Cum să ajungi in Naxos din Mykonos cu feribotul?

Portul Naxos din Grecia

Insula Naxos este situată în insulele grecești Ciclade, în Marea Egee. Insula este bogată din punct de vedere cultural și are un caracter insular pronunțat, cu multe elemente evidente ale măreției grecești antice. Dar Naxos are, de asemenea, o moștenire bizantină, francă și venețiană: aceste culturi au lăsat urme remarcabile. În comparație cu celelalte insule ale arhipelagului, Naxos este un teritoriu deosebit de fertil. Aici se produc o mulțime de produse tipic grecești, cum ar fi măslinele și strugurii. Acestea din urmă sunt folosite pentru a face vinul Naxian, care a devenit o specialitate a insulei de-a lungul anilor. Pe lângă satele sale fermecătoare cocoțate pe dealuri, oamenii vin aici pentru a se bucura de plajele superbe, sărutate de soare. Este ușor de înțeles de ce insula a devenit atât de populară!

Accesibilă din Atena sau Santorini, Naxos este o insulă cu traversări frecvente. Așadar, dacă vă aflați în Mykonos (cea festivă), iată cum să ajungeți cu feribotul din Mykonos în Naxos!

Companii de feriboturi de la Naxos la Mykonos

Fotografie aeriană a unui feribot cu stele albastre în Insulele Ciclade

Credit foto: Shutterstock / Aerial-motion

Cele patru companii principale de feribot

Cele patru companii principale de feribot care leagă Naxos de Mikonos operează zilnic în timpul sezonului estival. Acestea sunt următoarele:

Cu ce tip de barcă călătoriți?

Diferența dintre companii se explică prin modelul de feribot utilizat. Cele mai rapide sunt cele cu mai multe cocotiere care străbat valurile cu o viteză amețitoare. Cele mai lente sunt ambarcațiuni turistice mai convenționale, dar oferă totuși o călătorie frumoasă pe mare. În ambele cazuri, călătoria este foarte plăcută. Vă puteți bucura de confortul interiorului bărcii sau vă puteți aventura pe puntea din spate. În acest din urmă caz, aveți grijă la spray-ul de mare și la rafalele de vânt, care spulberă pălăriile și șepcile fără avertisment! Aceasta este o ocazie excelentă de a vedea delfini și pești și de a face fotografii minunate.

Dacă aveți un vehicul, optați pentru un Catamaran – feribot (CC) sau un Feribot pentru autoturisme (CF). Acestea sunt oferite de Seajets și Golden Star Ferries. Pentru transportul unui vehicul, adăugați în medie 100 de euro la bugetul alocat pentru traversarea dumneavoastră.

În cele mai multe cazuri, vă puteți aduce animalul de companie cu dumneavoastră și veți avea, de asemenea, posibilitatea de a mânca. Aceste feriboturi oferă băuturi la bar și chiar servicii de catering. Totuși, prețurile sunt mai mari decât pe uscat! Vă sfătuim să vă îmbrăcați călduros. Poate fi frig din cauza vântului de mare, chiar și în Ciclade, mai ales dacă folosiți un feribot rapid. În plus, spray-ul mării vă poate surprinde, udându-vă în scurt timp. Așadar, asigurați-vă că aveți o jachetă impermeabilă în caz de vreme rea. Ultimul sfat: nu ajungeți târziu. Ambarcațiunile pleacă fără tine, iar strictețea orarului este nemiloasă, având în vedere numărul de pasageri.

Planificați o călătorie cu feribotul spre Naxos cu Direct Ferries

Doi copii pe un feribot în Marea Egee, în Grecia

Credit foto: Shutterstock / Pit Stock

Orare Mykonos-Naxos

Sezonul de vârf este de la 15 iunie și 15 septembrie. Pentru a afla orarele finale ale traversărilor, vă rugăm să consultați site-urile web ale diferitelor companii. Aceste orare pot fi modificate în ultimul moment: de exemplu, călătoriile pot fi anulate din cauza vremii.

Ca exemplu, iată orele de plecare din timpul verii pentru rutele directe oferite:

 • 9 h 50
 • 9 h 55
 • 11 h 45
 • 12 h
 • 12 h 50
 • 13 h 30
 • 16 h 30
 • 18 h

Timpii de călătorie

Distanța dintre cele două insule este de 39 km, ceea ce corespunde la aproximativ 21 de mile marine.

Durata călătoriei cu feribotul de la Mykonos la Naxos variază în funcție de companie și de diferitele opriri care pot fi efectuate. Este posibil ca fiecare companie să organizeze opriri și să ofere, în aceeași zi, traversări directe sau cu escală. Ca să vă faceți o idee, o traversare directă durează între 40 de minute și 2,5 ore, în timp ce o traversare cu escale poate dura peste șase ore!

Tarife pentru a călători de la Mykonos la Naxos

 • Adult Între 20 și 60 de euro, în funcție de luna și data rezervării.
 • Transportul unui vehicul cu două roți Costul de transport al unui vehicul pe două roți este de aproximativ 10 euro, 30 de euro pentru un autoturism de oraș și până la 50 de euro pentru un SUV.
 • Încă un lucru Contrar credinței populare, cele mai lungi călătorii nu sunt neapărat cele mai ieftine!
Ferry la mare și apus de soare

Credit foto: Shutterstock / fotosaga

Sfatul nostru este absolut evident. Dacă doriți să obțineți cele mai mici tarife posibile, trebuie să faceți rezervări cu mult timp înainte. Chiar dacă folosiți puterea comparatorului Direct Ferries.

 • Odată ce vă aflați pe site-ul comparatorului, tot ce trebuie să faceți este să specificați natura călătoriei dumneavoastră.
 • Deci, specificați porturile de plecare și de sosireThe data călătoriei cu feribotul, precum și numărul și vârsta pasageri.
 • Dacă folosiți un vehicul și doriți ca acesta să efectueze călătoria cu feribotul, vă rugăm să specificați modelul, acest lucru este esențial.
 • Apoi dați comparatorului scaun sau cabină numele și prenumele dumneavoastră și data nașterii.
 • Pentru a garanta achiziția, un număr de telefon, adresa de e-mail pentru primirea biletelor și un adresa poștală sunt necesare.
 • Odată ce plata a fost efectuată, totul este în regulă: tot ce trebuie să faceți este să vă urcați la bord!

Sperăm că v-am inspirat să profitați de această traversare unică cu feribotul de la Mykonos la Naxos!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro