Cum să zbori deasupra vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald?

Se spune că înălțarea în aer îți permite să vezi lucrurile altfel. Doriți să descoperiți vulcanii din Auvergne din aer?

Vulcanii din Auvergne sunt o atracție naturală situată în inima Masivului Sancy, în apropiere de Clermont-Ferrand. Pe teren, se pot face drumeții, ciclism, echitație sau înot. Activități în aer liber care vă permit să descoperiți uimitoarea diversitate naturală a vulcanilor din Auvergne. În plus, pentru a explora aceste ținuturi colinare într-un mod ușor original, unele cluburi oferă zboruri deasupra zonei… într-un balon cu aer cald!

Zbor deasupra vulcanilor din Auvergne cu un balon cu aer cald, sau este o activitate originală și populară în regiune. Mai multe cluburi oferă zboruri ghidate, plimbări în înălțime, pentru familii sau doar pentru voi doi. Sunteți gata să părăsiți pământul pentru a cuceri Auvergne din cer? Trageți! Îți spunem tot ce trebuie să știi!

Istoria vulcanilor din Auvergne

Peisaj panoramic de munți vulcanici: vedere la Puy de Sancy

Credit foto : Shutterstock / Oligo22

Reprezentând aproape o șesime din suprafața Franței, vulcanii din Auvergne oferă o diversitate impresionantă de peisaje. Formați în urmă cu mai multe milioane sau mii de ani, vulcanii au modelat până în prezent teritoriul regiunii Auvergne. Deși fiecare dintre ei este unic, toți formează lanțuri, inclusiv faimosul Chaîne des Puys, care conține aproape 80 de vulcani.

Acești vulcani sunt adormiți în acest moment, dar nu suntem în siguranță în fața unei treziri bruște! Dar stați liniștiți, nu se va întâmpla decât peste câțiva ani, specialiștii sunt la pândă.

Sfaturile noastre pentru un zbor bun cu balonul cu aer cald deasupra vulcanilor din Auvergne

Plimbare cu balonul cu aer cald deasupra vulcanilor din Auvergne

Credit foto: Shutterstock / O_Voltz

Cursul unui zbor

Dacă decolați dimineața devreme, clubul gazdă vă poate oferi o gustare sau chiar micul dejun. Dar, în general, vă veți începe ziua cu o pregătire tehnică. Personalul de la sol și piloții vă vor explica cum să pregătiți un balon, cum se va desfășura zborul și diferitele informații de care veți avea nevoie. În special, comportamentul pe care trebuie să-l adoptați atunci când vă aflați în coș la câteva sute de metri deasupra solului. De asemenea, vă vor răspunde la toate întrebările, unele dintre ele fiind esențiale. Zborul deasupra vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald vă promite vederi frumoase ale unuia dintre cele mai impresionante peisaje din Franța. Pregătiți-vă să fiți uimiți și în deplină siguranță.

Timp de zbor

Un zbor cu balonul durează în medie între 1 oră și 1 oră și 30 de minute. Acestea fiind spuse, activitatea în sine vă va lua aproape patru ore. Într-adevăr, trebuie să luați în considerare pregătirea, decolarea, zborul și aterizarea.

Echipament recomandat

Este recomandabil să fiți îmbrăcați călduros. Chiar dacă nu este ca la sporturile de iarnă, Este imperativ să fii acoperit, deoarece vântul din cer poate fi mai rece decât cel de la sol. De asemenea, ar trebui să vă aduceți o eșarfă și pantofi buni. Nici survolarea vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald nu va necesita prea mult efort, dar este bine să fiți îmbrăcați confortabil.

Stare fizică și limitări

Condiția dumneavoastră fizică pentru a participa la un zbor cu balonul trebuie să fie bună. Într-adevăr, un zbor durează uneori mai mult de o oră și trebuie să puteți sta în picioare. Nu există locuri în gondole. Vârsta nu este importantă, dar este, înălțimea minimă este de obicei stabilită la 1,20 metri.

Când să rezervați un zbor cu balonul?

Cea mai bună perioadă pentru a zbura deasupra vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald este, desigur, cea care se întinde între aprilie și septembrie. Într-adevăr, sezoanele de primăvară și de vară sunt cele care vă vor oferi cele mai potrivite condiții meteorologice. Primăvara este poate cel mai bun anotimp, deoarece căldura nu este încă prea mare. Este important de reținut că baloanele cu aer cald sunt foarte dependente de vânt, dar și de căldura aerului. În cazul unui val de căldură, de exemplu, zborurile sunt în general anulate, deoarece aerul fierbinte face dificilă creșterea în altitudine.

Ce să vezi și ce să faci în apropiere de vulcanii din Auvergne?

Vulcanul Auvergne

Credit foto: Shutterstock / Grimplet

Există o mulțime de lucruri de făcut în apropierea vulcanilor. De exemplu, puteți vizita Parc des Volcans d’Auvergneo odă la conservarea naturii. De asemenea, parcul tematic Vulcania se află în apropiere. Este un centru de joacă mare, ideal pentru copii, care vă va învăța multe despre vulcani și formarea lor. Regiunea Auvergne este extrem de bogată în natură, patrimoniu și gastronomie. Ar fi păcat să nu profităm de ea.

Iată cum ar putea arăta o zi care include un zbor cu balonul cu aer cald:

  • DimineațaDimineața, vă puteți bucura de un zbor frumos deasupra vulcanilor.
  • Ora de prânzLa prânz, vă puteți bucura de o masă într-unul dintre numeroasele restaurante din regiune (unele dintre ele cu stele Michelin), bogate în arome și produse locale.
  • După-amiazăDupă-amiază, faceți o drumeție pe versanții văilor pentru a vedea vulcanii de la sol. Sau puteți face o plimbare prin unul dintre orașele mari din zonă, cum ar fi Mont-Dore sau Salers, care sunt minunat situate!
  • SearaSeara, faceți o scurtă plimbare pe deal și urmăriți un frumos apus de soare.

Cât costă să zbori deasupra vulcanilor din Auvergne cu un balon cu aer cald?

Aceste prețuri sunt valabile pentru zboruri cu balonul cu durata de o oră. Aproape toate cluburile oferă această durată.

  • Bilet pentru un copil (sub 12 ani) de la 160 €.
  • Bilet pentru o persoană adultă De la 260 €.
  • Bilet pentru doi adulți de la 490 €.
  • Bilet pentru doi adulți într-un coș privat : 800 €

Cluburile care oferă posibilitatea de a zbura deasupra vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald permit aproape toate rezervarea online. Tarifele sunt ușor de accesat, vă puteți alege complet formula. În general, totul se face prin intermediul unui formular specializat sau al unui formular de contact. Veți putea alege data, ora și, uneori, chiar și zona de decolare a zborului (ceea ce presupune adesea o taxă suplimentară). De asemenea, nu ezitați să vă împărtășiți îngrijorările. Persoana care vă răspunde vă va putea liniști și vă va răspunde la întrebări.

Deoarece majoritatea cluburilor sunt situate în apropiere de Clermont-Ferrand sau cel puțin în apropierea Parcului Vulcanilor din Auvergne, aveți mai multe posibilități de a ajunge acolo.

  • Cu mașina : prin intermediul autostrăzii, Clermont-Ferrand fiind accesibil din toată Franța.
  • Cu trenul: de la orice stație din apropierea dumneavoastră. Cheia este să ajungi la Clermont-Ferrand. De acolo puteți ajunge la celelalte stații mai mici din raza sa.

Unde să stați în apropiere de vulcanii din Auvergne?

Vă sfătuim să selectați o pensiune sau o casă de oaspeți în inima Parcului Vulcanilor din Auvergne. Acest lucru va ajuta economia locală și, în plus, nu vă va deconecta complet de natură. Multe orașe din vecinătate oferă, de asemenea, hoteluri și cazare la doar o aruncătură de băț de vulcani. De exemplu, orașul Mont-Dore are mai mult de 170 hoteluri chiar în Massif de Sancy.

Cazarea în apropierea vulcanilor din Auvergne vă va permite să vă concentrați asupra zborului cu balonul cu aer cald. Într-adevăr, veți avea doar un drum scurt cu mașina și veți fi în formă pentru a admira peisajul vulcanic verde!

Sunteți acum gata să zburați deasupra vulcanilor din Auvergne într-un balon cu aer cald. Povestește-ne experiența ta (următoarea) în comentarii!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro