De ce mănâncă spaniolii atât de târziu?

Spaniolii mănâncă târziu, Pintxos

De ce mănâncă spaniolii atât de târziu? O diferență de fus orar ar putea explica orele târzii de masă ale spaniolilor.

Cei care au avut norocul să petreacă câteva zile în Spania vor fi observat că restaurantele se închid mult mai târziu decât în Franța și că oamenii pot sta în jurul lor până foarte târziu în noapte.

Deși este tentant să asociem acest comportament cu stilul de viață mai relaxat al spaniolilor și cu clima blândă de care se bucură multe regiuni, acest obicei este mai mult decât atât.

O diferență de fus orar

Se pare că Spania a trăit în fusul orar greșit timp de foarte mulți ani! Dacă vă uitați pe o hartă a lumii, este ușor de observat că Spania ar trebui să se afle în fusul orar UTC, cel al Angliei sau al Portugaliei, țări cu care este aliniată.

Liderul Franco a fost cel care a decis în 1940 să avanseze cu o oră (UTC+1) pentru a se alinia cu Germania nazistă. Cu toate acestea, spaniolii nu și-au schimbat obiceiurile și au ajuns să ia prânzul de la ora 13.00 la 14.00 sau cina de la 20.00 la 21.00, fără a avea de ales.

Fusuri orare Europa

Serile lungi

Serile lungi din Spania și senzația de prelungire a timpului pot fi explicate prin diferența de fus orar. În Spania, soarele răsare mai târziu și apune mai târziu. Locuitorii se bucură de seri mai lungi, ceea ce îi poate determina să ia cina mai târziu, permițându-și un aperitiv pe terasă la sfârșitul zilei pentru a se bucura de ultimele raze de soare înainte de a se întoarce acasă pentru cină.

Înapoi la UTC?

Dacă serile sunt mai lungi, nopțile sunt mai scurte. Spaniolii sunt adesea privați de somn din cauza acestei diferențe permanente de fus orar. Pe măsură ce soarele răsare mai târziu, este uneori mai dificil pentru ei să se trezească în mod natural.

Președintele guvernului Mariano Rajoy a declarat în 2016 că lucrează la un nou regim de timp pentru întreprinderi care ar putea implica o revenire la UTC. Este posibil ca această idee să fie dezbătută mult timp, în special de către cei din industria turismului, care evidențiază soarele târziu ca fiind un avantaj major pentru vizitatori. Ce părere aveți?

TravelMax.ro