Cum și unde să închiriați o rulotă în zona Saint-Etienne?

Aveți de gând să vizitați Franța sau Europa cu o rulotă? Știați că este posibil să închiriați o rulotă în regiunea Saint-Etienne? Îți spunem noi cum!

Ce ați face dacă ați călători pe drumurile Franței și ale Europei cu o rulotă, o furgonetă sau un van? O adevărată casă pe roți, rulota este din nou în plină ascensiune și oferă o libertate de mișcare considerabilă atunci când doriți să călătoriți. Cu toate acestea, a pleca să vizitezi Franța sau Europa cu o rulotă din regiunea Saint-Etienne necesită multă organizare!

Pe lângă selectarea itinerariului și localizarea zonelor sau a parcărilor în care vă puteți parca vehiculul, trebuie să aflați unde și cum puteți închiria o rulotă, o rulotă transformată sau o furgonetă transformată în regiunea Saint-Etienne. Multe site-uri oferă posibilitatea de a închiria unul pentru câteva zile, sau chiar câteva luni și pentru toate bugetele, și uneori cu doar câteva click-uri pe internet!

Vă întrebați cum să procedați? Nu intrați în panică, vă vom explica cum să închiriați o rulotă în Saint-Etienne și în împrejurimi.

Camping-Car Primul pas pentru o vacanță reușită este să închiriați un vehicul potrivit pentru călătoria dumneavoastră! Și vești bune: cu un simplu Licență BPuteți închiria toate tipurile de vehicule de agrement, cu condiția ca greutatea maximă admisă a acestora să fie mai mică de 3,5 tone.

De la integrală la furgonetă, iată patru tipuri de rulote pe care le puteți închiria în regiunea Saint-Etienne și pe care le puteți conduce cu permisul B în buzunar:

Nasturtiumul

 • Autostrada : Categoria 3
 • Ideal pentru familii
 • Până la Dormi 6 persoane
 • Alimentare cu apă și gaz + încălzire + frigider + grup sanitar și duș

Profilul

 • Autostrada: Categoria 2
 • Multifuncțional
 • Pentru 2 până la 4 persoaneuneori 6
 • Alimentare cu apă și gaz + încălzire + frigider + grup sanitar și duș

Complet

 • Autostrada : Categoria 2
 • Volum și confort interior
 • Ideal pentru un cuplu
 • Alimentare cu apă și gaz + încălzire + frigider + grup sanitar și duș

Furgonete și camionete

 • Autostrada : Categoria 1
 • Ideal pentru o persoană sau un cuplu
 • Spațiu mic, dar bine optimizat
 • Bucătărie mică, uneori frigider + grup sanitar și duș

→ E bine de știut: Dacă v-ați decis să vă gândiți la dimensiuni mai mari și doriți să închiriați o autoutilitară cu o greutate maximă mai mare de 3,5 tone, atunci va trebui să aveți în posesie un Permisul HGV ! Pe lângă o licență diferită, este important să se ia în calcul în bugetul unei rulote grele, tarifele pe autostradă: vehiculele de peste 3,5 tone aparțin de categoria categoria 3La fel ca un autobuz sau un camion cu două axe.

De fapt, rulotele cu trei axe sunt chiar considerate a fi de clasa 4 !

Unde să găsiți o închiriere de rulote în Saint-Etienne și împrejurimi?

Înainte de a vă începe itinerariul de vacanță, este recomandat să faceți o rezervare online prin intermediul unei platforme online de închiriere de rulote și rulote.

Există acum multe astfel de site-uri pe piața de road-trip și camping sălbatic, iar acestea vă permit să vă bucurați de un vehicul la un cost mai mic, cum ar fi Yescapa de exemplu. Doriți să închiriați o rulotă sau o furgonetă în Saint-Etienne sau în împrejurimi?

Cum funcționează?

 • Începeți prin a selecta Saint-Etienne și împrejurimile sale ca zonă geografică în care doriți să ridicați vehiculul (de exemplu Chalon-sur-SaôneMonceau-les-Mines, Bourg-en-Bresse…)
 • Aveți grijă de alegeți kilometraj nelimitat, à verificați numărul de paturi disponibile, dacă este posibilă o călătorie în străinătate etc.: este posibil să se filtreze rezultatele prin selectarea mai multor criterii de căutare.
 • Efectuați o cerere de închiriere online și comunicați proprietarului informațiile despre călătorie (date, opțiuni de închiriere, kilometraj etc.).
 • Dacă cererea dvs. este acceptată, după efectuarea plății, veți avea acces la datele de contact ale proprietarului pentru a stabili un prima întâlnire.
 • În ziua plecării, prezentați permisul de conducere și achitați taxa de călătorie. depozit.
 • L’situația actuală și se semnează un contract de închiriere între cele două părți. La întoarcere, după o călătorie de neuitat, semnați inventarul de returnare și gata!

Cât costă închirierea unei rulote sau a unei furgonete în zona Saint-Etienne?

Camping-Car

Nu este un secret că închirierea unei rulote sau a unei furgonete este întotdeauna mai accesibilă atunci când se face între persoane fizice. Prețul variază în funcție de mai multe criterii, cum ar fi numărul de paturi, modelul de rulotă sau de furgonetă, echipamentele disponibile, tipul de rulotă sau dacă sunt permise animale.

În zona Saint-Etienne, prețul mediu zilnic este de 72 de euro aproximativ. Bineînțeles, dacă vă anticipați cercetarea, veți avea mai multe opțiuni!

Unde să călătorești cu rulota din Saint-Etienne?

Dacă doriți să călătoriți cu rulota, vanul sau camperul din Saint-Etienne, va trebui să vă selectați opririle și să uitați de ideea de a putea vedea totul dintr-o singură dată.

Itinerariul dvs. va depinde în mod logic de datele de vacanță: nu plecați într-o excursie cu rulota pentru o săptămână, așa cum o faceți într-o excursie de câteva luni. Există atât de multă diversitate pentru a călători cu rulota sau furgoneta de la Saint-Etienne, încât cu siguranță va dura mai mulți ani de vacanță!

Iată câteva idei de posibile itinerarii de făcut cu rulota pentru o săptămână din zona Saint-Etienne.

Saint-Etienne are o poziție relativ centrală. Puteți viza Masivul Central, sudul Franței sau Alpii. Descoperiți parcul natural regional din Pilat, vizitați Le Puy-en-Velay și continuați spre parcul natural regional al vulcanilor din Auvergne. O vizită la Clermont-Ferrand este o necesitate. Puy de Dôme, orașul Mont-Dore și Puy de Sancy sunt obiective turistice de neratat în această regiune. Faceți o oprire în Murol (pentru castelul său) și Saint-Nectaire pentru a gusta din brânza care îi poartă numele: una dintre cele mai bune brânzeturi din Franța. Luați drumul spre Aubrac, cu Salers, Aurillac și Saint-Flour. Mende, satele din Lozère și Parcul Național Cévennes sunt punctele culminante ale acestei călătorii gastronomice.

Timp de o lună, de la Saint-Etienne, vă ducem în Galicia, în Spania. Treceți prin vulcanii din Auvergne, orașele și satele sale (Clermont-Ferrand, Salers, Saint-Nectaire, Saint-Flour, Aurillac) și mergeți spre sud. Descoperiți regiunea Causses du Quercy (Rocamadour), satele din Lot, Cahors și Midi de Toulouse: Montauban, Cordes-sur-Ciel, Albi, Castres și Toulouse. Spre vest, vizitați Tarbes și Lourdes, cirque Gavarnie și Pic du Midi de Bigorre, în Parcul Național Pirineii. Nu ratați lacurile Ossau, în apropiere de Laruns. Continuați cu Țara Bascilor: Biarritz, Saint-Jean-de-Luz, San-Sebastián. Spania de coastă dezvăluie provinciile sale: Cantabria, Asturias și Galicia. Vizitați Bilbao, Santander, Gijón, La Coruña și Santiago de Compostela.

Iată care sunt țările din apropiere pe care le puteți vizita dacă închiriați o rulotă sau o furgonetă în Saint-Etienne și în împrejurimi:

 • Austria (Graz, Viena, Salzburg)
 • Germania (Stuttgart, Berlin, München, Hamburg)
 • Franța (Biarritz, Bordeaux, Brest, Toulouse)
 • Țările de Jos (Amsterdam, Rotterdam, Haga)
 • Italia (Veneția, Roma, Milano, Florența)
 • Elveția (Lausanne, Geneva, Berna)

Lasă un comentariu

TravelMax.ro