Cum pot ajunge la Split din Ancona cu feribotul?

Sunteți interesat de o excursie în Croația? Iată ce trebuie să știți pentru a ajunge la Split cu feribotul din Ancona, Italia.

Situat pe coasta dalmată, Split este al doilea oraș ca mărime din Croația. Centrul său este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, ceea ce face ca orașul să fie o destinație obligatorie în țară.

Cu monumentul său emblematic, palatul lui Dioclețian, împăratul roman care a locuit aici în secolul al III-lea î.Hr. și catedrala Sfântul Domnius, Split îi va încânta pe iubitorii de istorie. Dar orașul este cunoscut și pentru viața sa de noapte, care vă invită să vă plimbați prin el. Pe lângă patrimoniul său cultural, Split este punctul de plecare pentru excursii frumoase în lagune și insule. Datorită numeroaselor activități pe care le oferă orașul și regiunea sa, această destinație va fi pe placul tuturor.

Pentru a ajunge acolo, puteți traversa Marea Adriatică dinspre orașul Ancona din Italia. Iată câteva sfaturi și informații de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți cu feribotul de la Ancona la Split.

Companii de feribot care leagă Ancona de Split

Jadrolinija ferry la Split

Credit foto: Shutterstock – caminoel

În prezent, există două companii de feribot care operează între Ancona și Split:

Cu toate acestea, trebuie să știți că iarna există doar 2 traversări pe săptămână. La fel ca în cazul tuturor legăturilor cu feribotul, nu este exclus ca orele de călătorie să fie modificate din cauza condițiilor meteorologice.

Planificați o călătorie la Split cu Direct Ferries

Vedere din Split în Croația

Credit foto: Shutterstock – xbrchx

De ce să alegeți Direct Ferries?

Direct Ferries este echivalentul comparatoarelor de zbor, dar pentru conexiunile maritime. Aceasta vă permite să alegeți cea mai potrivită soluție în funcție de dorințele dumneavoastră. Deoarece companiile de feribot au orare diferite, puteți vedea rapid ce opțiune vi se potrivește cel mai bine.

Orar pentru feribotul spre Split din Ancona

Călătoriile către Ancona-Split se efectuează toate noaptea.

  • SNAV: 19:30 – 7:00 (orar dus și întors)
  • Jadrolinija: 19:45 – 7:00 (retur)

Vă rugăm să rețineți Orarul este același pentru călătoria de întoarcere. SNAV oferă uneori o excursie de o zi pentru întoarcere, dar acest lucru este foarte rar. Pentru 2020, veți găsi doar treceri zilnice în iulie și august, mai puține în septembrie. În luna iunie nu există feriboturi în zilele de joi și duminică. În luna mai, veți avea o singură zi din două, la fel ca și în octombrie.

Timpii de călătorie

SNAV leagă Ancona de Split în 9hîn timp ce călătoria cu Jadrolinija poate dura până la 10h15.

Tarife pentru călătoria de la Ancona la Split

Din cauza lungimii călătoriilor și a faptului că acestea au loc pe timp de noapte, călătoria se va face cu feribotul de croazieră. Prin urmare, prețurile variază în funcție de opțiunile pe care le alegeți. Vă rugăm să rețineți că prețurile indicate mai jos sunt prețuri minime. Într-adevăr, se schimbă foarte mult în funcție de locația echipamentului ales. Iată câteva exemple:

  • Adult 18€ (fără mașină, fără masă și fără loc de acostare). Vă rugăm să rețineți că, la acest preț, aveți inclus doar un loc pe punte. Pentru doi adulți, prețul este de 36 €.
  • Cu cușetă 90€ (136€ pentru două persoane)
  • Supliment pentru mașina standard 78 € (tarifele variază în funcție de tipul de vehicul, dacă aveți bagaje pe acoperiș sau o remorcă).

Vă rugăm să rețineți Pentru o cină tip bufet, prețul este de 19,51 euro de persoană (serviciu cu trei feluri de mâncare la 36 de euro de persoană).

Ferry spre Ancona în Italia

Credit foto: Shutterstock – Diego Bonacina

La fel ca în cazul oricărei alte călătorii, cel mai bine este să vă rezervați feribotul din timp. Într-adevăr, mersul cu feribotul de la Ancona la Split este foarte căutat, iar numărul de traversări poate varia. De exemplu, SNAV nu mai oferă nicio călătorie până în aprilie 2020.

  • Atunci când călătoriți cu Direct Ferries, trebuie să completați mai întâi formularul dvs. datele de călătorie, numărul de pasageri, dacă aveți un vehicul și dacă aveți un animal de companie. Pentru vehicul, cel mai bine este să introduceți marca și modelul pentru a evita surprizele neplăcute. În cazul unei motociclete, aceste informații sunt obligatorii.
  • În al doilea rând, site-ul indică faptul că prețul de bază fără nicio opțiune. Faceți clic pe fila “Continuare”. Apoi trebuie să alegeți opțiunile cu ajutorul meniurilor derulante. Verificați cu atenție opțiunile înainte de a confirma, deoarece o cabină exterioară este mai scumpă decât o cabină interioară. De asemenea, dacă luați o cabină, nu trebuie să rezervați un loc.
  • Dacă aveți un animal de companieDacă nu sunteți mulțumit de calitatea cazării, trebuie să alegeți locurile cu acces autorizat, altfel va trebui să vă țineți animalul de companie într-o cușcă. De asemenea, puteți rezerva mesele în avans. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți bani, este recomandabil să vă luați un prânz la picnic.
  • După actualizarea prețului, site-ul vă cere să completați datele dvs. detalii de contact cu numărul pașaportului sau al cărții de identitate. De asemenea, puteți alege să încheiați o asigurare de anulare.
  • Apoi treceți la plată pe o nouă pagină. Veți primi confirmarea rezervării în căsuța dvs. poștală.

Tot ce mai rămâne de făcut este să vă organizați programul de vizite în Croația. Atunci când vă faceți bagajele, nu uitați să vă luați actele de identitate, deoarece acestea vor fi verificate la îmbarcare și la sosire.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro