Danemarca cu rulota: sfaturi, locații, rute

Sunteți interesat de țările scandinave? Vă sugerăm să descoperiți Danemarca într-o rulotă. Este modalitatea ideală de a vizita această țară fără a cheltui prea mulți bani.

Danemarca nu este neapărat primul loc la care te gândești atunci când plănuiești să vizitezi țările scandinave. Cu toate acestea, nu este lipsită de farmec și are avantajul de a fi cea mai apropiată de Franța. Este formată dintr-un teritoriu atașat continentului, Iutlanda, și de numeroase insule. Cele mai importante sunt Fionie, patria lui Hans Christian Andersen, și Seeland, unde se află capitala, Copenhaga. Podurile duc de la o zonă la alta și în Suedia. Astfel, puteți vizita întreaga Danemarcă din Franța fără a fi nevoie să luați un feribot.

Idei de traseu în Danemarca cu rulota

Cu o suprafață de 43.094 km2, Danemarca este puțin mai mare decât Elveția și, prin urmare, se pretează foarte bine la explorarea în una, două sau trei săptămâni.

Danemarca într-o săptămână

vizitați Danemarca cu rulota o săptămână

Sursa : Caramaps

De exemplu, într-o săptămână, puteți face un tur care să includă Ribe, Billund (orașul Legoland), Aarhus în Iutlanda, apoi Odense și Nyborg în Fionie, pentru a încheia în Seeland, cu Copenhaga.

Danemarca în două săptămâni

vizitați Danemarca într-o rulotă pentru două săptămâni

Sursa : Caramaps

În două săptămâni, puteți extinde acest tur adăugând Viborg în centru și Skagen în nordul Iutlandei, Svenbord, insulele Tasinge și Langeland în Fiona și Kronborg Slot în Seeland.

Danemarca în trei săptămâni

În trei săptămâni, puteți alege să urmați linia de coastă, trecând prin Ringkobing, Hostelbro înainte de a merge spre Aalborg și Skagen, apoi spre Aarhus și apoi spre Fionie și Seeland.

Cum să ajungeți în Danemarca din Franța

canale congelate copenhaga danemarca

Credit foto: Shutterstock / Vrezh Gyozalyan

Pentru a ajunge în Danemarca, dacă închiriați un autoturism pe plan local, aveți de ales între avion, tren sau autobuz. Există numeroase zboruri spre Copenhaga sau spre principalele orașe, folosiți Ulysses pentru a face alegerea dumneavoastră. Pentru tren, veți găsi toate detaliile pe DB France, site-ul francez al companiei feroviare scandinave. Călătoria durează între 14 și 18 ore. Cu autobuzul companiei Eurolines, vă va lua puțin mai mult de 18 ore de la Paris.

Dacă doriți să călătoriți direct de acasă, puteți Închiriați o rulotă în Franța. Pentru mai mult confort, puteți utiliza, de exemplu, aplicația Yescapa.

 • Mai întâi de toate, trebuie să alegeți rulota în orașul dumneavoastră (De exemplu Bordeaux, Nantes, Toulouse Paris, Montpellier sau din nou Marsilia).
 • Alegeți autovehiculul în funcție de tip, de numărul de paturi, dar și de formula kilometrică. În plus, verificați dacă proprietarul permite ca vehiculul să părăsească țara.
 • Trimiteți o cerere de închiriere online către proprietar. În el, specificați toate informațiile despre călătoria dumneavoastră.
 • În cazul în care sunteți acceptat, vă veți întâlni pentru prima dată cu proprietarul și veți vizita rulota.
 • În ziua plecării, veți plăti avansul proprietarului după semnarea contractului. Se va face un inventar al dotărilor pentru a finaliza contractul.
 • Asta e! Puteți vizita Danemarca în rulota dumneavoastră și vă puteți bucura de sejurul dumneavoastră! Când vă întoarceți, puteți pur și simplu să faceți un bilanț al situației.
sau închiriați o rulotă în Danemarca

Credit foto: Shutterstock / trabantos

Dacă zburați spre Danemarca, trebuie să știți că acolo puteți închiria o rulotă. Cu toate acestea, este recomandabil să folosiți platformele online și să vă rezervați rulota înainte de a pleca. Astfel, vă veți asigura că aveți vehiculul pe care doriți să vizitați Danemarca într-o dubă sau o rulotă.

Pe acest tip de site, închirierea este foarte simplă. Introduceți datele de călătorie și orașul în care doriți să închiriați rulota. Căutați-le pe cele oferite în funcție de numărul de locuri, de preț și de tipul de vehicul. Apoi faceți o cerere și plătiți online dacă este acceptată. Veți primi un e-mail de confirmare și asta este tot! Tot ce trebuie să faci este să o iei și să faci turul Danemarcei cu o dubă sau o rulotă!

Conducerea unei rulote în Danemarca: reguli de știut

podul gigant din danemarca apus de soare

Credit foto: Shutterstock / Shaggyphoto

În general, condusul în Danemarca este similar cu cel din Franța. Danezii respectă foarte bine legislația rutieră, iar traficul este destul de fluid. Cu toate acestea, există câteva diferențe notabile:

 • Trebuie să conduci cu faruri de întâlnire zi și noapte.
 • Se acordă prioritate călătorie ecologică. Este imperativ să se acorde prioritate pietonilor, bicicliștilor și transportului public. Uitați de principiul priorității la dreapta în intersecții.
 • Distanțele de parcare trebuie respectate: lăsați cinci metri înainte de o trecere de pietoni, de o trecere de bicicliști, de o linie galbenă dublă și zece metri la marginea unei intersecții.
 • Nu lăsați motorul în funcțiune fără o necesitate tehnică.
 • Lumina verde este precedată de o fază galbenă.

Titularii unui permis european sunt scutiți de permisul internațional.

Rețeaua rutieră este în stare bună, iar autostrăzile sunt gratuite. Limitele de viteză sunt :

 • 130 km/h pe autostrăzi, dar multe secțiuni sunt limitate la 110 km/h
 • 80 km/h pe drumuri
 • 50 km/h în zonele construite
 • În zonele urbane există, de asemenea, zone de 40, 30 și chiar 15 km/h.

Cu toate acestea, există două zone de taxare:

 • Storebælt (podul care leagă Fionie de Seeland): Prețul taxei de trecere variază în funcție de lungimea și greutatea vehiculului dumneavoastră. De exemplu, este de 370 DKK (aproximativ 43 EUR) pentru un vehicul cu o lungime cuprinsă între 6 și 10 m și o greutate mai mică de 3 500 kg. Detaliile privind taxele pot fi găsite la https://www.storebaelt.dk/english/toll-charges. Puteți plăti în numerar sau cu cardul de credit. Conducătorii de autovehicule trebuie să folosească banda de plată manuală și nu banda albastră pentru plata cu cardul. Această regulă permite taxatorului să verifice caracteristicile vehiculului pentru a aplica prețul corect.
 • Podul Øresund (face legătura între Danemarca și Suedia): prețul este de 106 euro pentru un vehicul cu o lungime cuprinsă între 6 și 10 m. Dacă intenționați să treceți pe același pod la întoarcere, ar trebui să cumpărați un BroPas. Costă 43 de euro, dar vă permite să plătiți jumătate din preț. Călătoria dus-întors vă va costa 149 EUR în loc de 212 EUR.

Parcuri pentru rulote

sat ribbe danemarca

Credit foto: Shutterstock / alessandro bacci

Camparea în sălbăticie este interzisă în Danemarca și este pasibilă de amenzi mari. Cu toate acestea, există un număr mare de locuri libere cu facilități de bază. Pentru a afla unde se află acestea, puteți descărca o aplicație gratuită, cum ar fi Park4night, Campercontact sau campingcarinfos. De asemenea, vă vor oferi datele de contact ale site-urilor dezvoltate. De asemenea, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui card de camping, care vă va oferi reduceri.

Câteva zone de campare notabile de pe traseul dumneavoastră:

 • Ribecamping, la marginea unei păduri;
 • Blommenslyst-camping, în apropiere de Odense, într-un mediu foarte natural;
 • Charlottenlund, la periferia orașului Copenhaga și aproape de o plajă frumoasă. Acesta este situat într-un fost fort și se află aproape de capitală, la care se poate ajunge în aproximativ 30 de minute cu autobuze frecvente;
 • Campingul Roskylde, cu vedere la fiord.

Nu ezitați să vă rezervați terenul în avans. Veți primi un cod, care vă va permite să ajungeți la fața locului în afara orelor de deschidere.

Care este cel mai bun sezon pentru a vizita Danemarca cu rulota?

drum țară denmark câmpuri în floare vară

Credit foto: Shutterstock / Frank Bach

Clima nu este atât de aspră pe cât s-ar putea teme o țară scandinavă. Este adevărat că este cea mai sudică dintre acestea, dar este, de asemenea, binecuvântată cu coastele influențate de Curentul Golfului.

Iernile nu sunt foarte friguroase, temperaturile scăzând rareori sub 0°. Prin urmare, puteți lua în considerare vizitarea Danemarcei cu duba în orice perioadă a anului.

Dezavantajul major este reprezentat de cantitatea de soare. Este dificil să vizitezi o țară în care soarele nu răsare înainte de ora 8.30 și apune de la ora 15.30. Cele mai bune luni, când temperaturile sunt plăcute și zilele sunt lungi, sunt între mai și septembrie. Dacă doriți să vizitați Danemarca cu duba în afara vacanțelor școlare locale, ar trebui să evitați perioada cuprinsă între sfârșitul lunii iunie și începutul lunii august.

Călătorie plăcută!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro