Cum să ajungi la Naxos din Santorini cu feribotul?

Insula Naxos este situată în Cicladele grecești, în mijlocul Mării Egee.

Naxos este o insulă remarcabilă, cu o cultură bogată și un caracter insular puternic care o face o destinație obligatorie pentru turiștii din Grecia. Există multe locuri de interes care încă mai sunt martore ale măreției Greciei antice. Insula Naxos este martora moștenirii bizantine, francilor și venețienilor: aceste popoare au contribuit la amestecul cultural vizibil pe insulă. În comparație cu celelalte insule ale arhipelagului, Naxos este o zonă agricolă. Aici se cultivă produse tipic grecești. Acestea fac parte din specialitățile culinare locale: să menționăm măslinele sau strugurii delicioși specifici pentru Naxos. Acestea din urmă sunt folosite pentru a face vinul Naxian, care a devenit un produs emblematic al insulei de-a lungul anilor. Pe lângă satele sale fermecătoare de munte, oamenii vin aici pentru a se relaxa pe frumoasele plaje de nisip scăldate de soare. După cum puteți vedea, insula a devenit o destinație mediteraneană de top. Și de ce să nu faceți o excursie acolo?

Din Santorini – de asemenea, un oraș frumos – există legături frecvente spre Naxos. Așadar, după Atena sau Mykonos, aflați acum cum să mergeți cu feribotul de la Santorini la Naxos!

Companii de feribot care leagă Santorini de Naxos

Feribot în Marea Egee, Naxos

Credit foto: Shutterstock / Aerial-motion

Cele trei companii principale de feribot

Cele patru companii principale de feribot care leagă Santorini de Naxos operează zilnic în timpul sezonului estival. Acestea sunt următoarele:

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Diferența dintre companii se explică prin modelul de feribot utilizat. Cele mai rapide sunt cele cu mai multe cocotiere care străbat valurile cu o viteză amețitoare. Cele mai lente sunt ambarcațiuni turistice mai convenționale, dar oferă totuși o călătorie frumoasă pe mare. În ambele cazuri, călătoria este foarte plăcută. Vă puteți bucura de confortul interiorului bărcii sau vă puteți aventura pe puntea din spate. În acest din urmă caz, aveți grijă la spray-ul de mare și la rafalele de vânt! Aceasta este șansa ta de a vedea delfini și pești și de a face fotografii minunate.

Dacă aveți o mașină, optați pentru un Feribot cu catamaran (CC) sau Feribot pentru mașini (CF). Acestea sunt oferite de Seajets și Golden Star Ferries. Pentru transportul unui vehicul, adăugați în medie 100 de euro la bugetul alocat pentru traversarea dumneavoastră.

În cele mai multe cazuri, vă puteți aduce animalul de companie cu dumneavoastră și veți avea, de asemenea, posibilitatea de a mânca. Aceste feriboturi oferă băuturi la bar și chiar servicii de catering. Totuși, prețurile sunt mai mari decât pe uscat! Vă sfătuim să vă îmbrăcați călduros. Poate fi frig din cauza vântului de mare, chiar și în Ciclade, mai ales dacă folosiți un feribot rapid. În plus, spray-ul mării vă poate surprinde cu capacitatea sa de a vă îmbiba în scurt timp. Așadar, asigurați-vă că aveți o jachetă impermeabilă în caz de vreme rea. Ultimul sfat: nu ajungeți târziu. Ambarcațiunile pleacă fără tine, iar strictețea orarului este nemiloasă, având în vedere numărul de pasageri.

Planificați o călătorie cu feribotul de la Santorini la Naxos cu Direct Ferries

Apus de soare pe un feribot în Naxos

Credit foto: Shutterstock / Anastasia Pro

De ce să alegeți Direct Ferries?

Biletele pot fi cumpărate direct din portul Santorini. Cu toate acestea, vă sfătuim să folosiți puterea unui site de comparare a prețurilor pentru a obține cele mai bune prețuri. Printre acestea se numără, Direct Ferries este o modalitate foarte eficientă de a găsi un bilet pentru această rută de feribot la cel mai bun preț. Este ușor de utilizat și reprezintă cea mai bună modalitate de a vă rezerva o călătorie cu feribotul. Imediat ce ați făcut rezervarea, biletele vă vor fi trimise direct prin e-mail. Tot ce trebuie să faceți este să le imprimați sau să le salvați pe smartphone și să le prezentați înainte de îmbarcare. După cum puteți vedea, Direct Ferries vă ușurează planificarea călătoriei dvs. către Insulele Ciclade.

Orar Santorini-Naxos

Sezonul de vârf este între 15 iunie și 15 septembrie. Pentru a afla orarul definitiv al traversărilor, vă rugăm să consultați site-urile web ale diferitelor companii. Aceste orare pot fi modificate în ultimul moment: de exemplu, călătoriile pot fi anulate din cauza vremii.

Ca exemplu, iată orele de plecare din timpul verii pentru rutele directe oferite:

  • 6 h 45
  • 9 h 45
  • 10 h 45
  • 12 h 10
  • 12 h 15
  • 13 h
  • 15 h 30

Timpii de călătorie

Distanța dintre cele două insule este de 83 km, ceea ce corespunde la aproximativ 45 de mile marine.

Durata călătoriei cu feribotul de la Santorini la Naxos variază în funcție de companie și de diferitele opriri care pot fi efectuate. Este posibil ca fiecare companie să organizeze escale și să ofere, în aceeași zi, treceri directe sau treceri cu escală. Ca să vă faceți o idee, o traversare directă durează între o oră și două ore și jumătateatunci când o traversare cu escale poate depăși șapte ore !

Prețurile biletelor de călătorie de la Santorini la Naxos

  • Adult Între 25 și 80 de euro, în funcție de luna și data rezervării.
  • Cu un vehicul 15 € pentru un vehicul cu două roți, 50 € pentru o mașină de oraș și până la 150 € pentru un SUV.
  • Încă un lucru Contrar credinței populare, cele mai lungi călătorii nu sunt neapărat cele mai ieftine!
Vedere aeriană a unui feribot pe insula Santorini din Grecia

Credit foto: Shutterstock / FredP

Sfatul nostru este absolut evident. Dacă doriți să obțineți cele mai mici tarife posibile, trebuie să faceți rezervări cu mult timp înainte. Chiar dacă folosiți puterea comparatorului Direct Ferries.

Odată ce vă aflați pe site-ul comparatorului, tot ce trebuie să faceți este să specificați natura călătoriei dumneavoastră. Precizați porturile de plecare și de sosire, data călătoriei cu feribotul și numărul și vârsta pasagerilor. Dacă folosiți un vehicul și doriți ca acesta să efectueze călătoria cu feribotul, specificați modelul acestuia, acest lucru este esențial. Apoi, spuneți comparatorului scaun sau cabină necesarăși numele dvs. complet și data nașterii. Pentru a garanta achiziția, sunt necesare un număr de telefon, adresa de e-mail pentru primirea biletelor și o adresă poștală. După ce ați plătit, sunteți gata de plecare!

Sperăm că v-am inspirat să profitați de feriboturi pentru a face această traversare unică. Mergeți pe site-ul Direct Ferries pentru a vă rezerva biletul!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro