest muzeu aduce un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. În timpul acestei vizite, veți retrăi evenimentele din acea zi fatidică în ordine cronologică. Veți descoperi, de asemenea, numeroase obiecte personale, documente și relicve găsite în dărâmăturile World Trade Center. Veți avea ocazia să vedeți o mașină de pompieri găsită sub dărâmături sau rămășițele antenei care se afla în vârful Turnului de Nord.

Această vizită este deosebit de emoționantă, dar necesară pentru a înțelege o parte recentă și dureroasă a istoriei New York-ului.

Tururi ghidate de făcut în zona Wall Street

Tururile ghidate doar pe Wall Street sunt destul de rar.

Tur combinat al cartierelor de neratat

Mica Italie

Credit foto: Shutterstock / Michele Vacchiano

Aceste vizite pe jos de la trei la cinci ore poate include diferite monumente, cartiere sau repere ale orașului. De exemplu, unii se vor concentra pe Wall Street, Little Italy și Chinatown. Veți descoperi câteva clădiri celebre. Dar, mai presus de toate, veți afla mai multe despre istoria New York-ului, despre locuitorii săi și despre viața de cartier.

Aceste tururi pe jos costă de obicei de la 25 la 70€ pe persoană. În mod evident, prețul depinde de traseul ales, de locurile pe care le vizitați și, prin urmare, de intrările incluse în turul dumneavoastră ghidat.

Vizită combinată a monumentelor emblematice

Statuia Libertății

Credit foto: Shutterstock / TZIDO SUN

Aceste tururi se vor concentra mai mult pe monumente și pe poveștile lor. De exemplu, tururile ghidate vă vor duce pe Wall Street, la Statuia Libertății, la Muzeul de Imigrare Ellis Island și la Memorialul 9/11. Aceasta este o opțiune excelentă pentru o modalitate rapidă și ușoară de a vedea reperele și monumentele din Big Apple.

Pentru aceste tururi pietonale ghidate, vă puteți aștepta să plătiți de la Între 25 și 70€ de persoană. În mod evident, prețul depinde de traseul ales, de locurile vizitate și, prin urmare, de intrările incluse în turul dumneavoastră ghidat.

Cele mai bune hoteluri pentru a sta în Wall Street

Pentru a vă prelungi vizita pe Wall Street și pentru a vă bucura de un poziție centrală în New YorkVă recomandăm să vă cazați acolo în timpul sejurului dumneavoastră! Bineînțeles, există mai multe hoteluri excelente, confortabile și de lux.

Dintre acestea, putem recomanda Sala Gild un sublim hotel de patru stele. Situat în apropiere de Federal Hall și Wall StreetAcest hotel elegant este găzduit într-o clădire frumoasă din cărămidă roșie, înconjurată de clădiri de birouri și restaurante. Camerele sale confortabile sunt frumos decorate. De asemenea, hotelul oferă servicii și facilități de primă clasă, cum ar fi un centru de fitness. Există, de asemenea, un restaurant toscan și un bar de vinuri de epocă. O noapte la Gild Hall vă va costa 230€ în medie pentru două persoane.

O altă unitate pe care o recomandăm este Hanul Wall Street Inn. Situat la sud de districtul Wall Street, Acest hotel de 3 stele este găzduit într-o clădire din 1836. Acesta a fost cândva sediul băncii Lehman Brothers. Hotelul are o sală de gimnastică și o saună. Camerele sunt decorate în mod călduros. O noapte costă în medie 150 de euro pentru două persoane.

Unde să mănânci în zona Wall Street din New York?

Veți găsi în Financial District restaurante excelente.

  • Dintre acestea, putem recomanda doar Locul Trinity. Acest restaurant se află la doar o aruncătură de băț de biserica cu același nume. Situat într-o fostă bancă, oferă o bucătărie americană tipică și delicioasă: burgeri, paste, fripturi și stridii de sezon. Toate la prețuri accesibile.
  • Harry’s NYC, situat la sud de Wall Street, este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a lua masa lângă Wall Street. Această unitate oferă preparate tipice americane la grătar. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri de brunch din New York City!
  • New York-ul este cunoscut pentru pizza sa. Puteți încerca multe pizzerii, cum ar fi cea foarte accesibilă Pizzeria și Deli Little Italyautenticul Expresul napolitan sau cel mai rafinat Adrienne’s Pizzabar.

În zonă există multe alte restaurante excelente. Așadar, nu uitați să încercați mai multe în timpul șederii dumneavoastră în New York.

Datorită locației sale centrale și, mai ales, datorită importanței sale economice vitale, Wall Street este bine servit. Nu veți avea probleme în a ajunge acolo sau în a vă deplasa în New York de aici. În general, nu veți avea probleme în a vizita Wall Street.

  • The liniile de metrou 2 și 3 au o stație pe Wall Street cu același nume.
  • The linia de metrou J se oprește, de asemenea, pe Wall Street cu Strada Broad.
  • De asemenea, puteți opri la “Bowling Green Station” sau “Wall Street Station” cu liniile 4 și 5. Prima oprire este mai aproape de Charging Bull. Dacă de la această primă oprire mergeți spre nord pe Broadway până la Wall Street, veți putea vedea cele două sculpturi iconice fără a face o diversiune.

Lasă un comentariu