Franța cu rulota: sfaturi, zone, trasee

Ce-ar fi ca anul acesta, în loc să luăm avionul, să mergem să vizităm Franța într-o rulotă, o furgonetă transformată sau un van? O excursie prin regiunile franceze înseamnă explorarea diversității acestora, descoperirea unor regiuni de renume mondial și vizitarea unor locuri care nu pot fi ignorate. Este vorba de a lua cheia câmpurilor pentru a călători liber, un itinerar care vă permite să vă opriți și să dormiți oriunde doriți – sau aproape – în inima unor peisaje grandioase.

Franța, cea mai vizitată țară din lume, este plină de comori și de locuri frumoase de văzut: nu veți avea timp suficient pentru a vedea și a face totul. Plănuiți să vizitați Franța într-o rulotă sau într-o dubă transformată pentru a parcurge drumurile țării ca un melc? Iată cum să vă planificați călătoria în Franta.

Itinerarii în Franța cu rulota

Franța Este imposibil să cuantificăm pe o listă exhaustivă locurile de neratat din Franța, atât de numeroase sunt acestea. Dacă doriți să vizitați Franța cu o rulotă, o furgonetă sau o rulotă de camping, va trebui să vă alegeți opririle și să uitați de ideea de a putea vedea totul într-o singură călătorie.

Itinerariul dvs. va depinde în mod logic de datele de vacanță: nu plecați să vizitați Franța într-o rulotă pentru o săptămână, așa cum o faceți într-o excursie de câteva luni. Provence, Languedoc, coasta atlantică, coasta bretonă, dunele din Cotentin, plajele D-Day, Pirinei, Masivul Central sau Alpii, ruta vinului din Alsacia, castelele din Loire, parcurile naționale Calanques, Vanoise și Cévennes, parcurile regionale Vercors, vulcanii din Auvergne, parcul Lubéron, Coasta de Azur, munții Ardèche și Pilat, munții Jura, Vosgi,… Există atât de multă diversitate de vizitat în Franța cu rulota sau cu vanul, încât cu siguranță va fi nevoie de mai mulți ani de vacanță!

De exemplu, pentru o săptămână, limitați-vă la o regiune sau la un departament (pentru a evita să petreceți prea mult timp pe drum): Coasta de granit roz din Bretania, Landes, Drôme Provençale, Coasta Vermeille, Golful Quiberon, Gurile Tarn sau Gurile Ardèche.

Iată câteva idei pentru călătorii mai lungi, între 15 zile și o lună:

    • Lyon, Grenoble și parcul Chartreuse, Chamonix-Mont-Blanc, parcul Écrins, parcul Vercors, munții Ardèche.
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • În sud-est: Avignon, Aix-en-Provence, Marsilia, drumeții în Alpilles, Camargue, bivuac în Gorges du Verdon, Colorado Provençal (Luberon), coasta Var.
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • În Languedoc: Cevennes, parcul Haut-Languedoc, circul Navacelles, lacul Salagou, Gorjele Hérault, Montpellier, Sète.
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • Toulouse, Canal du Midi, Muntele Negru, orașul Carcassonne, castelele cathare, parcul Ariège Pyrenees.
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • Bordeaux, Dune du Pilat, Bassin d’Arcachon, coasta Landes, coasta sălbatică, insula Oléron, insula Ré
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • De la Paris: mareele înalte din Cotentin, plajele D-Day, Mont-Saint-Michel, satele de pe coasta bretonă, Rennes, Nantes…
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

    • Grand-Est: Reims și ruta vinului din Champagne, Ballons des Vosges, Strasbourg, Colmar, Mulhouse, vinurile din Alsacia etc.
Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

Cel mai bun sfat al nostru este să vă limitați la o zonă geografică în funcție de datele pe care le aveți. Vizitarea Franței cu o rulotă sau o furgonetă depinde, de asemenea, de anotimp și de vreme: climatul este variat în Franța, iar vremea poate fi foarte diferită de la un departament la altul.

Itinerariul depinde de durata călătoriei dumneavoastră, dar Franța este o țară care poate fi traversată rapid. Marile orașe sunt distanțate și ajungi rapid în zone nepopulate, ceea ce face mai ușor să găsești locuri naturale uimitoare.

Acum este ușor să închiriați o rulotă în Franța. Cum o faci? Prin utilizarea platformelor care pun în contact chiriașii (dumneavoastră) cu proprietarii privați de rulote, cum ar fi Yescapa de exemplu.

Cum funcționează?

  • Aveți grijă să alegeți kilometraj nelimitat, à verificați numărul de paturi și dacă este posibil să faceți o călătorie în străinătate.
  • Faceți o cerere de închiriere online și comunicați proprietarului informațiile despre călătorie (date, opțiuni de închiriere, kilometraj etc.).
  • Dacă cererea dvs. este acceptată, după efectuarea plății veți avea acces la datele de contact ale proprietarului pentru a stabili un prima întâlnire.
  • În ziua plecării, prezentați permisul de conducere și achitați taxa de călătorie. depozit.
  • L’situația actuală și se semnează un contract de închiriere între cele două părți. La întoarcere, după un road-trip de neuitat, semnați inventarul de retur al dotărilor și gata!

Conduceți în Franța cu o rulotă: regulile de circulație pe care trebuie să le cunoașteți

Franța

Din punct de vedere juridic, o rulotă este considerată ca o mașină: pentru a vizita Franța cu o rulotă, se aplică aceleași prevederi ale codului rutier ca și în cazul unei mașini:

  • Permisul de conducere este permisul B (până la 3,5 tone),
  • Atunci când conduceți, fiecare pasager trebuie să poarte centura de siguranță,
  • Nu vă suprasolicitați,
  • Respectați codul rutier: aceleași limite de viteză, aceleași reguli de circulație ca și în cazul autoturismelor (rețineți că autoritățile locale pot impune interdicții specifice prin decret municipal sau prefectural pe teritoriul lor: în acest caz, semnele pot fi specifice pentru autoturisme).

În Franța, rulotele pot fi parcate pe locurile obișnuite pentru mașini. Este permis să dormiți în rulota dvs. pentru a face bivuac, dar este strict interzisă camparea în sălbăticie. Care este diferența?

Granițele dintre cele două practici sunt permeabile. Pe scurt, dormitul pe un loc de parcare este legal, montarea unui aragaz sau a unor scaune pe drumul public este condamnabilă. Un sfat pentru campingul în sălbăticie, pe care îl facem noi înșine: întrebați proprietarul unui drum sau al unui câmp dacă puteți sta o vreme pe proprietatea sa și nu veți fi amendați!

Limitele de viteză în Franța sunt :

  • 50 km/h în zonele construite,
  • 80 km/h pe șoselele cu două benzi de circulație,
  • 110 km/h pe șoselele cu două benzi de circulație (100 km/h pe vreme rea),
  • 130 km/h pe autostrăzi (110 km/h pe vreme rea).

În Franța, consumul de alcool este limitat la 0,5 g/l (0,2 g/l pentru tinerii șoferi): păstrați-vă spațiul de manevră!

În cele din urmă, conducerea unei rulote necesită, în mod logic, mai multe măsuri de precauție decât cea a unei mașini, din cauza greutății și volumului. Adaptați-vă viteza la drum, mai ales că în Franța, automobiliștilor le place să meargă cu viteză și încalcă legea ministerului imediat ce au volanul în mână.

Taxele de autostradă în Franța: care este tariful pentru categoria dumneavoastră de autocamion?

Franța

Vizitarea Franței cu o rulotă sau o furgonetă vă permite să folosiți 1.073.500 de kilometri de drumuri diferite, de la drumuri naționale la autostrăzi private. Cu excepția Bretaniei și a 2 600 de kilometri de tronsoane de autostradă gratuite, cum ar fi A75 între Montpellier și Clermont-Ferrand, majoritatea autostrăzilor sunt gestionate de concesiuni private (Vinci, ASF, Autoroutes Paris-Rhin-Rhône etc.) de la valurile de privatizări lansate în 2002, foarte criticate: aproape 9 000 de kilometri de autostrăzi includ astfel tronsoane cu taxă.

În rest, drumurile își întind tentaculele pe 9.600 de kilometri de drumuri naționale, 376.000 de kilometri de drumuri departamentale și 673.300 de kilometri de drumuri comunale. Drumurile secundare sunt o alternativă bună, în special vara, deoarece A7, A6, A8 și A9 din sud sunt în mod regulat aglomerate și predispuse la accidente.

Dacă aveți nevoie să luați autostrada pentru a vizita Franța cu rulota, există mai multe sisteme de plată a taxelor de drum sunt posibile: abonament electronic de taxare, card bancar și numerar (din ce în ce mai rar). Cel mai comun sistem este acela de a opri la cabina de taxare pentru a colecta un bilet și apoi de a opri la ieșirea de pe autostradă pentru a plăti suma corespunzătoare distanței parcurse.

The colectarea electronică a taxelor de drum este convenabil pentru persoanele care folosesc autostrada în mod regulat, cel puțin o dată pe lună. Atunci când călătoriți în Franța cu o rulotă, veți fi supus tarifelor pentru vehiculele cu o înălțime cuprinsă între 2 și 3 metri și cu un PTC mai mic de 3,5 tone. De exemplu, iată câteva dintre tarifele de taxare pe principalele drumuri în 2019:

  • Paris-Lyon (A6): 55,4 EUR
  • Lyon-Montpellier (A7-A9): 43,2 EUR
  • Marsilia-Paris (A7-A6): 95,5 EUR
  • Caen-Paris (A13): 24 EUR
  • Nantes-Bordeaux (A83-A10): 44,7 EUR
  • Bordeaux-Toulouse (A62): 31,9 EUR
  • Bordeaux-Lyon (A89): 83,9 EUR
  • Toulouse-Montpellier (A61): 36,7 EUR
  • Lyon-Chamonix (A42-A40): 33,5 EUR
  • Paris-Nisa (A6-A7-A8): 122,9 euro
  • Aix-en-Provence-Nice (A8): 27,4 EUR

Prin urmare, traversarea și vizitarea Franței pe autostradă cu o rulotă este destul de costisitoare!

Parcuri pentru rulote în Franța: unde să parcați?

Franța Itinerariu

Credit foto: Caramaps

După cum am spus, campingul sălbatic în Franța este interzis și reglementat printr-un decret care datează din 28 decembrie 2015. Cu toate acestea, există multe locuri de parcare și de dormit la fața locului, inclusiv campinguri, parcări dedicate și parcări pentru rulote.

Cu o dubiță mică, puteți încerca să parcați de-a lungul plajelor și în parcurile naturale regionale (asigurându-vă că nu vă aflați la vederea vreunei case). Atâta timp cât nimic nu interzice parcarea, este întotdeauna posibil să vă opriți pentru a dormi (nu scoateți cismele, antenele de satelit și mesele de camping!).

În cele din urmă, dacă sunteți conectați și călători digitali, o aplicație mobilă va fi foarte utilă: Park4night. Acesta vă prezintă locurile – cu fotografii ale fiecărui loc – pe unde au trecut călătorii: zone naturale, câmpuri, drumuri sălbatice, plaje, păduri, parcări, zone pentru camping-caruri, campinguri: puteți astfel să vedeți unde să parcați în funcție de geolocalizarea dumneavoastră, reducând drastic riscul de amenzi pentru camping sălbatic… Pentru a ști unde să parcați și să dormiți în toată seninătatea, mai multe site-uri web se pot dovedi utile: Campercontact sau din nou Caramaps.

Pregătirea călătoriei în Franța cu rulota

Franța

Pregătirea călătoriei pentru vizitarea Franței cu o rulotă înseamnă, de asemenea, să vă gândiți la tot ceea ce va trebui să luați cu dumneavoastră în vehicul. Se întâmplă ca în pregătirile noastre să ne lăsăm purtați de val și să uităm unele lucruri esențiale. Iată o listă de lucruri pe care trebuie să le luați și să le faceți înainte de a pleca:

  • Ochelari de soare, cremă de soare
  • Costume de baie
  • Panou de aplicații mobile: Waze (GPS), Park4night, hărți și ghiduri turistice
  • Cabluri de telefon și încărcătoare de baterii
  • Trusă de prim ajutor (bandaje, antiseptic, Betadine etc.)
  • Repelent de țânțari
  • Hârtie igienică
  • Șervețele de curățare
  • Lichide (detergent de vase, săpun, duș, șampon)
  • Articole de gătit pentru camping
  • Reîncărcarea aragazului și a gazului
  • Butelii de apă
  • Jocuri de societate mici, zaruri și jocuri de cărți (pentru zilele ploioase)
  • plapumi și pături etc.

Vă rugăm să nu uitați să vă aduceți haine adecvate anotimpului, deoarece nopțile pot fi răcoroase chiar și vara în zonele montane.

Care este cel mai bun moment pentru a călători cu rulota în Franța?

Franța S-ar putea răspunde “pe tot parcursul anului”. Cu siguranță, cel mai bun moment pentru a vizita Franța cu rulota este primăvara și toamna: nu este frig, poate fi chiar cald în Midi și sunt puțini turiști.

Pentru a vizita nordul Franței, cel mai bine este să mergeți în timpul verii. Dar climatul este variat în Franța: verificați prognoza meteo în funcție de regiunea în care mergeți.

Lasă un comentariu