Cum să ajungi la Amorgos din Atena cu feribotul?

Aproape de insulele Dodecaneze, Amorgos este cea mai estică dintre Ciclade. Mai puțin cunoscută decât Santorini sau Mykonos, are totuși câteva surprize plăcute. Relieful său vulcanic și apele sale de un albastru pur se numără printre acestea. Cele trei sate principale formează tot atâtea zone diferite de explorat, pentru o vizită completă a insulei.

Pentru a ajunge la Amorgos din Atena cu feribotul, există două rute posibile, în funcție de portul în care alegeți să ajungeți. În sudul insulei, portul Katapola oferă un exemplu perfect al atmosferei cicladice. Cu bisericile sale mici, măslinii și bărcile de pescuit, arată ca o carte poștală! Portul Aegiali, mai turistic, este situat în partea de nord. Acesta găzduiește numeroase infrastructuri, fără a-și pierde însă farmecul și liniștea. Vă așteaptă mai multe trasee de drumeție.

Perfectă pentru excursioniști și iubitori de film, această insulă are tot ce-i trebuie pentru a vă seduce! Iată cum să ajungeți de la Atena la Amorgos cu feribotul.

Companii de feribot care leagă Amorgos de Atena

Blue Star Ferries, feribot, amorgos

Credit foto: Flickr – Manu

Cele două companii principale de feribot

În prezent, există două companii de feriboturi care oferă servicii de la Pireu la Amorgos:

 • Blue Star Ferries Blue Star Ferries: operează între Atena și cele două porturi din Amorgos;
 • Seajets De asemenea, oferă curse din Pireu, dar numai până în portul Katapola.

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Diferite tipuri de feriboturi operează între Atena și Amorgos. Acesta este un detaliu important, deoarece afectează durata călătoriei și posibilitatea de a lua un vehicul.

 • A Catamaran – feribot auto (CC) sau un feribot auto (CF) sunt foarte potrivite pentru transportul de vehicule. Acestea sunt folosite de compania Blue Star Ferries pentru a ajunge la Amorgos.
 • A Un singur catamaran este conceput pentru a transporta numai pasageri. Dacă nu doriți să luați cu dumneavoastră un vehicul, puteți alege acest tip de barcă pentru traversarea dumneavoastră. Doar compania Seajets le folosește.

Planificați o călătorie cu feribotul spre Amorgos cu Direct Ferries

Oameni pe un feribot, Amorgos Atena

Credit foto: Flickr – Delaina Haslam

De ce să alegeți Direct Ferries?

Dacă doriți să mergeți pe insula Amorgos din Atena, puteți cumpăra bilete de pe plan local. Cu toate acestea, este posibil ca tarifele să nu fie ieftine. De asemenea, este posibil să nu găsiți un loc la ora dorită. Traversările spre Ciclade sunt foarte populare!

O modalitate bună de a găsi cea mai bună ofertă este să folosiți un site specializat în compararea feriboturilor. u Direct Ferries puteți vizualiza cu ușurință toate rutele disponibile. Acest lucru vă permite să alegeți cea mai interesantă rută din punct de vedere al timpului și al costurilor. Rezervarea biletelor este apoi simplă și intuitivă.

Orar Atena-Amorgos

Iată o prezentare generală a informațiilor utile despre orarele de trecere. Așa că puteți începe să vă planificați din timp.

Cu feriboturile Blue Star

Spre portul Katapola :

 • Marți, la ora 17:30
 • Vineri, ora 17.30.

Spre portul Aegiali :

 • Miercuri, la ora 17:30
 • Joi, la ora 17.30

Cu Seajets

 • De luni până duminică, la ora 7:00 am

E bine de știut Frecvența traversărilor poate varia în funcție de sezon. Într-adevăr, sezonul de vârf pentru companiile de feribot este de la 15 iunie – 15 septembrie. Vă rugăm să verificați site-urile web ale diferitelor societăți în cauză pentru a afla cele mai recente informații disponibile. Nu este neobișnuit ca un orar să fie modificat în ultimul moment.

Timpii de călătorie

Durata unei traversări poate varia în funcție de tipul de navă închiriată și de numărul de escale planificate. Între Atena și Amorgos, este necesar să se numere :

 • Între 5h35 și 9h20 pentru a ajunge în portul Katapola;
 • Între orele 8.30 și 9.10 pentru a ajunge în portul Aegiali.

Gândește-te la asta Cele mai lungi rute nu sunt și cele mai ieftine. Deci, comparați-le cu atenție înainte de a face alegerea!

Tarife pentru călătoria de la Atena la Amorgos

Pentru un bilet de adult, așteptați-vă să plătiți între 33 și 70 de euroîn funcție de perioada aleasă.

Doriți să aduceți un vehicul? Apoi, trebuie să știți că prețul biletului poate crește rapid. Iată câteva exemple:

 • Motocicleta Dacă intenționați să călătoriți cu motocicleta, transportul vă va costa 52€ pentru o motocicletă de tip Honda CB 500X
 • Mașină Pentru o mașină precum un Audi A3, numărați 116€
 • Microbuz aici, numără 157€

De reținut Aveți posibilitatea de a indica dacă aveți o remorcă sau o rulotă. În acest caz, vi se va cere să plătiți un supliment. Prin urmare, este important să vă gândiți la modul în care veți călători în Amorgos și să vă planificați bugetul în consecință.

Feribot spre portul Pireu, Atena

Credit foto: Shutterstock – Milan Gonda

De pe pagina de start a Direct Ferries, vi se cere să completați mai multe câmpuri de căutare. Acestea includ datele de plecare și de sosire, precum și numărul de pasageri. În cazul în care călătoriți în familie, trebuie să introduceți și numărul de adulți și copii. Doriți să vă aduceți propriul vehicul? Apoi, trebuie să completați și câmpurile dedicate: tip, marcă etc. Tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe rezultatul căutării. Direct Ferries va căuta toate companiile de feribot relevante pentru cererea dumneavoastră și vă va oferi o listă de rezultate.

Dacă una dintre rute vi se potrivește, puteți să vă rezervați mijlocul de transport preferat. Există mai multe opțiuni pentru călătoria cu feribotul. Puteți opta pentru o cabină cu cușete, ceea ce este ideal dacă călătoriți pe timp de noapte. În timpul zilei, puteți solicita pur și simplu un loc într-unul dintre saloanele pentru pasageri. Sau, mai economic, puteți face traversarea pe punte.

Tot ce vă rămâne de făcut este să bifați sau să nu bifați opțiunile oferite. Printre acestea se numără asigurarea de anulare gratuită și trimiterea unui mesaj text de rezumat. Deși aceste măsuri de precauție pot fi utile, ele rămân opționale. Un e-mail de confirmare vă va fi apoi trimis: plajele și apele cristaline din Amorgos sunt ale dumneavoastră!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro