Unde să parchezi în Lisabona?

Dacă veniți la Lisabona cu mașina sau închiriați una, este important să știți unde să parcați și care sunt regulile de circulație în Lisabona.

Dacă stați în Lisabona pentru mai mult de 3 zile, ar putea fi util să aveți o mașină acolo, deoarece transportul public devine limitat pentru a accesa unele dintre locurile turistice (și nu atât de turistice) din jurul Lisabonei, cele mai bune plaje, etc…..

Dacă vizitați Lisabona cu mașina proprie sau dacă închiriați o mașină în capitala Portugaliei pentru câteva zile, o întrebare cheie este: Unde pot parca mașina? Unde pot găsi locuri de parcare în Lisabona?

Citește și: Lisabona cu bicicleta: închirieri, excursii, piste de biciclete

Parcarea în Lisabona: plătiți pentru a parca pe stradă

Aproape tot centrul orașului este dotat cu parcometre pe stradă. Aveți grijă unde vă parcați mașina în Lisabona, asigurându-vă că găsiți cel mai apropiat parcometru sau cronometru, care vă va oferi informații despre ore, prețuri etc. Acest lucru variază de la o zonă la alta a orașului: în partea veche a orașului, există zone roșii, unde durata maximă permisă de parcare este de 2 ore. În celelalte zone (galbenă și verde) puteți sta până la 4 ore, după care trebuie să puneți câteva monede în aparat și să puneți biletul pe tabloul de bord.

Zone de parcare colorate în Lisabona De obicei, parcarea se plătește de luni până vineri, între orele 08:00 și 20:00, iar sâmbăta, între orele 08:00 și 18:00. Parcarea este gratuită duminica.

Pe această hartă (click aici), puteți găsi toate zonele de parcare din Lisabona, marcate cu verde, galben sau roșu.

Parcare în Lisabona: parcați gratuit pe stradă

Dacă nu doriți să plătiți pentru parcare în Lisabona, o altă opțiune este să parcați în afara parcărilor cu plată și să luați apoi transportul public spre centrul orașului. De exemplu, puteți parca gratuit pe stradă, în apropiere de Stația de metrou Olaias care se află în afara zonelor de plată, iar apoi puteți lua metroul până în centru.

Pentru a parca destul de aproape de orașul vechi fără să plătiți, încercați să vă lăsați mașina pe strada din apropierea gării. Santa Apolónia de unde puteți merge pe jos până în centru sau puteți lua trenul și metroul.

Parcare într-o parcare interioară

Parcare în Lisabona În Lisabona există multe parcări acoperite. De obicei, acestea costă între 20 și 30 de euro pentru o zi întreagă.

În orașul vechi, una dintre cele mai ieftine parcări este cea de la Praça dos Restauradores care costă 20 € pe zi.

O altă opțiune este să vă rezervați din timp o parcare cât mai aproape de hotelul sau de altă bază din Lisabona. Avantajul este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la disponibilitatea unui spațiu, la securitatea mașinii dumneavoastră. În plus, prin rezervare online, anularea este gratuită, ora de sosire este flexibilă, parcările sunt acoperite și securizate, iar locul de parcare este garantat cu intrare/ieșire nelimitată.

Lisabona, parcare plătită și securizată

Credit foto: Pxhere

Rezervarea parcării online va fi mai ieftină decât dacă o faceți în ziua sosirii dumneavoastră. Înseamnă, de asemenea, mai puține bătăi de cap atunci când ajungeți într-un oraș pe care nu îl cunoașteți!

Parcare într-o parcare în aer liber

Cele mai ieftine parcări din Lisabona sunt cele în aer liber. Există câteva în apropierea centrului, cum ar fi Doca do Jardim do Tabaco, care costă doar 8 euro pe zi.

Există alte 9 parcări în aer liber administrate de Emel, compania care administrează parcometrele din Lisabona, iar tariful pe zi este de numai 3 euro. Iată unde le puteți găsi:

– Alameda (Rua Jorge Castilho)
– Avenida Brasília – Avenida Brasília
– Avenida do Colégio Militar (Quinta da Luz)
– Avenida Lusíada – Avenida Lusíada
– Entrecampos (Rua Sanches Coelho)
– Parcul Națiunilor (Zona Sul)
– Rua de Campolide – Rua de Campolide
– Rua Marquês da Fronteira (Palácio da Justiça) – Rua Marquês da Fronteira (Palácio da Justiça)
– Sete Rios

Pe această hartă de pe site-ul Emel Dacă debifați toate opțiunile, lăsând selectată doar opțiunea “Bilhete Diário”, veți vedea în culoarea gri parcările în care puteți parca pentru aproximativ 3 € pe zi.

TravelMax.ro