Cum să ajungi in Paros din Santorini cu feribotul?

Insula Paros este situată în Cicladele grecești, în mijlocul Mării Egee. Insula este remarcabilă: pentru cultura sa bogată și pentru caracterul său insular pronunțat, desigur. Este a treia insulă ca mărime din Ciclade, după Naxos și Andros. Insula este situată în centrul arhipelagului Cicladelor. Renumită pentru plajele cu nisip alb și satele sale autentice, capitala Parikia este un punct de interes cultural major. În plus, este foarte ușor să mergeți cu feribotul din Santorini în Paros.

Paros este centrul de navigație al arhipelagului Cyclades, iar multe linii maritime se opresc aici. Aici se află o adevărată splendoare, Bazilica Panagia Ekatontapiliani, o biserică bizantină istorică. Pe coasta de nord a insulei, nenumărate golfulețe îi așteaptă pe scăldătorii din toată Europa! Dacă vreți să aflați mai multe, există o singură cale de a o face: mergeți acolo. Și de ce să nu mergem cu barca?

Deoarece se pare că doriți să ajungeți acolo din insula Santorini, la fel de frumoasă, iată cum puteți face o călătorie cu feribotul de la Santorini la Paros.

Companii de feribot care leagă Paros de Santorini

Vedere aeriană a unui feribot pe insula Santorini din Grecia

Credit foto: Shutterstock / FredP

Cele patru companii principale de feribot

Oprirea în Santorini este în orașul Thera. Cele patru companii principale de feribot care leagă Paros de Santorini operează legături zilnice în timpul sezonului estival. Acestea sunt următoarele:

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Diferența dintre companii se datorează în principal modelului de feribot utilizat. Cele mai rapide sunt multi-cazuri care taie valurile cu o viteză uluitoare. Cele mai puțin rapide sunt bărci turistice mai convenționale, dar care permit totuși să se bucure de o călătorie frumoasă pe mare.

În ambele cazuri, deplasarea este foarte plăcută. Vă puteți bucura de confortul interiorului bărcii sau vă puteți aventura pe puntea de la pupa. În acest din urmă caz, aveți grijă la spray-ul de mare și la rafalele de vânt, care spulberă pălăriile și șepcile fără avertisment! Aceasta este o ocazie excelentă de a vedea delfini și pești și de a face fotografii minunate.

Dacă aveți un vehicul, optați pentru un Feribot cu catamaran (CC) sau Feribot cu mașină (CF). Acestea sunt oferite în special de compania Seajets sau Blue Star.

În cele mai multe cazuri, vă puteți aduce animalul de companie cu dumneavoastră și veți avea, de asemenea, posibilitatea de a mânca. Aceste feriboturi oferă băuturi la bar și chiar servicii de catering. Totuși, prețurile sunt mai mari decât pe uscat! Cu toate acestea, este totuși plăcut să bei un pahar de rosé grecesc în timp ce admiri splendoarea mării.

Vă sfătuim să vă acoperiți bine. Poate fi frig din cauza vântului de mare, chiar și în Ciclade, mai ales dacă folosiți un feribot rapid. În plus, spray-ul mării vă poate surprinde cu capacitatea sa de a vă îmbiba în scurt timp. Așadar, asigurați-vă că aveți o jachetă impermeabilă în caz de vreme rea.

Ultimul sfat: nu ajungeți în mijlocul zilei. nu întârziați. Bărcile pleacă fără tine și rigoarea timpului este neiertătoare, având în vedere numărul de pasageri.

Planificați o călătorie cu feribotul spre Paros cu Direct Ferries

Feriboturi SeatJet în Marea Egee, Grecia

De ce să alegeți Direct Ferries?

Biletele pot fi cumpărate direct din portul Santorini. Cu toate acestea, vă sfătuim să folosiți puterea unui site de comparare a prețurilor pentru a obține cele mai bune prețuri. Printre acestea se numără, Direct Ferries este cel mai eficient mod de a găsi un bilet pentru această rută la cel mai bun preț.

Ușor de utilizat, acest instrument excelent este, fără îndoială, cea mai bună modalitate de a rezerva călătoria cu feribotul de la Santorini la Paros. Imediat ce ați făcut rezervarea, biletele vă vor fi trimise direct prin e-mail. Tot ce trebuie să faceți este să le imprimați sau să le salvați pe smartphone și să le prezentați înainte de îmbarcare.

După cum puteți vedea, Direct Ferries vă ușurează planificarea călătoriei dvs. către Insulele Ciclade.

Orarul de la Santorini la Paros

Sezonul de vârf se întinde între 15 iunie și 15 septembrie. Pentru orarul final al traversărilor cu feribotul de la Santorini la Paros, vă rugăm să consultați site-urile web ale diferitelor companii. Aceste orare pot fi modificate în ultimul moment: de exemplu, călătoriile pot fi anulate din cauza vremii.

Ca exemplu, iată orele de plecare din timpul verii pentru rutele directe oferite:

  • 6 h 45
  • 11 a.m. (cu excepția zilei de miercuri)
  • 12 h 15
  • 12 h 30
  • 15 h 30

Timpii de călătorie

Distanța de la Santorini la Paros este 105 kmceea ce corespunde la aproximativ 65 mile marine.

Durata călătoriei variază în funcție de companie și de diferitele opriri care pot fi efectuate. Este posibil ca fiecare companie să organizeze escale și să ofere, în aceeași zi, traversări directe sau cu escală. Ca să vă faceți o idee, o traversare directă durează între 1,5 și 3 ore, în timp ce o traversare cu opriri poate dura peste șase ore!

Tarife de feribot de la Santorini la Paros

  • Adult între 20 și 80 de euro, în funcție de luna și data rezervării dvs.
  • Două roți Aproximativ 50 €.
  • Mașină de oraș : 100 €
  • SUV până la 200 EUR

Încă un lucru Contrar credinței populare, cele mai lungi călătorii nu sunt neapărat cele mai ieftine!

Cum să vă deplasați în Paros în Grecia: ieșire rapidă cu feribotul

Credit foto: Shutterstock / rj lerich

Dacă doriți să obțineți cele mai mici tarife posibile, este esențial să rezervați cu mult timp înainte. Acest lucru este valabil chiar dacă folosiți puterea comparatorului Direct Ferries. Odată ajuns pe site-ul comparatorului, nu trebuie decât să precizați natura călătoriei dumneavoastră. Specificați porturile de plecare și de sosire, data călătoriei cu feribotul și numărul și vârsta pasagerilor. Dacă folosiți un vehicul și doriți să îl folosiți pentru călătoria cu feribotul, vă rugăm să specificați modelul vehiculului, acest lucru este esențial.

Apoi se comunică comparatorului locul sau cabina dorită, numele și prenumele dumneavoastră și data nașterii. Pentru a garanta achiziția, sunt necesare un număr de telefon, adresa de e-mail pentru primirea biletelor și o adresă poștală. După ce ați plătit, sunteți gata de îmbarcare.

Sperăm că v-am inspirat să profitați de feriboturi pentru a face această traversare unică. Mergeți pe site-ul Direct Ferries pentru a vă rezerva biletul!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro