Cum să ajungi la Santorini din Paros cu feribotul?

Paros este situat în inima arhipelagului Ciclade. Prin urmare, insula este un centru de călătorie și de descoperire a altor bijuterii din împrejurimi. Perla lumii din Marea Egee, Santorini este o insulă între natură și cultură.

Santorini este o insulă cu multe comori care vor seduce toate tipurile de călători: Oia și casele sale cu fațade albe imaculate, Fira (sau Thera) și priveliștea sa plonjantă asupra calderei, vulcanul și izvoarele sale fierbinți, plajele și nisipul lor roșu, alb sau negru etc.

Dacă doriți să călătoriți de la Paros la Santorini, pentru a vă continua itinerariul în Ciclade sau pur și simplu pentru a petrece o zi acolo, posibilitățile sunt limitate. Într-adevăr, pentru călătoriile între insule în cadrul arhipelagului, feribotul este singura opțiune de deplasare.

Să aruncăm o privire asupra companiilor de feribot, orarelor, duratei de călătorie, tarifelor și modului de rezervare!

Companii de feribot din Paros către Santorini

Santorini

Cele patru companii principale de feribot

Vrei să călătorești de la Paros la Santorini? 4 companii operează legături zilnice:

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Există 3 tipuri de ambarcațiuni care circulă între Paros și Santorini. Acest lucru este important, deoarece durata călătoriei și posibilitatea de a transporta un vehicul vor depinde de tipul de ambarcațiune utilizat.

Pentru transportul de vehicule, optați pentru un Catamaran – feribot auto (CC) sau un Feribotul auto (CF). Golden Star Ferries și Blue Star Ferries oferă nave din această ultimă categorie.

Dacă trebuie să faceți traversarea fără să vă lăsați mașina în Paros, asigurați-vă că nu vă urcați la bordul unui Un singur catamaran care transportă doar pasageri. Doar Seajets oferă un astfel de serviciu de barcă cu motor.

Planificați o călătorie cu feribotul spre Santorini cu Direct Ferries

De ce să alegeți Direct Ferries?

Dacă nu preferați să vă cumpărați biletele la fața locului, în portul din Paros, pentru mai multă claritate și pentru a beneficia de cele mai bune prețuri, există site-uri de comparare a prețurilor.

Cu site-ul Direct Ferries Vă aflați în configurația adevăratului instrument de comparare pentru transport maritim. Este ușor de utilizat, iar rezultatele sunt afișate în mod clar. Nu vă va fi greu să găsiți traseul care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră financiare, materiale și de timp.

Orare Paros-Santorini

Pentru a vă ajuta să vă planificați din timp, iată câteva informații utile despre orar, astfel încât să nu aveți surprize atunci când vă rezervați biletele.

Cu feriboturile Blue Star

  • De luni până sâmbătă: 11.45am și 10pm
  • Duminică: 11:45 a.m. și 10:50 p.m.

Cu Seajets

  • De luni până duminică: 10:00, 10:05 și 14:20

Cu Golden Star Ferries

  • De luni până duminică: 11:05 și 14:15

Cu linii minoice

  • Zilnic: 15:40 (Nu circulă miercurea)

Vă rugăm să rețineți Pentru companiile de feribot, sezonul de vârf durează de la 15 iunie – 15 septembrie. Este recomandabil să consultați site-urile web ale diferitelor companii pentru a cunoaște orarele din sezonul de joasă durată. În plus, nu este neobișnuit ca orarele să fie modificate în ultimul moment sau ca rutele să fie anulate din cauza condițiilor meteorologice sau a închiderii unei companii.

Timpii de călătorie

Călătoria între Paros și Santorini durează mai mult sau mai puțin în funcție de numărul de opriri din planul de rută. De exemplu, ruta Seajets, care pleacă din Paros la ora 10:00 și ajunge în Santorini la ora 15:20, face escale în Naxos, Mykonos, Naxos, Koufonisi și Amorgos. Pe de altă parte, serviciul oferit de aceeași companie, care pleacă din portul Paros la ora 10.05 și ajunge în Thira la ora 11.55, cu o singură oprire în Ios.

Prin urmare, durata călătoriilor poate varia între 1h50 și 5h20 !

Vă rugăm să rețineți: Cele mai lungi călătorii nu sunt și cele mai ieftine!

Cât costă să ajungi de la Paros la Santorini?

Bilet pentru adulți Preț mediu: între 27 și 45 de euro.

Dacă intenționați să călătoriți de la Paros la Santorini cu vehiculul dvs. la bord, trebuie să știți că prețul biletului poate varia de la o dată la cinci ori. Într-adevăr, în timp ce o trecere de pietoni vă va costa aproximativ 30 de euro, călătoria vă va costa aproximativ 50€ cu o motocicletă, 90€ cu un Citroën C2 și 170€ cu o serie BMW Coupé. Prin urmare, este important să vă gândiți la modul în care veți călători în interiorul insulelor, înainte de a vă gândi la modul în care veți călători între insule.

Santorini

Credit foto: Shutterstock / Robert Haasmann

Mai presus de toate, asigurați-vă că vă rezervați biletul cu mult timp înainte, dacă doriți să obțineți cele mai bune prețuri.

Pe site-ul Direct Ferries, vi se va cere mai întâi să indicați porturile de plecare și de sosire, data călătoriei, numărul și vârsta pasagerilor și numărul de vehicule (și, uneori, tipul și modelul acestora).

După ce v-ați selectat ruta și locul sau cabina, vi se va cere să vă furnizați numele complet, data nașterii, numărul de telefon, adresa de e-mail și, dacă este cazul, adresa poștală.

Veți primi un e-mail de confirmare, împreună cu biletul electronic.

Când călătoria din Paros în Santorini este o joacă de copii!

Lasă un comentariu