Cum să ajungi la Hydra din Atena cu feribotul?

Doriți să vizitați Grecia și insulele grecești din Marea Mediterană? Urmați apoi ghidul nostru pentru a merge cu feribotul de la Atena la Hydra!

Situată în Marea Egee, această fermecătoare insuliță grecească este o mică comoară ascunsă. Abandonată de mult timp din cauza lipsei de apă și a terenului infertil, a devenit mândria marinarilor.

Acest lanț muntos care se scufundă în apele turcoaz este minunat conservat. Traversarea este ca o scufundare în trecut. Atmosfera sa liniștită și blândă vă invită să vă relaxați! Dar, dacă ziua, insula sălbatică Hydra oferă peisaje calme, noaptea, ea găzduiește o viață de noapte plină de viață și de viață agitată.

Cufundată în istorie, plină de peisaje frumoase și de contraste, nu te poți sătura de frumoasa insulă Hydra. Din fericire pentru călători, insula este, în general, destul de puțin aglomerată. Vrei să explorezi? Aflați apoi cum să ajungeți de la Atena la Hydra cu feribotul și planificați-vă călătoria!

Companii de feriboturi de la Hydra la Atena

feribot hydra, grecia

Credit foto: Shutterstock / Page Light Studios

Hydra și insulele din Golful Saronic sunt bine deservite din portul Pireu (Piraeus). Acest port este punctul de plecare ideal pentru a descoperi numeroasele insule și arhipelaguri ale Greciei din Atena. Pe tot parcursul anului, există vapoare zilnice de la Pireu la Hydra. În timpul verii, există, evident, mai multe plecări.

Principalele companii de feribot

Numai compania Blue Star Ferries oferă curse către Hydra pe tot parcursul anului. Plecările de la Hydra din portul Pireu se fac de obicei de la poarta E9. De asemenea, portul Pireu este ușor accesibil cu metroul, taxiul sau chiar cu mașina.

Pe plan local, alte companii pot oferi curse către Hydra, în special în timpul sezonului de vârf.

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Companiile de feribot folosesc în general delfin zburător sau pisică zburătoare pentru a merge cu feribotul de la Atena la Hydra. Aceste ambarcațiuni sunt mici și destul de rapide. Traversarea durează de obicei de laîntre o oră și jumătate și două ore. Din nefericire, călătorii nu au voie să își aducă vehiculele pe insulă. Hydra este într-adevăr o “insulă fără mașini”!

Planificați o călătorie cu feribotul către Hydra cu Direct Ferries

feribot hydra grecia

Credit foto: Shutterstock / Aerial-motion

De ce să alegeți Direct Ferries?

Cumpărarea de bilete la nivel local poate fi riscantă, în special în perioadele aglomerate. De exemplu, nu este neobișnuit ca în timpul verii să se vândă toate biletele de trecere. Este posibil ca tarifele să fie mai bune în portul Atena, dar locurile nu sunt garantate. Prin urmare, vă recomandăm să vă faceți rezervarea cu mult timp înainte de călătoria dumneavoastră în Grecia. Rezervând din timp, puteți fi siguri că veți avea parte de o traversare la o oră care vă convine și că veți beneficia de tarifele corecte.

Pentru a vă planifica cu ușurință călătoria cu feribotul de la Atena la Hydra, vă recomandăm site-ul de comparare a feriboturilor, Direct Ferries. Este ușor de utilizat, iar rezultatele sunt afișate în mod clar. Nu vă va fi greu să găsiți traseul care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră financiare, materiale și de timp.

Orare Atena-Hydra

Pentru a vă ajuta să vă planificați din timp, iată câteva informații utile despre orar. Nu veți fi surprins când vă veți rezerva biletele.

Blue Star Ferries oferă curse de la Atena la Hydra la Între orele 9.30 și 17.00. În direcția opusă, feriboturile pleacă în mod normal la ora 7.05am și 2.40pm. Aceste orare pot varia foarte mult în funcție de sezon. În timpul verii, trecerile sunt mai numeroase și mai frecvente.

Timpii de călătorie

Distanța dintre cele două insule este de 40 de mile nautice sau 75 de kilometri. Durata călătoriei este de obiceio oră și 30 de minute. Feribotul se oprește uneori și pe alte insule pe drum. În acest caz, traversarea poate dura până la 2 ore.

Tarife pentru călătoria de la Atena la Hydra

Prețul mediu pentru un bilet de ferry de la Atena la Hydra este de 35 €.

Ferry Hydra, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Rolf_52

Pentru a accesa lista de curse între Atena și Hydra, vizitați pur și simplu site-ul Direct Ferries.

După ce ați introdus porturile de plecare și de sosire, va trebui să introduceți datele și orele de plecare doriteprecum și data și ora de returnare. Apoi va trebui să completați câteva informații despre pasageri, cum ar fi numărul și vârsta acestora. După ce căutarea a fost validată, vi se va afișa lista cu trecerile cele mai apropiate de datele dumneavoastră.

Puteți alege apoi trecerile care vi se potrivesc cel mai bine. După ce sunt selectate, veți ajunge pe o pagină care vă invită să alegeți-vă opțiunile de călătorie. Unele companii oferă un scaun mai economic, dar mai puțin confortabil, pe punte. Puteți, de exemplu, să alegeți un loc în primul sau al doilea salon. După ce opțiunile dvs. au fost validate, veți primi confirmarea rezervării dvs. prin e-mail la adresa pe care ați indicat-o.

Dacă doriți, Direct Ferries vă poate oferi de asemenea încheiați o asigurare de anulare fără costuri. Aceasta poate fi o opțiune foarte convenabilă, mai ales dacă luați în considerare faptul că costul modificărilor la un bilet standard poate fi ridicat! Site-ul oferă, de asemenea, un serviciu SMS pentru 1,99 euro. Acest serviciu vă permite să vi se reamintească detaliile rezervării în ziua și cu o zi înainte de plecare.

Un comentariu la „Cum să ajungi la Hydra din Atena cu feribotul?”

Lasă un comentariu

TravelMax.ro