Cum să ajungi la Mykonos din Paros cu feribotul?

Stai în Paros și vrei să descoperi o insulă ca Mykonos? Pentru a vă planifica vizita în cel mai bun mod posibil, începeți prin a afla cum să călătoriți între aceste insule și rezervați-vă o călătorie cu feribotul!

Mykonos este o insulă din Insulele Ciclade, situată în Marea Egee. Renumit pentru atmosfera sa plină de viață, Mykonos este cunoscut și pentru zona “Mica Veneție”, unde puteți admira case frumoase și faimoasele mori de vânt.

Dacă doriți să plecați din Paros pentru o zi sau să vă continuați călătoria în Ciclade cu următoarea oprire în Mykonos, trebuie să cunoașteți diferitele modalități de a ajunge din Paros în Mykonos. Pentru călătoriile între insule, feribotul este singura opțiune de deplasare.

Să aruncăm o privire asupra companiilor, a orarelor, a tarifelor și a modului de rezervare!

Companii de feribot din Paros către Mykonos

Mykonos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Alfio Finocchiaro

Cele 3 companii principale de feribot

Pentru a călători între Paros și Mykonos, 3 companii oferă legături: Paros și Mykonos. Feriboturile Golden Star la Linii minoice și compania Seajets.

Înființată în 2011, Golden Star Ferries asigură legături între continent și Ciclade. Patru dintre aceste ambarcațiuni permit călătoria între Paros și Mykonos: Superspeed, Superrunner, Superferry și Superexpress.

Înființată în 1972Minoan Lines – care face parte din Grimaldi Group – operează în principal între Italia (Ancona și Veneția) și porturile grecești Patras, Corfu și Igoumenitsa. Cu toate acestea, oferă, de asemenea, legături cu porturile Pireu și Heraklion, precum și cu diversele porturi din Ciclade. Există o singură legătură între Paros și Mykonos.

Înființată în 1989Compania greco-cipriotă Seajets operează în Marea Egee. Acesta oferă mai mult decât 140 de conexiuni între 17 insuleExistă trei sau patru legături zilnice între Paros și Mykonos.

Ce fel de bărci pentru o conexiune Paros-Mykonos?

Există diferite tipuri de bărci pentru a călători între Paros și Mykonos. Alegerea uneia dintre ele va avea un impact asupra duratei călătoriei, asupra naturii serviciilor oferite la bord și asupra prețului biletului.

  • Feribotul Catamaran Car Ferry (CC) Aceasta este o barcă cu motor care transportă vehicule și pasageri. Toate cele 3 companii oferă excursii pe acest tip de navă.
  • Catamaran (CM) Aceasta este o ambarcațiune cu motor de capacitate foarte mare, care transportă doar pasageri. Doar compania Seajets operează servicii de catamaran.
  • Car-Ferry (CF) Car-Ferry (CF): este o navă care transportă pasageri și vehicule. Doar Golden Star Ferries oferă călătorii pe această gamă de nave.

Planificați o călătorie cu feribotul spre Mykonos cu Direct Ferries

Mykonos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Vladimir1984

De ce să alegeți Direct Ferries pentru a călători cu feribotul spre Mykonos?

Direct Ferries este Skyscanner pentru transportul maritim! Este extrem de ușor de utilizat și vă permite, fără a face niciun efort de căutare, să găsiți cele mai bune oferte pentru călătoriile dumneavoastră. Acesta oferă o imagine de ansamblu a opțiunilor de călătorie, compară prețurile, tipurile de ambarcațiuni, dacă puteți sau nu să vă transportați propriul vehicul și durata călătoriei.

Orar Paros-Mykonos

Cu Seajets

  • Luni, miercuri, joi, vineri și duminică: orele 10.00, 10.20, 13.05, 13.30 (în prima zi nu se acceptă vehicule).
  • Marți și sâmbătă: 10:00, 10:20 și 13:30

Cu Golden Star Ferries

  • De luni până duminică: 9.55, 14.00 și 15.15

Cu linii minoice

  • Luni, marți, joi, vineri și sâmbătă: ora 13.40
  • Miercuri și duminică: fără conexiune

Vă rugăm să rețineți Sezonul de vârf este, în general, între 15 iunie și 15 septembrie. Nu uitați să verificați programele din afara sezonului. Nu este neobișnuit ca unele companii de feribot să dispară peste noapte. Pentru mai multe informații, vizitați site-urile web ale companiilor.

Durata călătoriei

Călătoria între Paros și Mykonos este destul de rapidă. Călătoriile durează în medie între 45 de minute și 1h30. Atât Minoan Lines, cât și Seajets oferă curse de 45 de minute. Călătoriile efectuate de Golden Star Ferries durează între 55 de minute și 1,5 ore.

Cât costă să călătorești de la Paros la Mykonos?

Bilet pentru adulți Preț mediu: între 27 și 40 de euro.

Prețul biletului poate crește foarte repede, atâta timp cât doriți să călătoriți cu mașina și să o transportați pe feribot. De exemplu, o călătorie fără mașină care ar costa 30€ pentru un adult, ar crește la 46€ cu o motocicletă BMW, la 79€ cu un Citroën C2 și 172€ cu o serie BMW Coupé.

Prin urmare, nu uitați să vă gândiți la călătoria dvs. spre insule, pentru a alege cel mai convenabil, cel mai potrivit pentru modul dvs. de călătorie și cel mai puțin costisitor sistem.

Mykonos, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Aetherial Images

În timp ce Direct Ferries vă poate ajuta să găsiți un bilet la cel mai bun preț, cel mai bine este să rezervați din timp.

Pe site vi se va cere să furnizați numele complet, numărul de telefon și adresa de e-mail, data, numărul de persoane, vârsta, dacă există sau nu animale de companie, numărul și tipul de vehicule (mașină, motocicletă, rulotă etc.). Este posibil să vi se ceară să specificați marca și modelul. De asemenea, vă puteți alege locul sau cabina.

Veți primi un e-mail de confirmare împreună cu biletul electronic.

Nu este complicat să ajungi din Paros în Mykonos!

Lasă un comentariu