Croazieră pe Sena în Paris: rezervări și prețuri

În timpul șederii în capitala franceză, nu ratați o croazieră pe Sena din Paris. Veți descoperi o altă fațetă a Orașului Luminii!

Sena, cu o lungime de 776 de kilometri, este un adevărat monument natural atunci când devine parte a Parisului. Parte integrantă a peisajului capitalei, curge la poalele celor mai frumoase clădiri istorice și culturale. O croazieră de-a lungul acestui râu romantic vă va permite să admirați podul Alexandre III, Adunarea Națională, Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Grand Palais și celebrul Pont des Arts!

Pentru a descoperi capitala dintr-un unghi nou, nu putem decât să vă recomandăm să faceți o croazieră pe Sena la Paris! Cu această ocazie, puteți afla mai multe despre istoria orașului, despre cartierele sale și despre locuitorii săi. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți călătoria de vis, iată un mini-ghid cu toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă organiza o croazieră pe Sena la Paris. Așadar, ești gata pentru un moment magic și romantic?

Ce veți vedea în timpul croazierei pe Sena la Paris?

Croazieră cu cină pe Sena, Parisul romantic

După cum am mai spus, această croazieră pe Sena vă va duce pe lângă numeroase monumente și capodopere pariziene. Punctul de plecare al croazierei depinde de compania de navigație. Compagnie des Bateaux-Mouches, ancorată la poalele Pont de l’Alma, este cea mai cunoscută și cea mai veche. De asemenea, puteți lua compania Bateaux Parisiens, cu baza la poalele Turnului Eiffel. Dar, indiferent unde vă îmbarcați, traseul unei croaziere pe Sena la Paris va fi același pentru toate ambarcațiunile! Astfel, nu există surprize neplăcute pe itinerar. Rețineți că acest tur durează în general o oră bună.

Din aval spre amonte, de la vest la est, veți vizita următoarele monumente și locuri de pe apă:

Turnul Eiffel și Champ-de-Mars

vizitați turnul eiffel belle lumiere seine

Credit foto: Shutterstock / Catarina Belova

Când spui croazieră pe Sena la Paris, evident că te referi la Turnul Eiffel! Doamna de Fier, emblema Parisului, se află întotdeauna pe itinerariul dumneavoastră. O puteți admira de pe râu. Cu această ocazie, puteți arunca o privire și la Champ-de-Mars și la Grădinile Trocadero, situate pe celălalt mal.

Veți vedea apoi celebrul Pont de Bir-Hakeim, fostul Pont de Passy. Noaptea, acest pod se luminează cu o mie de lumini. Plăcut de traversat pe jos, este și mai sublim din apă.

De la podul Alma la podul Alexandre III

În timpul croazierei pe Sena, veți admira unele dintre cele mai frumoase poduri din capitală. Vasul va trece pe sub Pont de l’Alma, situat în apropierea tunelului în care Prințesa de Wales, Lady Diana, a fost accidentată mortal în 1997. Veți naviga apoi de-a lungul malurilor Senei până la Pont des Invalides, cel mai jos pod din oraș.

În cele din urmă, veți admira podul Alexandre III, inaugurat cu ocazia Expoziției Universale de la Paris din 1900. Simbolizând prietenia franco-rusă, deoarece poartă numele unui țar, acest splendid pod metalic este emblematic pentru capitală. Bogat decorați, cei patru piloni de la capete vor evoca inevitabil imagini sau filme franceze.

De la Adunarea Națională la Pont des Arts

pont des arts by night paris seine cruise

Credit foto : Pixabay / Pierre 9×6

După podul Alexandre III, barca va trece pe sub podul Concorde și veți putea admira piața cu același nume, cunoscută pentru obeliscul său. Pe o parte puteți vedea Palais Bourbon, Adunarea Națională și Muzeul d’Orsay. Pe partea cealaltă, călătorii vor putea contempla Grădinile Tuileries și apoi Luvrul, după ce vor trece de Pont du Carrousel. În cele din urmă, veți ajunge vizavi de Pont des Arts, faimos pentru lacătele iubirii, care au dispărut.

Ile de la Cité și Catedrala Notre-Dame de Paris

Orice croazieră pe Sena în Paris vă va duce în jurul Ile de la Cité și Ile Saint-Louis. De pe apă, puteți admira, desigur, Catedrala Notre-Dame. Din păcate, un incendiu violent a distrus turla și întregul acoperiș la 15 aprilie 2019. De asemenea, veți trece pe sub Pont Neuf, cel mai vechi pod din capitală! Plimbarea în jurul celor două insule vă va permite, de asemenea, să admirați Sainte-Chapelle, Conciergerie și Hôtel de Ville.

Multe companii oferă croaziere pe Sena, în Paris. Cele patru principale sunt Compagnie des Bateaux-Mouches, Compagnie des Bateaux Parisiens, Vedettes de Paris și Vedettes du Pont-Neuf. Acestea navighează practic tot timpul anului, zi și noapte. Acestea dispun de diferite ambarcațiuni: bărci panoramice, bărci tradiționale sau bărci-muzeu.

Acesta este primul punct pentru a decide ce croazieră pe Sena să alegeți: ce tip de vas doriți să alegeți? Apoi puteți decide dacă doriți o simplă croazieră de o oră sau o croazieră cu prânz sau cină. Fiecare companie oferă, de asemenea, diferite servicii la bord: difuzoare sau un ghid turistic la bord, vânzare de băuturi sau gustări sau fotografii de suvenir.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare locul de îmbarcare în procesul de decizie. În funcție de locul în care vă aflați, vă va fi mai ușor să vă combinați vizitele cu croaziera. Veți evita să pierdeți timp cu transportul. Și nu va trebui să plătiți bilete de metrou suplimentare!

În cele din urmă, nu uitați să vă alegeți croaziera pe Sena din Paris în funcție de momentul zilei. De exemplu, pe timp de noapte, această călătorie este incredibil de romantică și spectaculoasă. Podurile se luminează cu mii de lumini, la fel ca și monumentele și apele întunecate ale Senei.

După cum s-a menționat mai sus, fiecare companie are un punct de plecare diferit pentru croaziera pe Sena din Paris.

Compagnie des Bateaux-Mouches

Bateaux-Mouches pleacă de la Pont de l’Alma, pe malul drept, la Port de la Conférence, 75008 Paris. Se poate ajunge ușor cu metroul, cu stațiile Alma-Marceau (linia 9) și Champs-Elysées Clemenceau (liniile 1 și 13). De asemenea, puteți folosi stația RER Pont de l’Alma/Musée du Quai Branly (RER C).

Compagnie des Bateaux Parisiens

Bateaux Parisiens pleacă de la poalele Turnului Eiffel, în Port de la Bourdon-nais, 75007 Paris. Pentru a ajunge la Dame de Fer și, prin urmare, la debarcader, puteți lua stațiile de metrou Trocadero (liniile 6 și 9), Bir-Hakeim (linia 6) sau École Militaire (linia 8). De asemenea, puteți folosi stația RER Champ de Mars/Tour Eiffel (linia RER C).

Les Vedettes de Paris

Croazierele acestei companii încep, de asemenea, nu departe de Turnul Eiffel, la Port de Suffren, 75007 Paris. Pentru a ajunge la el, puteți folosi aceleași stații de metrou ca și pentru Compagnie des Bateaux Pari-siens.

Vedetele din Pont-Neuf

Croazierele acestei companii pleacă de lângă Pont Neuf, la 1 square du Vert Galant, 75001 Paris. Pentru a ajunge la debarcader, puteți lua metroul la Pont-Neuf (linia 7), Cité (linia 4), Louvre-Rivoli (linia 1) sau Châtelet (liniile 1, 4, 7, 11 și 14). De asemenea, puteți ajunge acolo cu stația RER Saint-Michel/Notre-Dame (B și C).

Programe și prețuri pentru o croazieră pe Sena

SCHEDULE

Ca și în paragraful anterior, ne vom referi doar la cele patru companii principale:

Sezonul de vârf (din aprilie până în septembrie)

 • Bateaux-Mouches : o plecare la fiecare 30 de minute de la 10.00 la 22.30
 • Vedettes de Paris: aproximativ la fiecare 30 de minute, de la 10.30 la 22.05 (23.00 sâmbăta).
 • Bateaux de Paris : o plecare la fiecare oră aproximativ, de la 10.30 la 22.00.
 • Vedettes du Pont Neuf : aproximativ la fiecare 30 de minute, între orele 10.30 și 22.30.

Sezonul scăzut (octombrie – martie)

 • Bateaux-Mouches: o plecare la aproximativ 40 de minute între orele 11:00 și 21:20 (10:15 în weekend).
 • Vedettes de Paris: aproximativ la fiecare 30 de minute, de la 11.15 la 21.05 (22.05 sâmbăta).
 • Bateaux de Paris : o plecare la fiecare oră aproximativ, de la 10.30 la 22.00.
 • Vedettes du Pont Neuf : aproximativ la fiecare 30 de minute, între orele 10.30 și 22.30.

TARIFE

La debarcader, tarifele sunt, în general, similare între diferitele companii pentru o croazieră de o oră pe Sena:

 • 15 euro pentru adulți
 • 7 euro pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 11 ani
 • Gratuit pentru copiii cu vârsta sub 4 ani

De asemenea, vă puteți rezerva biletele în avans și online. Acest lucru are mai multe avantaje. În primul rând, nu va trebui să așteptați la cozi lungi la casa de bilete pentru a vă cumpăra bilete. Atunci când vizitați Parisul, timpul este prețios și este mai bine să îl optimizați! În al doilea rând, puteți profita uneori de prețuri mai mici decât la fața locului.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Dacă intenționați să faceți o croazieră pe Sena în Paris, iată câteva lucruri bune de știut:

 • Cele mai bune locuri sunt cu siguranță afară și în partea din față a vasului. Veți avea o priveliște uimitoare a punților, mai ales noaptea!
 • Pentru a nu pierde comentariile, este mai bine să vă așezați cât mai aproape de difuzoare, în special atunci când nava este plină și, prin urmare, zgomotoasă.
 • Există numeroase companii care oferă prânzuri sau cine pe Sena. Printre cele mai cunoscute se numără, desigur, Bateaux-Mouches și Bateaux Parisiens, dar și Capitaine Fracasse, Paris en Scène sau Marina de Paris.
 • În general, croazierele sunt accesibile persoanelor cu mobilitate redusă și cu handicap. Cu toate acestea, vă recomandăm să contactați compania înainte de a face rezervarea.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro