Cum se ajunge la Amorgos din Naxos cu feribotul?

Plănuiți să vizitați minunatele insule Ciclade din Grecia? Apoi urmați ghidul nostru pentru a merge cu feribotul de la Naxos la Amorgos!

Aveți de gând să mergeți cu feribotul de la Naxos la Amorgos în timpul șederii dumneavoastră?

Cea mai estică insulă din Ciclade arată cu siguranță ca o fortăreață. Vulcanică și muntoasă, Amorgos are peisaje spectaculoase. Călătorii îndrăzneți vor descoperi coaste abrupte, golfulețe fantastice cu ape cristaline și sate pitorești. Dar ajunge cu laudele!

Doriți să explorați Amorgos? Fiind cea mai estică insulă din Ciclade, este una dintre cele mai dificil de accesat. Poziția sa explică în parte de ce a fost atât de bine conservat de turismul de masă. Nu are aeroport, așa că pentru a ajunge pe insulă va trebui să luați un feribot sau o barcă rapidă.

Așadar, dacă această aventură vă atrage, consultați ghidul nostru pentru a ajunge din Naxos în Amorgos cu feribotul.

Companii de feriboturi de la Amorgos la Naxos

Feribot SeatJet în Marea Egee, Grecia

Cele trei companii principale de feribot

Naxos este cea mai mare dintre insulele Ciclade. Bine deservit de diferite companii de feribot, este punctul de plecare ideal pentru a descoperi arhipelagul și, în special, pentru a ajunge la Amorgos. Amorgos are două porturi, unul în Aegiali iar celălalt la Katapola“capitala” orașului Amorgos. Autobuzele fac legătura între cele două orașe și restul insulei.

Trei companii oferă traversări cu feribotul de la Naxos la Amorgos cu diferite frecvențe și durate medii:

Cu ce tip de vas călătorim?

Călătoria spre Amorgos se poate face cu bărci convenționale, Ferry boatFeriboturi de mare viteză sau Delfinul zburătorDepinde de zi și de compania cu care doriți să călătoriți.

Dacă aveți o mașină, alegeți un Catamaran – feribot (CC) sau un Feribotul pentru mașini (CF). Acestea sunt oferite de Seajets și Golden Star Ferries. Pentru transportul unui vehicul, adăugați în medie 100 de euro la bugetul alocat pentru traversarea dumneavoastră.

Planificați o călătorie cu feribotul de la Naxos la Amorgos cu Direct Ferries

Blue Star Ferries, feribot, amorgos

Credit foto: Flickr – Manu

De ce să alegeți Direct Ferries?

După cum s-a menționat mai sus, din cauza locației sale și a popularității mai reduse, insula este mai puțin bine deservită decât celelalte insule cicladice. În plus, orarele și frecvențele pot varia foarte mult în funcție de perioadă.

Prin urmare, vă recomandăm să vă organizați și să vă rezervați traversările în avans. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza site-ul web al Direct Ferries. Acest comparator online este specializat în feriboturi și alte tipuri de traversări maritime. Acoperind întreaga lume, compania organizează 1,2 milioane de traversări în fiecare an.

Dacă intenționați să călătoriți cu feribotul de la Naxos la Amorgos, puteți folosi acest site specializat pentru a găsi orarele cele mai apropiate de datele dumneavoastră de vacanță. Pentru o listă a feriboturilor programate de la Naxos la Amorgos, accesați site-ul Direct Ferries.

Veți putea apoi să indicați portul de plecare și destinația (Katapola sau Aegiali). De asemenea, va trebui să introduceți datele și orele de plecare și de întoarcere dorite. În continuare, instrumentul vă va cere să completați câteva informații despre pasageri, cum ar fi numărul și vârsta acestora.

Direct Ferries include, de asemenea, o filă pentru vehicule. Dacă intenționați să călătoriți cu mașina dumneavoastră, va trebui să completați câmpurile dedicate: tip, marcă, model. Alternativ, puteți indica “niciun vehicul”. Apoi puteți da clic pe “search” (căutare) pentru a accesa orarele de circulație pentru aceste treceri.

Dacă ați găsit ceea ce căutați, puteți rezerva cu ușurință feribotul de la Naxos la Amorgos. Dacă intenționați să călătoriți în altă parte în Insulele Ciclade sau în Grecia, puteți utiliza și acest instrument.

Orarul feribotului Naxos-Amorgos

Există mai mulți operatori și diferite ambarcațiuni care merg cu feribotul de la Naxos la Amorgos. În timpul lunilor de vară, există bărci în fiecare zi. Primul feribot se află la 12h10 iar ultimul, la 23h55.

Timpii de călătorie

Călătoria durează în general între 1 oră și 30 de minute și 3 ore în funcție de bărcile utilizate și de companie. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că frecvențele variază foarte mult în funcție de perioadă. În sezonul mic, doar Blue Star Ferries oferă traversări. În plin sezon, cele 3 companii oferă 4 până la 8 traversări pe săptămână.

De ce să vă rezervați în avans traversarea cu feribotul de la Naxos la Amorgos?

Ai ales data aventurii tale? Atunci nu putem decât să vă recomandăm să vă rezervați biletele cu mult timp înainte.

În primul rând, nu este întotdeauna posibil să se facă rezervări cu mult timp înainte. Uneori, doar trecerile de la 3 sau 4 luni sunt disponibile pe site. Vă sfătuim să verificați periodic site-ul Direct Ferries pentru a găsi o traversare la un preț competitiv!

Vă recomandăm să vă faceți rezervarea cu mult timp înainte de data plecării. cu mult timp înainte de călătorie în Grecia. În sezonul de vârf, locurile de pe insula Amorgos pot fi foarte aglomerate. Nu este neobișnuit ca feriboturile să se epuizeze rapid! Dar, mai important, prețurile pot crește rapid.

Rezervând din timp, puteți fi siguri de o traversare la o oră care vă convine, dar și de beneficiați de cel mai bun preț. La nivel local, oferta de orare poate fi limitată, iar prețurile pot fi ridicate, în special în perioada de vară.

Ferry la mare și apus de soare

Credit foto: Shutterstock / fotosaga

Dacă ați completat deja diversele câmpuri preliminare, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe trecerile dorite pentru a face rezervarea. Veți ajunge pe o pagină care vă invită să alegeți opțiunile pentru călătoria dumneavoastră. Unele companii oferă, de exemplu, un loc pe punte, care este mai economic, dar mai puțin confortabil. Alții vă vor oferi un loc în diversele saloane ale navei și chiar la clasa întâi.

În unele voiaje, cabinele sunt oferite și în unele voiaje de noapte. Acestea includ diferite opțiuni: două sau patru paturi, cu baie privată, pat dublu etc. Acestea depind, evident, de tipul de feribot sau de navă cu care călătoriți. După ce ați făcut alegerile, vi se va cere să furnizați câteva informații de bază despre pasageri. Confirmarea rezervării dvs. va fi trimisă prin e-mail la adresa pe care ați furnizat-o.

Direct Ferries vă va oferi, de asemenea, opțiunea de a asigurare de anulare gratuit. Aceasta poate fi o opțiune foarte convenabilă, mai ales dacă luați în considerare faptul că taxa de schimbare pentru un bilet standard poate ajunge la 35 de euro! Site-ul oferă, de asemenea, un serviciu SMS pentru 1,99 euro. În ziua călătoriei și cu o zi înainte, veți primi un SMS cu toate informațiile necesare despre călătorie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro