Cum să ajungi la Santorini din Atena cu feribotul?

Santorini este o insulă din arhipelagul Cicladelor, situată în Marea Egee. În timpul călătoriei dumneavoastră, veți întâlni probabil numele Thera, celălalt mod de a vă referi la Santorini. Renumită pentru casele sale albe cu acoperișuri albastre, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Prin urmare, este foarte aglomerat (și, prin urmare, mai scump) în timpul sezonului de vârf, din iunie până în octombrie.

Insula este cunoscută pentru caracteristicile sale geologice. De-a lungul secolelor, a aparținut, pe rând, fenicienilor, grecilor, egiptenilor, romanilor și turcilor. În secolul al XIII-lea, venețienii l-au numit Santorini, în onoarea lui Santa IriniSfânta Irene. Abia în 1840, insula a fost atașată oficial Greciei prin Tratatul de la Londra. Astăzi, are paisprezece sate, dintre care cel mai important este Fira. Acesta este situat pe vârful stâncii, cu vedere spre caldera, la o altitudine de aproximativ două sute șase metri.

Doriți să explorați Santorini? Aflați cum să ajungeți de la Atena la Santorini cu feribotul pentru a vă planifica escapada!

Companii de feriboturi de la Santorini la Atena

Companii de feriboturi de la Santorini la Atena Din Pireu, portul Atena, există numeroase companii de feriboturi care oferă legături spre Santorini. Hellenic Seaways de exemplu, oferă până la paisprezece curse pe săptămână, în timp ce Blue Star Ferries Există zece programe. Există o mulțime de unde să alegi! În plus, traseele se desfășoară de luni până duminică, iar pe timpul verii sunt chiar dublate!

Există mai multe rute între Pireu și Santorini. Pe lângă conexiunea directă, puteți alege să faceți o escală în alte insule din Ciclade: Paros, Naxos, Anafi, Mykonos, etc. Astfel, vă puteți personaliza călătoria în funcție de gustul dumneavoastră personal!

Înainte de îmbarcare, trebuie să știți că traversarea durează între cinci și opt ore. Cu toate acestea, este posibil să călătoriți pe timp de noapte, dacă vă îngrijorează ora. Astfel, legănat de valuri, vă puteți bucura de un răsărit de soare magnific pe insula Santorini!

Odată ajunși pe insulă, veți debarca în portul Athinios, la poalele falezei. Deși Santorini are și alte porturi în golf, acesta este singurul potrivit pentru vehicule motorizate. De aici, un drum sinuos vă duce la Fira, capitala. Nu aveți propriul vehicul? Există autobuze spre satul principal. De asemenea, puteți inchiria o masina , dar aveți grijă la buget: prețul este foarte mare!

Planificați o călătorie cu feribotul spre Santorini cu Direct Ferries

Doriți să planificați o călătorie cu feribotul spre Santorini? Nimic nu poate fi mai ușor! Cu ajutorul site-ului Direct Ferries Pentru a găsi feribotul care vi se potrivește cel mai bine, vizitați site-ul web al companiei. Pentru a face acest lucru, vizitați site-ul web al companiei: este o comparație a traversărilor cu feribotul, în special în Marea Mediterană.

Pentru o listă cu feriboturile programate între Pireu și Thera (Santorini), introduceți data și ora plecării, precum și data și ora întoarcerii. Completați informațiile despre pasageri (număr, vârstă) și, dacă este cazul, despre vehiculul dumneavoastră (tip, marcă etc.).

Nu ezitați să vă faceți rezervarea cu mult timp înainte de călătorie. Locurile spre Santorini sunt foarte ocupate, iar feriboturile sunt adesea rezervate în totalitate.

Data expediției tale a fost aleasă, așa că tot ce trebuie să faci este să îți rezervi biletele! Prețul biletelor poate varia în funcție de momentul în care le cumpărați. Așadar, asigurați-vă că verificați periodic site-ul Direct Ferries pentru a găsi o traversare la un preț competitiv și plasați comanda cât mai curând posibil.

După ce ați completat diversele câmpuri în funcție de preferințele dumneavoastră, veți fi direcționat către o pagină care vă invită să alegeți opțiunile pentru călătoria dumneavoastră. Aici veți avea diferite opțiuni. Scaunele de pe punte sunt cele mai ieftine, dar și cele mai puțin confortabile. Puteți, de asemenea, să rezervați un loc în primul sau al doilea salon. În cele din urmă, există diferite tipuri de cabine, cu două sau patru paturi, cu baie privată, pat dublu etc. Confirmarea rezervării vă va fi trimisă prin e-mail la adresa pe care ați indicat-o.

Dacă doriți, puteți încheia o asigurare de anulare fără niciun cost. De asemenea, este disponibil un serviciu de mesaje text pentru a vă reaminti detaliile rezervării, la prețul de 1,99 EUR.

Sunteți acum gata de îmbarcare spre insula Santorini, perla Cicladelor!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro