Cum să ajungi la Heraklion din Santorini cu feribotul?

După un sejur în Santorini, în Insulele Ciclade, doriți să mergeți cu feribotul la Heraklion? Urmează ghidul, îți răspundem la toate întrebările!

Grecia este alcătuită din mii de insule și tot atâtea bijuterii de descoperit. Ați ales fermecătoarea Santorini și acum vreți să mergeți în Creta, cea mai mare dintre insulele grecești? Excelentă alegere! Cu casele sale albe care domină caldera și cu satele sale pitorești, Santorini atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Dar Creta, o insulă încărcată de istorie, nu are nimic de invidiat. Peisajele naturale sunt variate și sălbatice și este greu să te plictisești de atmosfera sa unică.

Deși ambele insule au aeroporturi, nu există zboruri directe între ele. Călătoria cu feribotul între Santorini și Heraklion este cea mai bună opțiune pentru a evita o escală în Atena. Vă întrebați cu ce companie aeriană să călătoriți? Care sunt orarele și tarifele? Cum vă rezervați biletele? Iată tot ce trebuie să știți înainte de a traversa Marea Cretei cu feribotul!

Companii de feribot care leagă Santorini de Heraklion

Ferry în portul Heraklion

Credit foto: Shutterstock – Anton Kudelin

Principalele companii de feribot

Doriți să mergeți la Heraklion din Santorini (Thira) cu feribotul? În prezent, există patru companii care operează această rută:

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Traversarea între Santorini și Heraklion se poate face cu un feribot sau cu un catamaran de mare viteză. Aceste ambarcațiuni pot găzdui până la 1 000 de pasageri și 300 de vehicule. De asemenea, aceste feriboturi sunt dotate cu scaune confortabile în interior. Sau preferați să vă bucurați de priveliștea de pe terasa exterioară?

În fine, la bordul navei sunt oferite numeroase servicii (restaurante, magazine etc.). Disponibilitatea acestor servicii poate varia în funcție de companie și de sezon.

Planificați o călătorie cu feribotul cu Direct Ferries la Heraklion

În interiorul unui feribot, Heraklion

Credit foto: Shutterstock – Anton Kudelin

De ce să alegeți Direct Ferries?

La fel ca Skyscanner pentru zboruri, Direct Ferries este un site de comparare a feriboturilor. Site-ul organizează peste 1,2 milioane de traversări cu feribotul în fiecare an, la nivel mondial.

Utilizați un site de comparație precum Direct Ferries este să ne asigurăm că găsim traversarea care ni se potrivește cel mai bine, la cel mai bun preț! Vei putea vedea toate rutele oferite de diferite companii pe ruta Santorini – Heraklion, la datele și orele dorite. Biletele unor companii sunt puse în vânzare doar cu câteva luni înainte de data plecării. Alternativ, este întotdeauna posibil să cumpărați bilete direct din portul de plecare, cu condiția să faceți acest lucru din timp.

Santorini – Heraklion orar

Frecvența și orarul traversărilor între Santorini și Heraklion variază în funcție de compania de transport maritim și de sezon:

Seajets

 • Până la 12 traversări pe săptămână
 • Zilnic, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii septembrie
 • Luni, miercuri, joi, vineri și duminică: 16:55
 • Marți și sâmbătă: 17:15

Linii minoice

– Până la 7 traversări pe săptămână
– Zilnic din iunie până la sfârșitul lunii septembrie
– De luni până duminică: 17:00

Feriboturile Golden Star
 • Până la 7 traversări pe săptămână
 • Zilnic în sezonul de vârf
 • Orarul nu a fost încă comunicat de către site

Anek Lines

 • 1 traversare pe săptămână
 • Sâmbătă: 4h10

De reținut Santorini-Heraklion este o rută sezonieră. Companiile operează această traversare zilnic de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie și o dată pe săptămână în noiembrie. În prezent, nu este posibil să rezervați bilete de feribot spre Heraklion din Santorini între decembrie și sfârșitul lunii martie. De asemenea, unele traversări pot fi întârziate sau chiar anulate din cauza condițiilor meteorologice sau din motive legate de companie. Deci, verificați întotdeauna înainte de a merge în port!

Timpii de călătorie

Durata traversării între Santorini și Heraklion depinde de compania de transport maritim care o operează. Seajet are doar feriboturi de mare viteză. Acest lucru permite companiei grecești să opereze această rută în mai puțin de două ore în medie, la fel ca și Minoan Lines.

Cu toate acestea, traversarea Mării Cretei va dura mai puțin de o oră. 3h15 cu Golden Star Ferries, sau la 6h cu Anek Lines. Cu toate acestea, Anek Lines este singura companie care oferă această rută în sezonul scăzut (noiembrie).

Prețurile biletelor

Bilet simplu pentru adulți De la 28 la 84 de euro în medie.

Călătoria cu feribotul de la Santorini la Heraklion vă va costa mai mult sau mai puțin, în funcție de companie, de clasa aleasă și de date. Seajets și Minoan Lines sunt, în general, mai scumpe, deoarece feriboturile lor sunt mai rapide. Anek Lines, care oferă cele mai ieftine tarife cu un feribot convențional în 5 ore și 55 de minute.

Pe de altă parte, tariful va crește dacă alegeți să traversați cu vehiculul dumneavoastră. Suplimentul va fi de aproximativ 19€ dacă călătoriți cu un vehicul cu două roți, și până la 140 EUR cu o mașină mică. În cazul unei mașini mari, al unei remorci sau al unei cutii de acoperiș, prețul va fi mai mare.

Ferry spre Santorini

Credit foto: Shutterstock – FredP

Rețineți că traversarea de la Santorini la Heraklion este foarte populară în sezonul estival! Prin urmare, vă recomandăm să vă rezervați biletele cu mult timp înainte și să ajungeți la timp la portul de plecare. În cazul în care nu reușiți să vă procurați biletele la timp, portul Rethymnon din Creta este o alternativă la Heraklion.

Sunteți gata să vă rezervați biletele pentru a călători de la Santorini la Heraklion cu feribotul?

 • Accesați site-ul Direct Ferries și selectați ruta, datele și orele preferate.
 • Indicați numărul de pasageri și eventualele animale de companie și dacă călătoriți sau nu cu un vehicul. În cazul în care traversați cu un vehicul, vi se va cere să specificați tipul, marca, modelul și caracteristicile acestuia.
 • Apoi, este suficient să comparați rezultatele în funcție de date și să selectați călătoria. În funcție de cursă, uneori este posibil să vă alegeți preferințele (cabină, loc, masă…).
 • În cele din urmă, veți primi biletele după ce ați completat datele dumneavoastră și ați trecut la plată!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro